Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 15, 2014 21:56 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

jedna z dłuższych przyjaźni w moim życiu to A. i jej córeczka P.. A. ma trzy cudowne córeczki, gdy ją poznałam miała tylko najstarszą. Dziewuszka obecnie ośmioletnia, gdy ją poznałam miała dwa latka, nie mówiła, przewracała się co drugi krok - ma cały szereg najrozmaitszych zaburzeń psychomotorycznych. Pierwsze moje spotkanie z P. wyglądało tak, że szłam zobaczyć się z jej mamą którą poznałam parę miesięcy wcześniej. P. zobaczyła mnie z daleka, z uśmiechem wartym milion dolarów chwyciła mnie za rękę i taka spontaniczna relacja trwa do dziś, ona już pierwszoklasistka, charakterna i wrażliwa młoda dama, która jak kocha to kocha na amen i na zabój - tak jak i ja. Gdy tylko się widzimy, radości nie ma końca. Nie wiem czy jej bojąca się kotów (tak, wiem) mama byłaby szczęśliwa z tego porównania, ale z P. jest jak z kotem. W ogóle z dziećmi jest tak, jak z kotami, tylko trzeba chcieć to zobaczyć.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Sob lis 15, 2014 22:15 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Wnioskuję z tej historii Mamo, że jest jeszcze dla mnie nadzieja na zrozumienie dzieci :oops: To racja i trafne porównanie, że z dziećmi jak z kotami. I wiem, że tak samo mając dzieci, jak koty, trzeba mieć oczy dookoła głowy i nauczyć się przewidywać skutki niby prozaicznych, prostych rzeczy. Jeśli zostawię kubek z wrzątkiem na brzegu stołu, to dziecko się poparzy i kot też. Jeśli nie będę pilnować balkonu, to czy dziecko nie wypadnie, skoro kot może? U mnie na osiedlu był taki smutny przypadek, kiedy czteroletni chłopczyk wypadł z trzeciego piętra z balkonu za balonikiem, który mu umknął. Przeżył, ale jakie to życie.

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Sob lis 15, 2014 22:19 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ja dzieci uwielbiam. Zresztą moje wykształcenie pedagogiczne plus logopedia z samej natury zakłada pracę z dziećmi, i pracowałam z nimi, przez ok 5 lat. Dzień w dzień. Uwielbiałam je i z dziećmi mam kontakt bardzo dobry. Dzieci lubią też mnie :twisted: Ale, co innego pracować z nimi, robić swoje, pomagać im, towarzyszyć w ich rozwoju a co innego być ich rodzicem i mieć je 24 h na dobę. To pierwsze lubię. To drugie chyba byłoby dla mnie zbyt obciążające.
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Sob lis 15, 2014 22:25 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Moja mama ma wykształcenie pedagogiczne, ale nie wytrzymała w zawodzie nawet 2 lat :twisted: Może to też dziedziczne, jak siwienie? :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Sob lis 15, 2014 22:26 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Może i tak :twisted: Od dzieci z pewnościa można osiwieć :twisted:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Sob lis 15, 2014 22:46 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

vanesia1 pisze:Może i tak :twisted: Od dzieci z pewnościa można osiwieć :twisted:

To wiem i póki co nie chcę tego sprawdzać :twisted: Tutaj znowu odzywa się rozsądny głos mojej prywatnej osobistej rodzicielki która zawsze mówiła, że kiedyś będę chciała mieć dzieci, bo ona taki zew poczuła dopiero w wieku 32 lat 8)

kotelsonciorny

Post » Nie lis 16, 2014 10:48 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Dzieci, temat rzeka, uwielbiam je :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lis 16, 2014 11:27 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

aannee99 pisze:Dzieci, temat rzeka, uwielbiam je :D

Jednak pozostanę przy kotach :mrgreen:

Wczoraj wieczorem koty wymusiły na mnie porcję żarcia, a dzisiaj rano śniadanie? Fiu fiu, matka, my nie będziemy jeść, fiu fiu.

kotelsonciorny

Post » Nie lis 16, 2014 12:21 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:
vanesia1 pisze:Może i tak :twisted: Od dzieci z pewnościa można osiwieć :twisted:

To wiem i póki co nie chcę tego sprawdzać :twisted: Tutaj znowu odzywa się rozsądny głos mojej prywatnej osobistej rodzicielki która zawsze mówiła, że kiedyś będę chciała mieć dzieci, bo ona taki zew poczuła dopiero w wieku 32 lat 8)

A to ciekawe??? To może i dla mnie jest szansa! Wiek 30,5 l. Zawsze od dziecka wiedziałam, że dzieci chcę mieć około roku 30tego i nagle ten czas nadszedł a tu ni widu ni słychu chęci :/
Póki co mam dzieci kociaste :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lis 16, 2014 12:53 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

klaudiafj pisze:
kotelsonciorny pisze:

A to ciekawe??? To może i dla mnie jest szansa! Wiek 30,5 l. Zawsze od dziecka wiedziałam, że dzieci chcę mieć około roku 30tego i nagle ten czas nadszedł a tu ni widu ni słychu chęci :/
Póki co mam dzieci kociaste :D

Jest dla nas nadzieja! Jeśli moja osobista instytucjonalna matka tak mówi, to tak musi być!

Ladies, robię pizzę, to by było na tyle jeśli chodzi o dietę :x

kotelsonciorny

Post » Nie lis 16, 2014 12:59 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:Ladies, robię pizzę, to by było na tyle jeśli chodzi o dietę :x

To mówisz, że mieszkasz na przeciwko żabki? :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Nie lis 16, 2014 13:08 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

mandala20 pisze:
kotelsonciorny pisze:Ladies, robię pizzę, to by było na tyle jeśli chodzi o dietę :x

To mówisz, że mieszkasz na przeciwko żabki? :twisted:

Raczej nie inaczej :twisted:

kotelsonciorny

Post » Nie lis 16, 2014 13:14 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

To chyba niechcący się tamtędy przejdę... :201491
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Post » Nie lis 16, 2014 13:19 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

mandala20 pisze:To chyba niechcący się tamtędy przejdę... :201491

Przynieś piwo :twisted:

kotelsonciorny

Post » Nie lis 16, 2014 13:27 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ooo to widzę, że będzie dietetycznie na całego :mrgreen: My wczoraj jedliśmy chinola, więc dziś dla odmiany może być pizza, w końcu dieta musi być zbilansowana :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

[poprzednia][następna]