Banda Trojga. i Wasyl oczekujący.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 04, 2014 21:20 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*] Zuza w DS

jeśli ktoś się deklaruje na przyjęcie takiego szkielecika na trasie Kalisz-Katowice to ja przywiozę

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Śro lis 05, 2014 0:41 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*] Zuza w DS

Dag przytulam mocno ,Burmisiu ["]
Zuziu Wszystkiego Najlepszego w nowym Domku :ok:
Jak to w życiu dobre wieści przeplatają się ze złymi
Daj jestem z Wami całym sercem

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro lis 05, 2014 14:15 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*]

czarno-czarni pisze:Zuzanna pojechała do DS. Trzymajcie kciuki, strasznie pokochałam tę czarną paskudkę :201461
niech jej się ułoży życie cudownie.

ojej ale wspaniale!

Dag ja już ogłaszałam gdzie się dało, może u Ciebie ktoś wypatrzy, bo na razie nikt się nie odezwał :( Mój wpis z ubiegłego czwartku z wątku ślepaczków:
michalinadzordz pisze:Ślepaczki po mojej tymczasce Śliwce, przy której tak mi pomogłyście, los kotów niewidzących i niedowidzących leży mi na sercu 10 razy bardziej niż kiedyś. Do schroniska w Czartkach (powiat sieradzki, woj. łódzkie) trafił 3 tyg. temu 4-mies. kocurek z wrzodem na rogówce. Nie ma tam szans na adopcję, bo tam nawet zdrowym kotom jest ciężko znaleźć nowy dom, więc postanowiłam, że zabiorę go do siebie na DT. Dziś pojechałam go odebrać i tradycyjnie poszłam zrobić zdjęcia kociętom, które przyjechały w liczbie +/-20 w ciągu ostatniego tygodnia. Wtedy trafiłam na niego... Czarny okruszek, maleńki, chudziutki, ma ok. 4 mies. To chłopiec. Fatalna sierść, gluty wypływające z oczodołu i noska, obraz nędzy i rozpaczy. Nie mogę go zabrać do siebie, bo wynajmuję tylko 1 pokój, a teraz będę go dzielić z dwoma tymczasami, w tym z kociakiem, którego zabrałam dziś ze schroniska. Musiałam zostawić tą bidę, choć serce rozpadało mi się na milion kawałków. Błagam Was pomóżcie mi znaleźć dla niego jakiś DS lub DT. Nie mam wiele środków ale mogę się zobowiązać, że przez pierwszy okres pomogę finansowo osobie, która się nim zaopiekuje. Kocurek jest oswojony, proludzki, został odrobaczony i jest w tej chwili leczony z kociego kataru. Wydaje mi się, że oczodół powinien zostać oczyszczony i zaszyty, bo oka już w nim nie ma, ale nie jestem ekspertem. Wiem, że dajecie z siebie wszystko dla tych kotów, błagam pomóżcie też jemu! Z tego co wiem malec jest w tej chwili na ogólnych antybiotykach, został odrobaczony i odpchlony. Jest w schronisku od ok. 2 tyg., był bardzo bardzo chory, tak, że toczyła się walka o jego życie - i tu wielki ukłon dla schroniska, bo pewnie w większości innych schronisk zostałby uśpiony, a jemu dano szansę. Proszę Was nagłośnijcie sprawę. Nic więcej na temat kotka nie wiem, ale jeśli znajdzie się ktoś, kto mógłby pomóc, to postaram się pomóc jakoś w transporcie (mogę go przywieźć w najbliższy weekend do do Wrocławia, ew. Łodzi), podam dokładne namiary na schronisko. Bardzo Was proszę poruszcie niebo i ziemię, potraficie obudzić wiele ciepła w ludzkich sercach...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie udało mi się zrobić lepszych zdjęć, ale oczodół jest różowy i pusty.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro lis 05, 2014 19:59 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*] Zuza w DS

ktoś się może odezwał?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lis 05, 2014 20:08 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*] Zuza w DS

czarno-czarni pisze:ktoś się może odezwał?

nie, ani pół telefonu/maila itp. :(

michalinadzordz

Post » Śro lis 05, 2014 21:15 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*] Zuza w DS

Przekleiłam też do nas, może ktoś ...

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Czw lis 06, 2014 19:30 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*] Zuza w DS

A Ty Morf czemu się nie chwalisz,że masz jakieś Okruchy w chałupie :1luvu: Tuliś

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lis 06, 2014 20:24 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*] Zuza w DS

bo żem spał.
Som.
Dwa.
Gupie. Jeden Baba.
Jeden NieBaba.
NieBaba to ten co wyżej michalinadzordz go pokazuje.
A Baba to taki gnom z problemami.

Idę spać.
Weźcie je.
Nawet imion nie mają. Są oba z tego małego schronu w Czartkach koło Sieradza. Duża se przywiozła.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 06, 2014 20:35 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*] Zuza w DS

Trzymałam strasznie kciuki za 'niebabe". A wiadomo co u Czarka?
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Czw lis 06, 2014 20:37 Re: Czarni - smutno, Burmisia [*] Zuza w DS

Czarek - nie wiem, co z badaniami ale wiem, że ma super apetyt, utył i wypiękniał :)Jutro będę pytać o badania.
A Baba jakaś taka niezborna.
Ostatnio edytowano Pt lis 07, 2014 6:59 przez czarno-czarni, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 06, 2014 20:45 Re: Czarni - Baba i NieBaba

dawajcie imiona. I będzie bazarek dla NieBaby, bo jedzie w podróż do DT i żeby wziął ze sobą skarpetę jakąś z oszczędnościami na drogę i leczenie i jedzenie.
Bazarek będzie w sobotę pewnie i będzie na nim piękna, używana ale w genialnym idealnym stanie - bardzo dobra jakościowo kurtka skórzana, czarna, modna, nie starodawna :) trochę westernowa ale z umiarem.
Zapraszam już teraz.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 06, 2014 21:00 Re: Czarni - Baba i NieBaba

Dag to taki Anioł :aniolek: a Czarni też anioły, że znoszą to co Ona znosi do domu :) Ode mnie dla NieBaby też bazarek będzie, albo 2, już jutro :) Dag dziękuję raz jeszcze :1luvu:

michalinadzordz

Post » Czw lis 06, 2014 22:13 Re: Czarni - Baba i NieBaba

Pim i Pralinka
Pixie i Dixie
Dexter i DeeDee (DD)

Morf, ta Twoja Duża to jest super Człowiek :)

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pt lis 07, 2014 0:47 Re: Czarni - Baba i NieBaba

Fanta i Sprajt
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

[poprzednia][następna]