Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 06, 2014 8:11 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

MamaMeli pisze:
Ja wprawdzie rowerem i w śpiworach nigdy w życiu bo nie moja bajka

Amen. A już myślałam, że jestem sama. Żadnych śpiworów i namiotów, ja za bardzo boję się wszystkich robaków no i muszę mieć toaletę :roll:
No taka jestem ;)
Aczkolwiek bardzo podziwiam wszystkichm którzy sami są w stanie zorganizować sobie takie extra wakacje na własną rękę. Biegając po Sztokholmie za przewodnikiem, strasznie czasem psioczyłam, że nie mogę w jednym, wybranym przez siebie miejscu, posiedzieć dłużej... tyle ile mi się podoba :roll:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Czw lis 06, 2014 8:18 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

ja nawet nie potrafię jeździć na rowerze, a obraz Arielki rozkładającej namiot to byłby obraz nędzy i rozpaczy. Potrzebne byłyby pewnie ze trzy karetki i straż pożarna.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw lis 06, 2014 8:20 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Ja rower lubię, w małych dawkach (póki tyłek nie zaczyna boleć :mrgreen: ) ale pod namiotem nigdy nie spałam i nie chcę.
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Czw lis 06, 2014 8:52 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Ja też rower tylko w małych dawkach :oops: za to pod namiotem byłam raz i nigdy więcej nie pojadę, chociaż wszyscy moi znajomi do tej pory jeżdżą. Ja bym się na campingu nie odnalazła.

Muszę się pochwalić, wygłaskałam Annuszkę po brzuszku. Jak zaczęłam ją głaskać, ona zaczęła ugniatać, przerzuciła się na plecki i zaczęła mruczeć! Jestem z niej taka dumna. Słyszysz Hannuszka? Matka jest dumna!

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Czw lis 06, 2014 8:57 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

jakbym o sobie czytała po pierwszym wymizianiu brzuszka Nuriczka <3
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw lis 06, 2014 8:59 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

kotelsonciorny pisze:Muszę się pochwalić, wygłaskałam Annuszkę po brzuszku. Jak zaczęłam ją głaskać, ona zaczęła ugniatać, przerzuciła się na plecki i zaczęła mruczeć!

No, proszę :lol: Już zaczyna ufać.Kotki są zdecydowanie ostrożniejsze od kocurków, a tym na działkach kocia mama na pewno przykazywała ostrożność.I dobrze.Kubuś był ufny i stracił ogonek.
Pisząc o wakacjach na własną rękę nie miałam na myśli namiotów i śpiworów.Można to zorganizować i nie płacić pośrednikom jakim są biura podróży.Znajdę wątek na forum to wkleję.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lis 06, 2014 9:00 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Czw lis 06, 2014 9:43 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Moja znajoma była na takich organizowanych prywatnie wakacjach w Chorwacji, i faktem jest że nie były to aż tak duże koszty. Norge to pewnie koszty nieporównywalnie wyższe. A ona mówiła że najwieksze ich koszty to paliwo, bo oni jechali swoim autem.

Moja kochana koteczka, rozczuliłam się a ja nie z tych co się rozczulają ;)

kotelsonciorny

Post » Czw lis 06, 2014 10:14 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

ewar pisze:
kotelsonciorny pisze:Muszę się pochwalić, wygłaskałam Annuszkę po brzuszku. Jak zaczęłam ją głaskać, ona zaczęła ugniatać, przerzuciła się na plecki i zaczęła mruczeć!

No, proszę :lol: Już zaczyna ufać.Kotki są zdecydowanie ostrożniejsze od kocurków, a tym na działkach kocia mama na pewno przykazywała ostrożność.I dobrze.Kubuś był ufny i stracił ogonek.
Pisząc o wakacjach na własną rękę nie miałam na myśli namiotów i śpiworów.Można to zorganizować i nie płacić pośrednikom jakim są biura podróży.Znajdę wątek na forum to wkleję.

Na prawdę kotki są ostrożniejsze od kocurków? Tosia po 2 latach byca u mnie nadal mega czujna i ostrożna.. :roll:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw lis 06, 2014 10:45 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Statystycznie rzecz biorąc tak.One w naturze muszą dbać nie tylko o siebie, ale i potomstwo.Muszą być szczególnie czujne, bystre, odważne i nieufne.Podobno kotki są bardziej łowne od kocurów, ale tego nie wiem.Tymczasowałam mnóstwo kotów i najbardziej ciapowate, miziaste były ogromne, bure kocury, które uwielbiam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lis 06, 2014 11:25 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Annuszka jest bardziej łowna niż Pafnucy, chociaż Pafnucy jest znacznie mniej subtelny :mrgreen: Natomiast ona się skrada, czai, robi się wtedy kotką niskopodłogową, porusza się bezszelestnie i zazwyczaj dojeżdża zdziwionego Pafnucka który niczego się nie spodziewał :twisted:

kotelsonciorny

Post » Czw lis 06, 2014 14:47 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Dziewczyny, macie jakiś pomysł, czemu kot bez przerwy popycha łapą miskę z wodą rozlewając zawartość? :( Gdzie bym jej nie postawiła...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Czw lis 06, 2014 15:01 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Pafnucy tak robi, myślałam że wsadza łapkę do miski bo nie widzi czy w niej jest woda, ale nie, on ją ewidentnie przesuwa. Nie mam bladego pojęcia czemu on to robi, ale często nad ranem słyszę jak tłucze pazurkami w miskę.

kotelsonciorny

Post » Czw lis 06, 2014 22:45 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Właśnie matka upierdaczyła kolejnego barfa, a koty towarzyszyły niczym dwa łyse konie :mrgreen: przynajmniej wtedy czuję że to ja nimi rządzę, a nie one mną :D Pafnucy kontrolnie obwąchał dywan na który wylało się wczorajsze piwo, jednak nie odnotował niczego niepokojącego i rozciągnął się na nim na długość metra. Conajmniej ;)

kotelsonciorny

Post » Czw lis 06, 2014 22:48 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Wie gdzie dobre :twisted:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

[poprzednia][następna]