Mokatkowo. Zen [*], żegnaj mój kocie

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 05, 2014 21:32 Re: Mokatkowo :)

Ciastko to może w weekend - Młoda nie je słodyczy. Okazjonalnie pozwalam na kawałek czekolady czy herbatnika, za to na cukierki, lizaki i żelki - NIGDY. Nie ogląda też telewizji (raz w tygodniu film na dvd), nie gra na komputerze i nie robi paru innych rzeczy, które robią współczesne pięciolatki.
Zen je, więcej mruczy, jest aktywny. Kota mi podmienili. Dziękujemy raz jeszcze Mikołajowi z południa :-).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro lis 05, 2014 21:40 Re: Mokatkowo :)

i nie wyglądała na nieszczęśliwą z tego powodu kiedy ostatnio ją widziałem . Pozdrowienia od wujeła qbeła :1luvu:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro lis 05, 2014 22:05 Re: Mokatkowo :)

kuba.kaczor13 pisze:i nie wyglądała na nieszczęśliwą z tego powodu kiedy ostatnio ją widziałem . Pozdrowienia od wujeła qbeła :1luvu:

Za to wygląda na szczęśliwą kiedy czytamy książki :-).moje dziecko jest nieskażone cywilizacją ;-).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro lis 05, 2014 22:07 Re: Mokatkowo :)

przecież czytanie książek to przeżytek :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: .

Dobrej nocy pani MM :kotek:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro lis 05, 2014 22:10 Re: Mokatkowo :)

kuba.kaczor13 pisze:przecież czytanie książek to przeżytek :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: .

Dobrej nocy pani MM :kotek:

Nie możemy żyć bez tego przeżytku ;-)
Dobrej nocy Panie HMK :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro lis 05, 2014 22:29 Re: Mokatkowo :)

no to weekend się zbliża ;) takie ekstra - to miałam na myśli <3

Ja w zasadzie w wieku pięciu lat też tych rzeczy nie robiłam. Słodycze dostawałam baaaaardzo okazjonalnie (a mimo to byłam spasiona jak wieprzek bo taka się urodziłam i mi zostało), telewizji nie znosiłam już wtedy nie licząc Króla Lwa i Pocahontas na zdartej kasecie VHS, tylko komputer od kiedy umiałam utrzymać myszkę (jakieś 2 latka). Ale jak miałam dziesięć i mi simsy nie działały to tata (superhiper IT specjalista) mówił "pograsz jak naprawisz"... a nie mieliśmy wtedy internetu. Rzucał hasełka "rejestr systemu" "reinstalacja" takie tam. Ale nigdy nie zrobił tego za mnie. Tato coś buczy i nie działa obraz - "sprawdź wejście do karty graficznej". W takim dużym stacjonarnym kompie. I Arielka pod koniec podstawówki brała śrubokręt, rozkręcała, na czuja szukała karty graficznej i poprawiała wtyczki. Tak więc akurat na to że od zawsze miałam wiecznie przyrośniętą klawiaturę do rąk (na zmianę z książką w młodym wieku) nie narzekam...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Śro lis 05, 2014 22:31 Re: Mokatkowo :)

książki przestałam czytać na studiach bo miałam mnóstwo czytania na zajęcia a teraz jak dostanę coś w łapki to mnie nie ma na dłuuuugie godziny. Teraz podniosłam sobie poprzeczkę i czytam po węgiersku to chociaż póki co idzie to ciut wolniej...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 06, 2014 6:49 Re: Mokatkowo :)

No widzisz karty graficznej to ja bym i teraz nie znalazła ;-). Nigdy w mic nie grałam, bo mnie po prostu do tego nie ciągnie, więc nie potrafiłabym wybrać nic Młodej. Bajek Lana ma niewiele: kilka "Krecików","Meridę", "Krainę Lodu", parę jakiś Kopciuszków i serię baletowych bajek z Barbie w roli głównej, które ku mojemu przerażeniu dostała w prezencie. Na szczęście ona woli prawdziwe balety i chętniej ogląda np. "Dziadka do orzechów". W operze też już była, na "Cyruliku Sewilskim" i podobało się jej. Generalnie jestem zwolennikiem teorii, że im bardziej dziecko zajęte tym mniej głupieje. I jak porównuję Lanę z rówieśnikami, którzy wychowują się przed telewizorem to i fizycznie i umysłowo i emocjonalne jest przepaść.
Nigdy nie zapomnę jak Lana siedziała z mamą swojego kolegi przy stole i na pytanie co nuci odpowiedziała: uwerturę z Cyrulika Sewilskiego a w tym czasie jej kolega skakał po łóżku i darł się: mamoooo włącz mi Scoobi Doo bo cię zabiję.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lis 06, 2014 6:59 Re: Mokatkowo :)

Siostra a z której strony Ty tego wieprzka? Bo ja z miasta jestem i mogę źle zwierzę kojarzyć, ale wydaje mi się, że tak średnio raczej. Lana wyglądała jak zapaśnik sumo, na szczęście wyrosła, ale ruchu powinna mieć dużo a słodyczy jak najmniej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lis 06, 2014 7:09 Re: Mokatkowo :)

magdar77 pisze:No widzisz karty graficznej to ja bym i teraz nie znalazła ;-). Nigdy w mic nie grałam, bo mnie po prostu do tego nie ciągnie, więc nie potrafiłabym wybrać nic Młodej. Bajek Lana ma niewiele: kilka "Krecików","Meridę", "Krainę Lodu", parę jakiś Kopciuszków i serię baletowych bajek z Barbie w roli głównej, które ku mojemu przerażeniu dostała w prezencie. Na szczęście ona woli prawdziwe balety i chętniej ogląda np. "Dziadka do orzechów". W operze też już była, na "Cyruliku Sewilskim" i podobało się jej. Generalnie jestem zwolennikiem teorii, że im bardziej dziecko zajęte tym mniej głupieje. I jak porównuję Lanę z rówieśnikami, którzy wychowują się przed telewizorem to i fizycznie i umysłowo i emocjonalne jest przepaść.
Nigdy nie zapomnę jak Lana siedziała z mamą swojego kolegi przy stole i na pytanie co nuci odpowiedziała: uwerturę z Cyrulika Sewilskiego a w tym czasie jej kolega skakał po łóżku i darł się: mamoooo włącz mi Scoobi Doo bo cię zabiję.

ahahahahahhaahah tekst w stylu małej Arielki :ryk: :ryk: :ryk: ognisko na działkach, kuzynostwo w wieku 4-18, ja miałam jakieś 6-7 lat. Poza ogniskiem świateł brak, wszystkie gwiazdy widoczne. Zaczęłam pokazywać że o tu jest orion a tu wielka niedźwiedzica itp... Starsze kuzynostwo w wieku który wskazywał na posiadanie poczucia obciachu pochowało się w domku bo im było wstyd :ryk: płaczący ze śmiechu dorośli również nie potrafili wskazać danych gwiazdozbiorów...

Siostrzenicę widziałam na fb w wieku każdym i wcale tak nie wyglądała, za To Ty chyba słabo pamiętasz jak wyglądałam w wieku trzech lat
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 06, 2014 7:35 Re: Mokatkowo :)

Na fb są zdjęcia Lany ubranej. Jak ktoś mi skonfiguruje ten cholerny modem to pokażę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lis 06, 2014 7:41 Re: Mokatkowo :)

Siostra ale ja nawet w ubraniu byłam szersza niż dłuższa.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 06, 2014 7:53 Re: Mokatkowo :)

Nie pitol Siostrzyczko ;-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lis 06, 2014 8:04 Re: Mokatkowo :)

no zdzielę jej zaraz.
Obrazek Obrazek

teraz wierzy?
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 06, 2014 8:51 Re: Mokatkowo :)

Teraz widzę jak kłamiesz. Nie tłusta tylko budyniowo słodka. :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]