Feluś się wita i rozrabia!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 29, 2014 21:01 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Mayken pisze:Przepraszamze tak panikuje ale kot na mnie spi, nie moge sie ruszyc i czytam forum znajdujac z Felku jakieś 'ale' co chwile :-D

Całkiem normalny objaw u świeżo zakoconych :ryk:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro paź 29, 2014 21:07 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Nasza stara kotka ma 15 lat, byly u nas inne koty ale dopiero przed Felkiem trafilam na forum. :-P A ze maly wygral z pp to teraz prawie jak jajko go traktuje... O wszystko sie boje. Jest kupa, nie ma, troche jasniejsza, ciemniejsza a siku moze za duzo i w ogole nie pije z miseczki a w DT pil... Na szczescie wet mi mowil ze jak je glownie puszkowe to moze tak byc ze nie pije bo juz nie musi.

Mayken

Od: Pt wrz 19, 2014 8:19

Post » Czw paź 30, 2014 6:25 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Mokra karma składa się głównie z wody, no może przesadziłam, ale koty nie muszą tyle pić.Wiesz, zauważyła, że koty chętnie piją wodę z niebieskich miseczek.To wydaje się dziwne, ale tak jest.Podobno rozróżniają niebieski kolor.Coś w tym chyba jest.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw paź 30, 2014 7:19 Re: Feluś się wita i rozrabia!

ewar pisze:Mokra karma składa się głównie z wody,

Ha! To samo mówił wet :P Wczoraj wieczorem była jeszcze jedna kupka a dziś rano przyłapałam go na jedzeniu suchego.
Chyba mi się Synek ogarnia ze zdrowieniem. :201461

Mayken

Post » Czw paź 30, 2014 8:21 Re: Feluś się wita i rozrabia!

ewar pisze:Mokra karma składa się głównie z wody, no może przesadziłam, ale koty nie muszą tyle pić.Wiesz, zauważyła, że koty chętnie piją wodę z niebieskich miseczek.To wydaje się dziwne, ale tak jest.Podobno rozróżniają niebieski kolor.Coś w tym chyba jest.

U mnie duzym powodzeniem cieszy sie niebieska fontanna :)
Obrazek

miszelina

Post » Czw paź 30, 2014 8:23 Re: Feluś się wita i rozrabia!

O, a jaką masz? Mogłabym linka? Tyle ich, że nie wiem którą wybrać... :/

Mayken

Post » Czw paź 30, 2014 8:35 Re: Feluś się wita i rozrabia!

W sumie mam 3 poidla, a to niebieskie, to jest to:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... anna/68395
Obrazek

miszelina

Post » Czw paź 30, 2014 18:23 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Zastanawiam się jak pokazać Felka naszej kocicy (ma 15 lat i lepiej lub gorzej dogadywała się z innymi kotami).
Felek miesza teraz w moim pokoju a kota w reszcie domu, której Felek nie widział.
Mam zamiar podtykać jej zabawki, którymi się bawił ale zastanawiam się gdzie i kiedy spróbować je sobie pokazać.
Stara pierwszego dnia buczała i warczała na niego cała nastroszona, więc chwilowo ją odizolowaliśmy ale wiecznie tak być nie może...
Wpuścić ją do małego czy raczej małego na rękach na razie trzymać w pokoju gdzie jest Stara?

Mayken

Post » Czw paź 30, 2014 19:09 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Niech sie najpierw powąchają przez uchylone drzwi, a potem może wymień im posłanka.
Obrazek

miszelina

Post » Czw paź 30, 2014 19:25 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Właśnie zaniosłam Starej jego ręczniczek z transporterka, leżała na nim i wąchała go - później zaniosłam jego wędkę, wąchała i bawiła się.
Teraz oddałam mu wędkę i mały sprawdza kto ją tykał. :P Mały czuje się coraz pewniej, chętnie by pozwiedzał resztę domu...
Może się uda z drzwiami jakoś - chociaż myślałam też o większym transporterku i schowaniu go tam na czas spotkania, żeby mogła go obwąchać ale nie wiem :/

Mayken

Post » Czw paź 30, 2014 19:48 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Mayken pisze:Właśnie zaniosłam Starej jego ręczniczek z transporterka, leżała na nim i wąchała go - później zaniosłam jego wędkę, wąchała i bawiła się.
Teraz oddałam mu wędkę i mały sprawdza kto ją tykał. :P Mały czuje się coraz pewniej, chętnie by pozwiedzał resztę domu...
Może się uda z drzwiami jakoś - chociaż myślałam też o większym transporterku i schowaniu go tam na czas spotkania, żeby mogła go obwąchać ale nie wiem :/

Transporterek to też dobry pomysł - ważne, żeby podczas pierwszych kontaktów mieć koty pod kontrolą, nie puszczać na żywioł.
Obrazek

miszelina

Post » Pt paź 31, 2014 6:02 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Kotka jest już dość wiekowa, maluch może ją denerwować, co nie znaczy, że będzie agresywna.Moje kocice nie chcą bawić się z Tolusiem, bo jest to łobuziak.Skacze na nie, zaczepia..itd.Warkną na niego, pacną łapą,pokażą mu kto tu rządzi i już.A potem Toluś śpi koło Guci i jest w porządku.Kotki rzadko mają instynkt opiekuńczy, u mnie zawsze kociakami zajmował się jakiś kocur, Gucia i Mela traktowały jej jak powietrze, nie atakowały, ale nie życzyły sobie kocich zabaw, podgryzania, zaczepiania.Musisz je zapoznać ze sobą,ale pod kontrolą, głaszcz na zmianę, aby przechodziły swoimi zapachami i bardzo dopieszczaj rezydentkę.To ważne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 31, 2014 9:59 Re: Feluś się wita i rozrabia!

A 'Stara' ma jakieś imię? czy 'Stara' to imię? :wink:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt paź 31, 2014 10:13 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Ma wiele ale w książeczce - Punia. Teraz to różnie: Stara, Łaciat, Babcia :P
A to Łaciat we własnej osobie. :kotek:
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... e=54AD004A

Mayken

Post » Pt paź 31, 2014 11:32 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Piękna koteczka z niej!!!!! <3 Mam nadzieję, że z Felusiem się polubią :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]