Feluś się wita i rozrabia!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 26, 2014 15:12 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Hejka!
Gratulacje z okazji zakocenia :D
Mam u siebie na tymczasie kocurka prawie w tym samym wieku, nieznacznie młodszego (jakieś 7 tygodni). Mój tymczasik też przez pierwsze godziny nie korzystał z kuwety, nadrobił w nocy.
Co do karmy - nie mieszaj za bardzo, bo możesz mu zafundować rozstrój żołądka. Na razie najlepiej zdecyduj się na jakąś jedną karmę i ją podawaj. Nowe karmy podawaj stopniowo, po troszku.
Co do picia - możesz mu kupić mleko dla kotów (np. "Klara"), albo spróbować podać wodę zabarwioną mlekiem. Mój tymczas Dexter/Zygzak McQueen pił mleko rozcieńczone wodą, teraz na razie dostaje "Klarę". Ale moje osobiste dwie kotki wychowały się na krowim mleku (tyle że nie miały po nim sensacji trawiennych).
Powodzenia i miziawki dla kociaka!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie paź 26, 2014 16:35 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Od 12 nadal śpi :D Chyba postanowił się wyspać za wszystkie czasy... Jak do niego podejdę to otwiera śpelka, miauknie, pomruczy i sru - dalej spać.
Leży na boczku, łapki wyprostowane łepek byle jak na łapkach i przesypia mi niedzielę. Jak ktoś wejdzie i zacznie rozmawiać zaczyna miauczeć.
Hmmm...

Mayken

Od: Pt wrz 19, 2014 8:19

Post » Nie paź 26, 2014 21:00 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Feluś był karetko-taksówką u doktora. Zrobił kupkę konsystencji budyniu.
A że jego rodzeństwo odeszło na pp to się przeraziłam.
Zrobiliśmy test u pana doktora i przypłaciłam to ugryzieniem.
Chłopak nie lubi grzebania w doopie... Ale na teście jedna kreska! :ok:
Dostał leki objawowe i takie białe coś w płynie (wygląda jak mleczko) osłonowo na te jego flaczki.
Doktor powiedział, że jeśli jutro będzie dobrze z kupolcami to się odrobaczamy na CITO.
I za trzy dni szczepimy - jeśli będzie dobrze. Proszę Was, trzymajcie kciuki za Felusiowe kupki! :201461

Edit: Dałam chyba za dużo tego mlekopodobnego (nazwa na B, podobno używają do kontrastowania i działa też osłonowo) bo troszkę tego zwymiotował.
Ale tylko tym i na prawdę nie dużo. Chyba nie będę dziś spała... :strach:

Mayken

Post » Nie paź 26, 2014 22:08 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Gratuluję dokocenia , bardzo dobrze że byłaś z nim u weta. Co do wymiotów to zatelefonuj do jakiejś całodobowej lecznicy w dowolnym mieście i zapytaj , jeżeli nie masz telefonu do swojego weta . To rozwiąże Twoje wątpliwości . Trzymamy kciuki za koteczka .Marycha , Alka ,Malucha, Frid i Pan Kot . :ok:
Nie uczłowieczaj kota - ukoć człowieka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czarna Mańka

Od: Śro lis 20, 2013 10:49

Post » Nie paź 26, 2014 22:27 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Wymiot był tylko raz i to chyba dlatego, że za dużo tego dostał bo do teraz (tfu tfu) nic się nie dzieje.
Do 5 rano na samej wodzi, chociaż i tak chyba prześpi misiek bo zmęczony jakby był na wojnie.
Edit: Aha i nie miał gorączki bo doktor mierzył mu temperaturę, nie pamiętam czy napisałam wcześniej.
Chyba spróbuję się położyć.. :strach:

Mayken

Post » Pon paź 27, 2014 21:50 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Pomocy! Konczy mi sie puszka whiskasa niemieckiego, czy jesli dam polskiego to bedzie zmiana karmy? Prosze o szybka odpowiedz! Mamy jakies zapalenie we flaczkach, dzis nie bylo kupy wcale. Biegal i bawil sie ale doktor mowil ze mu sie przelewa jeszcze we brzuszku wiec dostal trzy zastrzyki i tabletki do karmy. Tylko ta puszka czy cos sie stanie jak dam polskiego zamiast niemieckiego?

Mayken

Post » Pon paź 27, 2014 21:57 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Szczerze mówiąc każdy whiskas to świństwo... Aż tak się na pewno nie różnią, żeby miało to wpływ na kociaka.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto paź 28, 2014 7:46 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Na dziś zostawiłam mu trochę suchej karmy i oczywiście puszkowe z rozkruszoną tabletką.
Wczoraj mu bulgotało we flaczkach i chyba mu się pierdło. Ogólnie szalał wieczorem bardziej niż w niedzielę.
Skakał, bawił się i zaczepiał mnie usiłującą zasnąć. Chyba będzie dobrze... Tylko żeby kupa była ładna.

Mayken

Post » Wto paź 28, 2014 8:31 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Karmę radziłabym zmienić :ok: Są mokre saszetki/puszki/tacki z dobrym jedzonkiem dla takich maluszków, a Whiskas...do nich nie należy :)

Za brzuszek :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto paź 28, 2014 10:09 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Ja już MAM dobrą karmę. Teraz nie mogę jej zmieniać kiedy kotek ma rozstrojony układ pokarmowy i czekamy aż się unormuje.
A za brzuszek przyda się dużo kciuków...

Mayken

Post » Wto paź 28, 2014 19:55 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Feluś zrobił mi prezent. Produkował go od 5 rano do 15 :D Znalazłam w kuwecie dwie kupy - nie pomyślałabym, że mały kotek może zrobić takie całkiem spore.
Nie były idealnie ciemne ale były i były w jednym kawałku. :P Z tej okazji Felicjan dostał od pana doktora pastę do pysia na robale i już tylko jeden zastrzyk w doopkę.
Mamy przykaz oglądać kupy i jeśli wszystko będzie jak trzeba to pokazać się za tydzień celem postanowienia co z nami dalej.
Nie chwalę dnia przed zachodem słońca ale to chyba był dobry dzień? :)

Mayken

Post » Wto paź 28, 2014 19:58 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Dnia może i nie należy chwalić, ale kota - trzeba koniecznie

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto paź 28, 2014 20:04 Re: Feluś się wita i rozrabia!

Gdyby ktoś z Bydgoszczy potrzebował namiarów do kogo iść z kotem na Bełzy to podam! :)
Synek śpi, w ogóle byl meega grzeczny jak na takiego malucha. Bawił się, trochę mył, trochę pogadał, resztę próbował drzemać. :P
Kto był na Bełzy, ten wie że Synek przez ostatnie trzy dni spisał się na medal!
Żeby tylko już było dobrze... Jak będzie to za dwa tygodnie się zaszczepimy - tak powiedział doktor.
Chyba po brzuszku podejrzewa, że sporo robali będzie i dlatego chce poczekać?

Edit: Zapomniałam dodać, że po tym jak sprzątnęłam te dwie kupki Feluś zrobił jeszcze trzecią! :oops:
Nakupkał się za wczoraj i dzisiaj chyba...

Mayken

[poprzednia][następna]