POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 29, 2014 7:21 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Pilnie potrzebne DT dla 7miu kociaków z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=164986 + przetrzymanie dla kotki na po sterylce :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon wrz 29, 2014 21:15 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koszalin i okolice!
Potrzebny dom tymczasowy dla 2 kociczek. Obecnie przebywają na działce u zjawki, ale przy pierwszych śniegach i mrozach będzie nieciekawie.
viewtopic.php?f=13&t=164879
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt paź 17, 2014 18:21 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Do wzięcia bardzo na wczoraj jest też czarno-biały kocur pod domem Patmol (Legnica chyba). Właściciel go wywalił i kot ma deprechę chyba (o ile już nie jest chory). Patmol nie może go wziąć, ja też nie (pomijając odległość, bo to się da załatwić). Będę wspomagać DT w utrzymaniu bądź leczeniu kota, tylko żeby go stamtąd zabrać :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt paź 24, 2014 11:13 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koszalin.
3 ok. 2 miesięczne kociaki potrzebują DT/DS. Kociaki są pod opieką matki, ale już jedzą samodzielnie. Są w tym miejscu budki, ale matka ich tam nie zaprowadza... :roll: siedzą na dworze na betonie. Mogę je tylko dokarmić, nie jestem w stanie wziąć ich na tymczas.
Kotki to rudy, rudo-biały i tri.
Kontakt: monia.b1@interia.pl
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt paź 24, 2014 11:20 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Legnica
Duży, wywalony, domowy kot. Szuka pilnie domu, bo zbliża się zima. Przebywa bardzo tymczasowo u pewnej kobieciny, która nie przepada za kotami -ale co to za życie dla kota. No i nie może tam być zbyt długo, bo kobiecina ma psy i swoje koty -a Ali-baba do zwierzaków nieprzywykły raczej i warczy na sierściaki.

w kazdym razie gdyby ktoś miał poważną ofertę
proszę o maila na smok@xxx.wp.pl (Alicja)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt paź 24, 2014 18:46 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

WROCŁAW

Mamy na działkach koci kryzys... Przez nieodpowiedzialność i wyrachowanie ludzi, którzy wyrzucają zwierzęta (często niewykastrowane) na działkach tej jesieni mamy pełno małych kotków i młodych kotów. Są dokarmiane i zdrowe, ale boimy się (ja i kilku sędziwych działkowiczów, którzy mają serce dla zwierząt), że maluchy mimo naszych starań nie przeżyją zimy na dworze...
W imieniu dokarmiających postanowiłam poszukać kociakom domków, chociażby tymczasowych, każdy ciepły kąt będzie na wagę złota jak temperatura w nocy znacznie spadnie.

Może znacie kogoś kto chciałby mieć kota, bardzo proszę o pomoc, w imieniu sierściuchów.

Kotków jest kilkanaście w tym 4 bardzo małe, ale już samodzielnie jedzą.

mail kontaktowy: soitgoes@gazeta.pl

link do ogłoszenia ZE ZDJĘCIAMI: http://olx.pl/oferta/kotki-z-muchoboru- ... 7ylj7.html
link do wydarzenia na fb: https://www.facebook.com/events/7829940 ... 5/?fref=ts

aLittleWise

Od: Pt paź 24, 2014 18:05

Post » Pon paź 27, 2014 10:25 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

WARSZAWA

Pilnie potrzebny dom tymczasowy lub stały dla kotki Iskierki https://www.facebook.com/media/set/?set ... 665&type=1

Właściciel nie jest zainteresowany odbiorem kotki a w miejscu gdzie obecnie przebywa nie może zostać (nie, nie przebywa w spalonym mieszkaniu). Jedyną alternatywą wydaje się być płatny hotel dla zwierząt ale na to organizacji prowadzącej swoją działalność z datków nie stać.
Kotka jest spokojna, kuwetowa, w pierwszej chwili płochliwa (obawiamy się że jej właściciel był alkoholikiem) ale po niedługim czasie nabiera odwagi i przychodzi prosząc żeby ja pogłaskać. Do psów ma stosunek ostrożno-obojętny.

Prosimy o pomoc.

Drzewojad

Od: Śro lip 22, 2009 15:14

Post » Pon paź 27, 2014 10:49 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Z góry wyjaśnię czemu z ogłoszeniem czekałam ponad dwa tygodnie a teraz krzyczę że szybko, szybko. To był czas jaki musiał upłynąć aby właściciel zgłosił się do nas w sprawie kotki. Ponadto DT który mieliśmy na oku nagle wycofał się i zostaliśmy poniekąd na lodzie. Prosimy o pomoc.

Drzewojad

Od: Śro lip 22, 2009 15:14

Post » Pon paź 27, 2014 15:53 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

aLittleWise pisze:WROCŁAW

Mamy na działkach koci kryzys... Przez nieodpowiedzialność i wyrachowanie ludzi, którzy wyrzucają zwierzęta (często niewykastrowane) na działkach tej jesieni mamy pełno małych kotków i młodych kotów. Są dokarmiane i zdrowe, ale boimy się (ja i kilku sędziwych działkowiczów, którzy mają serce dla zwierząt), że maluchy mimo naszych starań nie przeżyją zimy na dworze...
W imieniu dokarmiających postanowiłam poszukać kociakom domków, chociażby tymczasowych, każdy ciepły kąt będzie na wagę złota jak temperatura w nocy znacznie spadnie.

Może znacie kogoś kto chciałby mieć kota, bardzo proszę o pomoc, w imieniu sierściuchów.

Kotków jest kilkanaście w tym 4 bardzo małe, ale już samodzielnie jedzą.

mail kontaktowy: soitgoes@gazeta.pl

link do ogłoszenia ZE ZDJĘCIAMI: http://olx.pl/oferta/kotki-z-muchoboru- ... 7ylj7.html
link do wydarzenia na fb: https://www.facebook.com/events/7829940 ... 5/?fref=ts

A czy ktoś planuje sterylizacje tych kotów ?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto paź 28, 2014 11:19 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Wczoraj 27 października dowiedziałam się, że od dwóch tygodni koczuje na trawniku pod drzewkiem kot. Zaraz po pracy poszłam tam. Faktycznie, kicia leży na kupce liści pod drzewem. Zaraz dałam jej jeść, zjadła z dużym apetytem i nie wiem czy tak ma, czy tak dużo je ze stresu. Jeszcze nie wiem co to za płeć, podejrzewam, że jest to kotka już wysterylizowana, ma charakterystyczne sadełko. Kicia jest nieufna, mogę powiedzieć, że jest w lekkiej depresji z powodu całej tej sytuacji. Zwiesza ogon smutno. Gdy coś ją zaniepokoi chowa się do pobliskiego ogródka.
Od Kotangensów dostanę styropian i zrobię kici budkę, będzie miała trochę ochrony przed wiatrem i zimnem.
Kicia potrzebuje domu tymczasowego, w którym będzie mogła poczekać na dom stały.
Obrazek
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Wto paź 28, 2014 12:13 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Szczecin! Pilnie poszukiwany DT dla kotki, która wraca z adopcji!
Przy okazji ostrzegam przed nieodpowiedzialnymi ludźmi, którzy będą szukali kolejnego kota do adopcji (Szczecin, ul Antoniego Abrahama, tel 533...625, mlodzi ludzie z 2-letnim synkiem)

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Czw paź 30, 2014 13:34 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!! Warszawa

Bardzo pilnie poszukuję Domu Tymczasowego w Warszawie. Przebywa obecnie w Koterii, ale dzisiaj będę musiała go stamtąd zabrać.

Majestatyczny Boniek:

Obrazek

Boniek - o co mu chodzi? To już chyba wie tylko on czyli kwintesencja kotowatych. W ciągu ostatnich kilku dni codziennie pojawiał się w okolicach ulicy Puławskiej. Około 6- letni, majestatyczny kocur, rozważny i spokojny, niezależny - to on decyduje, kiedy ma ochotę na bliższą znajomość, a kiedy nie. Jego wszystkie humorki dodatkowo dodają mu uroku.

Płeć – kocur
Kastracja -tak
W Koterii do: 30.10.2014 r.
Kontakt w sprawie adopcji:
Tel. 884 669 136 od poniedziałku do piątku w godz. 14:00 – 19:00
lub adopcjezkoterii@gmail.com

kotek-psotek

Od: Śro paź 09, 2013 11:11

Post » Wto lis 04, 2014 22:00 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

witam,

namawiam koleżankę na wzięcie kota jako DT (myślę, że jest szansa, że kot zostanie na stałe). Koleżanka mieszka w Tychach. Ja oferuję transport do Tychów z okolic Bielska-Białej, Żor, Katowic lub Krakowa.
Czy ktoś ma jakiegoś kociaka czekającego na DT. Mile widziany tygrysek, bo takie się jej podobają... i dobrze by było, żeby dogadał się z psem (będzie to warunkiem pozostawienia kota na stałe).
Nie ma znaczenia, czy kociak, czy dorosły.
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Śro lis 05, 2014 7:28 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Warszawo! na Służewcu 4 kocie maleństwa mieszkają w kupie liści z dziką matką, mają ok 5-6 tyg. jeszcze nie są dzikie, poprzedni miot otruto , kotka nie dała się złapać do sterylizacji...... czy jakimś cudem jest gdzieś wolny dom tymczasowy?
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Śro lis 05, 2014 11:29 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam, mieszkam w Sierakowie Wielkopolskim. Mogę oferować DT w razie co pisać :-) Pozdrawiam Serdecznie

sea30

Od: Śro cze 04, 2014 11:07

[poprzednia][następna]