Wczoraj jak większość Z Was wie odbyło się zebranie. Dla tych, których nie było postaram się przybliżyć problemy, które były poruszane w trakcie spotkania. Dla tych, którzy byli, będzie to myślę dobre podsumowanie. Gdybym coś pokręciła to proszę poprawcie mnie. Przedstawię to tak jak ja zrozumiałam Będzie dość długo ale mam nadzieję, że poświęcicie chwile na przeczytanie i przeanalizowanie.
1. Bazarki – ostatnio Fundacja jest w bardzo złej kondycji finansowej. Fanty na bazarki są, będziemy zbierać dalej, tylko osób chętnych do ich robienia brak. W schronisku jest szafa, gdzie będą przechowywane rzeczy na bazarki. Potrzeba osób, które będą robiły zdjęcia, opisywały przedmioty, jak już powstanie bazarek na dogomanii to wysyłały zaproszenia, oraz osób, które potem te przedmioty będą pakować i wysyłać. Anna Nizioł Marcin Kabza będzie wstawiać zdjęcia i opisy na dogomanii i panować nad samym wątkiem. Aniu jeśli coś pokręciłam proszę o poprawienie mnie. Zastanówcie się czy nie chcielibyście w tym pomóc. Dla samej Ani jest to zbyt czasochłonne, żeby robiła to sama a jak nas będzie więcej to nie będzie to tak obciążające.
2. Plakat – ma powstać ogólny plakat, z miejscem na wpisanie informacji np. o zbiórce fantów na bazarek czy o jakiejś imprezie. Jak już powstanie projekt, prawdopodobnie oprócz plakatów wydrukowanych, będzie też funkcjonować wersja elektroniczna, którą każdy będzie sobie mógł wydrukować i np. wywiesić u siebie w szkole, pracy czy innych miejscach jakie przyjdą Wam do głowy.
3. Zbiórka pieniędzy – z kasą jest naprawdę ciężko. Zastanówcie się czy nie macie takich miejsc, gdzie można by zostawić fundacyjną puszkę na datki. Nie musicie z tą puszką tam stać. Wystarczy, że od czasu do czasu przyjdziecie i sprawdzicie czy puszka jest pełna, jeżeli tak to podmienić na nową. Wiadomo, że mogą zdarzyć się sytuacje, że puszka zaginie. Jednak nikt Wam za to głowy nie urwie.
4. Nakrętki – jeśli macie jakieś zaprzyjaźnione miejsca publiczne, gdzie ludzie mogliby przynosić nakrętki to zapytajcie czy dane miejsce nie mogłoby się stać naszym punktem zbioru nakrętek – zostanie ono wtedy dodane do listy na naszej stronie i fb. Oczywiście będziecie musieli wtedy pilnować, żeby je co jakiś czas odbierać. Nie musicie nawet Wy osobiście. Potrzebna jest tylko informacja, że w tym i w tym miejscu trzeba odebrać nakrętki. Zawsze jakiś wolontariusz czy nawet pracownik schroniska się znajdzie.
6. Opisy i zdjęcia – o tym, że opisy i zdjęcia to podstawa każdy wie, a przynajmniej wiedzieć powinien. Po raz kolejny nawołujemy róbcie te opisy i zdjęcia. Jeśli macie problem poproście kogoś o pomoc. To naprawdę nic skomplikowanego, a szanse na adopcję takiego psiaka drastycznie wzrastają.
7. Psy chore/adopcje wirtulane – jeśli wasz psiak jest chory, potrzebuje domu tymczasowego, specjalnego leczenia dajcie mi znać. Pomogę w ogłaszaniu, w stworzeniu wydarzenia, czy podpowiem w jaki sposób zbierać pieniądze na danego psiaka. To nic trudnego. Wystarczy tylko chcieć.
8. Cierpieniem pisane – na naszej stronie widnieje zakładka „cierpieniem pisane”. Znajdują się tam psiaki (i koty), których los wyjątkowo źle doświadczył. Kto nie widział, niech zajrzy i poczyta na jakich zasadach to funkcjonuje. Jeśli macie takiego psiaka, który jest długo w schronisku, miał wyjątkowo przykre doświadczenia życiowe, czy jest chory opiszcie jego historię i wyślijcie do Beata Choroba. Może ktoś chciałby wyręczyć Beatę i zająć się wstawianiem tego nasza stronę i pilnować, aby informacje tam zamieszczane były w miarę aktualne? Myślę, że Beata z chęcią pomoże i wytłumaczy co i jak. A może ktoś ma talent pisarski i chciałby się zająć opisywaniem historii tych najbardziej skrzywdzonych psiaków/kociaków? Zastanówcie się nad tym.
9. Zdjęcia na stronę – potrzebne są osoby, które będą robić zdjęcia nowo przybyłym psom/kotom, które potem zostaną zamieszczone na stronie schroniska. Kto ma aparat i chęć niech się zgłasza.
10. Facebook – mamy swój fanpage, niestety tylko ponad 1000 lajków. Może macie jakieś pomysły jak rozkręcić profil? Z Beatą robimy co możemy, żeby to jakoś hulało ale efekty nie są jakieś super. Za wszelkie pomysły i pomoc będziemy bardzo wdzięczne
11. Akcje – jeśli macie pomysł na akcje promującą Fundacje i chcielibyście taką zorganizować dajcie znać. Na pewno zbierze się zespół, który Wam pomoże.
To by chyba było na tyle. Wszelkie pytania, pomysły, czy chęć pomocy zgłaszamy do Pani Ani. Podam od razu jej numer, bo podobno nie każdy ma. Kto nie ma niech zapisze 723 941 524. Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam. Jeśli tak proszę o dopisanie.