♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥ Słodkości str. 86 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 18, 2014 19:08 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Konkurs

kuba.kaczor13 pisze:Herman Wspaniały . W skrócie Hermi :piwa:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw wrz 18, 2014 19:10 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Konkurs

Córcia - gdzie obiecane fotki dla matki ?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw wrz 18, 2014 19:11 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Konkurs

Lattuś. Albo Węgielek. Brylancik

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw wrz 18, 2014 19:15 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Konkurs

Mokate, Fikuś albo Beżuś :)

Ja bym nazwała Toudi... zawsze chciałam mieć szczurka albo chomisia Toudiego :D

Hej hej Perełkowo :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw wrz 18, 2014 19:17 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Konkurs

Latte, Bazik (jak bazie) albo Pieczarek jak sosik pieczarkowy :mrgreen:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw wrz 18, 2014 19:44 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Konkurs

Rubin, zdrobniale Rubi. Od czerwonych ślepków.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw wrz 18, 2014 19:46 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Konkurs

Komisja w składzie dwuosobowym orzeka co następuje: nowy chomiś otrzyma imię Moki (Mokate, Mokuś, Mokulek) a więc jego Matką Chrzestną zostaje Rilla :)

Pozwólcie teraz, że Wam o nim opowiem.

Cały dzień chodziło za mną takie jakieś niewyklarowane przekonanie, że to dziś stanie się coś ważnego. Potem wymyśliłam, że dziś uratuję kolejne małe zwierzątko. Czemu dziś? Ponieważ w piątek (jutro) jestem dość zajęta a w weekend mam pierwsze zajęcia na uczelni. Zwierzątko będzie miało czas na spokojną aklimatyzację, a od poniedziałku zaczniemy oswajanie.

Powiecie może - za wcześnie po Puszynce. Ale ona nigdy nie będzie zapomniana, zawsze będzie wspominana z miłością, a jak tylko znajdę wolne popołudnie to wyhaftuję upamiętniający ją obrazek, który stanie na półce poza zasięgiem łap Perełeczki. Ona teraz bryka po tęczowych łąkach, a tyle innych zwierzątek cierpi...

No więc wyciągnęłam Rafała, poszliśmy najpierw do Kakadu. Były tylko szczurusie (mam za małą klatkę na parkę) i myszoskoczki (ryzyko ucieczki, bo małe i szybkie). Chciał wracać do domu, ale uparłam się i poszliśmy do Filemona. Tam były tylko śliczne kolorowe myszki, które jednak z łatwością uciekłyby z mojej klatki, bo za szerokie pręty.
Kupiliśmy tam kolby i ziółka, a po drodze zdecydowaliśmy, że nowym zwierzątkiem będzie chomiś syryjski.

Zaciągnęłam go w końcu do Magnolii, do sklepu Leopardus. Uznałam, że jeśli chomisiów będzie w jednym akwarium więcej niż 5, to nie bierzemy bo jest wysokie ryzyko, że będą chore ze stresu (choroba mokrego ogonka, śmiertelna, odeszła na to Puszynka I :( ). Jednak w sklepie okazało się, że akwaria dla chomisiów są dwa, a w każdym po tylko jednym zwierzaku. Jeden miał umaszczenie typu Chester, czyli pingwinek, a drugi... no właśnie, drugi był Mokuś :)

Taki fajny i nietypowy, od razu rzucił mi się w oczy i zdecydowałam się na niego. Dziewczyna, która próbowała go wyjąć, została udziabnięta w palec (mój mały wampirek :D), a sam chomiś bronił się, poprzez przewracanie się na plecki i piszczenie. No ale w końcu wylądował w pudełeczku transportowym, dokupiliśmy mu domek i pojechaliśmy do domu.

W domu - pierwsze co po wyjściu do swojej nowej klatki, to kołowrotek. Malutki taki, a tak zasuwa! Słodziak :) Pogryzał troszkę kolby, spróbował ziółek, zwiedził wnętrze domku i teraz śpi zwinięty w kokosku :) Wiadomo, ze to samczyk, bo ma bardzo wyraźne męskie... atrybuty :D Koty oczywiście zachwycone i zaciekawione, ale grzeczne.

Wiem, że być może kupowania zwierzaka w takim sklepie nie uznaje się za uratowanie mu życia. Ale ja myślę, że tak - bo tam nie miał nawet porządnego domku, tylko kawałek tunelu z dziurami, żadnych zabawek ani trocinek, tylko jakiś granulat. U mnie może być szczęśliwy i żyć długo, karmiony najlepszym pokarmem i przy najlepszej opiece. Nie uratuję wszystkich zwierzątek ze sklepów, ale dla tego jednego zmienił się cały świat, mam nadzieję, że będziemy razem równie długo, co z Puszynką :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw wrz 18, 2014 20:01 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

:201453 :201453 :201453
No to muszę coś ładnego dla mojego chrześniaka skombinować :D

Nie jest za wcześnie Madziś, tak się nawet mówi, że im wcześniej tym lepiej. O Puszynce nigdy nie zapomnisz a zajmiesz się teraz nowym zwierzaczkiem :)

Mokusiu wszystkiego dobrego w nowym domku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Czw wrz 18, 2014 20:13 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Teraz mały Spiderman się wspina po kratach i widać, że ma na piersi taką fajną białą plamkę :1luvu:

Spilett

Post » Czw wrz 18, 2014 20:18 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Na drugie proponuję Drakuś :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw wrz 18, 2014 20:23 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

No to wszystkiego najlepszego dla Mokusia! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw wrz 18, 2014 20:25 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Malutki się zwinął w kuleczkę i śpi w kokosku, Śnieżuś sobie łazikuje i wyżera ziółka, koty się naparzają, a ja idę spać :)
Dobranoc :1luvu:

Spilett

Post » Czw wrz 18, 2014 20:46 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Dobranoc Madziś :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

[poprzednia][następna]