Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-guz na listwie mlecznej

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 27, 2014 21:30 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

Femka pisze: Lał się z jakimś kotem. Mam przynajmniej nadzieję, że wprał tamtemu :lol:

Z całym szacunkiem Femka - piszesz jak rasowa mamuśka :lol:

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Śro sie 27, 2014 22:49 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

Trzymam kciuki by Menel jak najszybciej obejrzal sobie podwozie :smokin:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw sie 28, 2014 8:50 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

jaaana pisze:Mój podwórkowy bin Laden chyba z pół roku nie dopuszczał do siebie myśli, że mu czegoś brakuje.
Ale w końcu dotarło do tego durnego łba.

składam ręce do modlitw, żeby Menel okazał się bardziej otwarty na zmiany :lol:
kitkowa pisze:
Femka pisze: Lał się z jakimś kotem. Mam przynajmniej nadzieję, że wprał tamtemu :lol:

Z całym szacunkiem Femka - piszesz jak rasowa mamuśka :lol:
jak się ma pięć kotów i psa, to się jest rasową mamuśką :lol:
I zupełnie mi to nie przeszkadza, natomiast boję się jak ognia, że zasłużę na zupełnie inne miano :twisted:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt sie 29, 2014 19:09 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

Kłapouch i Kulawik w jednym stali domu. Nie na górze, nie na dole...
Ot, tak! Po kryjomu Kłapeć i Kulas przymierze zawarli.
A niech się dawczyni wsadu do mich o nas martwi!
Ja siknę pod kątem <bo mam coś nieteges w prąciu podobno>
Ty kulej, ogonem się dramatycznie podpierając. No, bo...
...my kotki chore są. Auć, ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

A niech się teraz martwi o nas ta cała Femkaaaa 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pt sie 29, 2014 20:38 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

mimbla64 pisze:Może mu się nie podoba, że jedno klapnięte. :mrgreen:

albo sie nie podoba jakiemus kolegu :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt sie 29, 2014 20:42 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

Femka, Menel jest :1luvu: :1luvu:

bedziesz miala z niego pocieche :mrgreen:

a choroby SUKowe przechodza po wygasnieciu stresu - mow do niego jak najczesciej ze go kochasz nad zycie i ze nigdzie go nie oddasz :smokin:
ale ciesze sie z przemiany w kanapowca - super sie prezentuje :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob sie 30, 2014 12:46 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

redaf pisze:Kłapouch i Kulawik w jednym stali domu. Nie na górze, nie na dole...
Ot, tak! Po kryjomu Kłapeć i Kulas przymierze zawarli.
A niech się dawczyni wsadu do mich o nas martwi!
Ja siknę pod kątem <bo mam coś nieteges w prąciu podobno>
Ty kulej, ogonem się dramatycznie podpierając. No, bo...
...my kotki chore są. Auć, ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

A niech się teraz martwi o nas ta cała Femkaaaa 8)

redafu 8O Tyś poetką jest 8O
Cóż za warsztat, cóż za wrażliwość 8O

:lol:
Dzięki :1luvu:

Ale wierszyk już trochę nieaktualny :201437 Wprawdzie dzisiaj w nocy Menel szczochów do badania nie oddał, a u wetki nie było z czego go odsikiwać, ale.... uwaga, uwaga... pęcherz u niego jak orzeszek :201419 Oczywiście szczochy będę łapać dalej, bo trzeba leczenie doprowadzić do stanu podręcznikowych wyników, ale problem największy (wielki pęcherz, brzuszek jak bania) poszedł precz. Zatem prawdą jest, że to schorzenie, oprócz przeziębienia, miało podłoże psychiczne, a po usunięciu przyczyny stresu, znikło jak sen złoty. W dodatku i znaczenie w domu zanikło zupełnie.
Nawet nie wiecie, jaką odczuwam wielką ulgę. Jeszcze miesiąc temu nie wierzyłam, że kiedykolwiek da się go wyprowadzić ze szczania.
Maryla pisze:
mimbla64 pisze:Może mu się nie podoba, że jedno klapnięte. :mrgreen:

albo sie nie podoba jakiemus kolegu :mrgreen:

Mam nadzieję, że Menel przetłumaczy temu koledze, że nie warto z nim zadzierać :lol:

EDIT: zapomniałam dopisać, że dzisiaj u wetki była też Debi (kontrola uszu) i Femcia, którą boli ząbek, a w dodatku wdał się stan zapalny i trzeba go spędzić przed zabiegiem rwania. Zastrzyki dostała, zabieg umówiony na czwartek. Mojej kochanej babuni już niewiele zostanie do rwania :lol:
Obrazek

Femka

Post » Sob sie 30, 2014 14:56 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

chrupki będzie połykać a nie gryźć
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob sie 30, 2014 19:34 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

Ani ból zęba ze stanem zapalnym w pakiecie, ani dzwoneczek nie przeszkodziły jej w polowaniach. Wczoraj wieczorem przyniosła na taras mysz. Żywą. Zobaczyłam Femcię, jak zmierzała z ruszającą się zdobyczą w kierunku mieszkania. Udało się, Femcia zawołana myszkę na chwilkę puściła, a ja w tym czasie cap ją za kark i do domu. Na szczęście po pierwszym osłupieniu mysz odzyskała zmysły i zwiała w krzaczory.
Obrazek

Femka

Post » Nie sie 31, 2014 0:34 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

Uratowalas mysz......szacuneczek :201494
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw wrz 04, 2014 8:19 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

Femka mi się śniła :strach:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw wrz 04, 2014 10:52 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-uwolnić Menela...Fotyyy

anulka111 pisze:Uratowalas mysz......szacuneczek :201494

wczoraj drugą, osobiście wynosiłam ją z domu :roll: Ciekawe, z którym zapchlańcem tam wlazła.

Dorota pisze:Femka mi się śniła :strach:

takich koszmarów najgorszemu wrogowi nie życzę :strach:

EDIT: Femcia jest właśnie pod nożem. Za jakąś godzinę zostaną jej w paszczy ino kły :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pt wrz 05, 2014 11:57 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-Menel wolny, Femcia rwa

Jedyne, co zostało w paszczy Femci, to dwa samotne kły :lol: Postarzała się koteczka. Ale dalej wyniki podręcznikowe, a wygląd 6-7 letniej kotki. Trzyma się świetnie. Ciekawe, po kim to ma? :201441
Obrazek

Femka

Post » Pt wrz 05, 2014 12:04 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-Menel wolny, Femcia rwa

Femka pisze:Jedyne, co zostało w paszczy Femci, to dwa samotne kły :lol: Postarzała się koteczka. Ale dalej wyniki podręcznikowe, a wygląd 6-7 letniej kotki. Trzyma się świetnie. Ciekawe, po kim to ma? :201441

Super! :ok:

Nasza rodzinna wetka uważa, że Chipolit jest wspaniałym przykładem
tezy "Po co kotu zęby".
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt wrz 05, 2014 12:29 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-Menel wolny, Femcia rwa

Femcia może się do Chipolitowego klubu zapisać. Z jej menu nie zniknęły chrupeczki, a nawet daje radę myszom :roll: Niestety.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]