Ruda kotka Lotka, już w nowym domku :) Lesznowola

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 18, 2014 8:51 Ruda kotka Lotka, już w nowym domku :) Lesznowola

Przyplątała się ruda kotka.
Wyraźnie domowa (czytaj wyrzucona skądś z powodu wakacji? ), lgnąca do ludzi, do dzieci, bardzo ufna, pcha się do domu, do rąk, przymilna, sama słodycz.
Prawdopodobnie niedawno miała dzieci.
Przyszła strasznie zabiedzona, chuda, głodna, i z chorymi oczami.
Jest zaopiekowana, leczona (u kiepskiego weta), odkarmia się.
Oczy już są lepsze, chociaż do zdrowych jeszcze im trochę brakuje.
Powoli nabiera sił.
Ale, niestety, koniecznie chce do domu...a tam gdzie jest, nie może do domu wejść. Czyli jest na podwórku.
Na podwórku goni ją kotka rezydentka :(
Jeżeli szybko nie znajdzie domu, czeka ją schron lub inne przytulisko :( bo tymczasowi opiekunowie niedługo wyjeżdżają na wakacje.
Kotka jest we Władysławowie za Piasecznem, gmina Lesznowola.

Zainteresowanym podam na PW telefon do tymczasowych opiekunów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 01, 2014 20:29 przez Kazia, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt lip 18, 2014 14:42 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

jest szansa żeby zrobić jej test na feLV i Fiv?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt lip 18, 2014 15:57 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Jeżeli udałoby się ją objąć opieką jakiejś fundacji, to pewnie jest szansa.
Jest też planowana sterylka, tylko do tego kotka musi jeszcze nabrać formy, bo jednak to jest operacja.
No i raczej nie w te upały.
A Ty jesteś zainteresowana, chciałabyś ją?

Kazia

Post » Pt lip 18, 2014 16:08 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Kochana jest :1luvu: Mam złe doświadczenia z rudymi kotkami, jeżeli chodzi o sterylki.Robiłam trzy, każdą u innego weta i z każda chorowała.Miały uczulenie na nici, a jedna dodatkowo na neomycynę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 18, 2014 16:57 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Powiem opiekunom o tych niciach.
Też słyszałam, że rude koty są "trudne", inaczej reagują na leki.
Kotka jest u znajomych, i z tego co mówią, jest naprawdę kochana, mądra, i baaardzo przymilna :)

Kazia

Post » Pt lip 18, 2014 17:34 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Kazia pisze:Jeżeli udałoby się ją objąć opieką jakiejś fundacji, to pewnie jest szansa.
Jest też planowana sterylka, tylko do tego kotka musi jeszcze nabrać formy, bo jednak to jest operacja.
No i raczej nie w te upały.
A Ty jesteś zainteresowana, chciałabyś ją?

ech, ja mam pod opieką tyle kotów, że niestety nie mogę pomóc ale wiem, że jeśli będą wykonane testy i daj Bóg wyjdą negatywne, zwiększy to szanse koty na adopcje. Niech nabiera formy, piękna jest. Mam pod opieka, miałam kilka rudasków i rzeczywiście jeden jest "nietypowym kotkiem". Zareagował bardzo mocno, atakiem padaczki na podanie na kark leku na odrobaczanie. Ale to tylko jeden taki ewenement jak do tej pory .

asia2

Post » Pt lip 18, 2014 17:55 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Tam w okolicy nie ma białaczki ani FIV, wet jest ich sąsiadem i wiedzą, że nie maja takich przypadków.
Tylko tu jest pytanie, jak ktoś chce mieć te testy wiarygodne, to kotka nie powinna się stykać z innymi kotami po zrobieniu testu.
A Ruda żyje na podwórku, tam co i raz jakiś kot przywędruje, dzisiaj się jakaś ciężatka zgłosiła (pewnie sobie sygnały dają że tu można jeść dostać :) )
Więc nie bardzo wiem, czy jest sens te testy robić ?

Kazia

Post » Pt lip 18, 2014 17:56 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Rude kotki to rzadkość, kocurki rodzą się częściej.To zwiększa jej szanse na adopcje.Rude naprawdę mają wzięcie, taka jest moda.Ogłoś ją, znajdzie domek na pewno.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 18, 2014 18:03 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

ewar pisze:Rude kotki to rzadkość, kocurki rodzą się częściej.To zwiększa jej szanse na adopcje.Rude naprawdę mają wzięcie, taka jest moda.Ogłoś ją, znajdzie domek na pewno.

zgadzam się z tym, ze znajdzie szybko domek tym bardziej , że jest , jak piszesz milusinska. Może uda się nawet znaleźć taki , ktory podejmie się sterylki w przyszlości , jak juz kota wydobrzeje.

asia2

Post » Pt lip 18, 2014 18:07 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Jest ogłaszana (to już nie ja) na kilku portalach.
Może się uda.

Pozostaje pytanie, jak z tymi testami, skoro ona mieszka na podwórku i stale się styka z innymi kotami?
Pewnie nowy opiekun musiałby je powtórzyć ? to czy warto robić teraz?

Kazia

Post » Sob lip 19, 2014 9:01 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Ruda ma świetny apetyt.
Już nie robi wrażenia zabiedzonego dziecka, ale wręcz wydaje się, że urosła przez te kilka dni :)

Kazia

Post » Sob lip 19, 2014 11:05 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

wcześniejsze zdjęcie, teraz ma już ładniejsze futerko

Obrazek

Kazia

Post » Sob lip 19, 2014 15:54 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Kazia pisze:Jest ogłaszana (to już nie ja) na kilku portalach.
Może się uda.

Pozostaje pytanie, jak z tymi testami, skoro ona mieszka na podwórku i stale się styka z innymi kotami?
Pewnie nowy opiekun musiałby je powtórzyć ? to czy warto robić teraz?

jesli mialaby iść do domu bez kota, to w ogole nie ma problemu z testami. Natomiast gdyby ktoś chciał ją dołączyć do swego zwierzęcia, to wiadomo, że musi znać prawdę wcześniej, zanim zdcyduje się na kotkę. Rzeczywiście problem.
Nie ma możliwości zabrania jej na te trochę dni do domu?

asia2

Post » Sob lip 19, 2014 16:29 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Nie, nie ma.

Kazia

Post » Nie lip 20, 2014 9:01 Re: Ruda kotka, słodka, potrzebuje domu, Lesznowola

Wczorajsza toaleta.
Widać, że jeszcze kocina chudziutka.

Obrazek

Obrazek

Jak tylko ktoś z domu wychodzi, Ruda za nim idzie jak piesek.
Wygląda tak uroczo, że od razu chce sie ją głaskać :)

Kazia

[następna]