WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 10, 2014 9:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

Tę Waszą śmieszną, płaską mordkę :mrgreen: nie tak skrajnie spłaszczoną, jak ten poniżej, ale ma - tylko może fota nie taka ;] no i on jest świeżo po schronie, więc trudno powiedzieć, jakie będzie miał futro. Ani jak będą wyglądać oczy po wyzdrowieniu.
Obrazek

A tak wyglądała w dniu przyjęcia do schronu:
Obrazek
jak dla mnie płaska mordka, puchaty włos, wielkie, wyłupiaste oczy - ale ja się na egzotykach nie znam, a jej wciąż daleko do reprezentacyjności.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto cze 10, 2014 10:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

te dwa zdjęcia to ten sam kot???
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Wto cze 10, 2014 11:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

Wydaje mi się, że opis świadczy jednoznacznie, że nie, ale podobno nie umiem czytać ze zrozumieniem, to może i pisać nie ;]

Dostałam też jej zdjęcia jeszcze ze schronu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz to mnie ciekawi, czy kot nie jest w typie egzotyka? Bo imo dłuższe futerko, spłaszczony ryjek i te wielkie, wyłupiaste oczy tak go klasyfikują :) ale ja się na rasach nie znam...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto cze 10, 2014 15:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

wiem jedno - takiego brytyjskiego egzotyka, to my już mamy:-) Pyzę..........Pyza jest bardzo egzotyczna.......jak na kobitę z polikami przystało:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto cze 10, 2014 16:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

wychodzi na to, że to Ja nie czytam ze zrozumieniem, ale co mi tam....
kicia bidna strasznie :(
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Wto cze 10, 2014 18:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

Kotek w pierwszym poście baaardzo w typie egzo.
W moim też:)
Koteczka z chorym okiem (ma chyba owrzodzenie rogówki?) raczej mało egzotyczna.
Ma dłuższe futerko, a egzo nie mają - to jakby persy z krótkimi włosami.
Ależ ma ta panna diabelską mordkę:))!
Znajdzie się dla niej dom, jest urocza.
Całkiem nie mój typ...

Kotek ładny ale wolałabym tego z pierwszego postu od góry. :D

Na razie dywagacje są jeno teoretyczne: weźmiemy kotka dopiero po przeprowadzce.
Dalia nam znajdzie egzotyka. Jest w tym dobra! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto cze 10, 2014 19:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

No dobra. Beżowa już po sterylce, badaniach krwi i testach.
Na szczęście wszystko ok. Największym problemem dla beżowej było, że jej jeść nie dali.
Badania krwi raczej ok, choć morfologia poszła do powtórzenia do laboratorium, bo były podejrzenia o fałszywy wynik w zakresie leukocytów. FIV/FeLV negatywne.
Za pamięci wrzucam rachunki, skoro już wrzucam.
Obrazek Obrazek

Ulubiona miejscówka w sypialni
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Można więc ją zacząć ogłaszać. Kto chętny się tym zająć? Tymi wszystkimi głupimi rozmowami, żeby jakąś perełkę odłowić?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto cze 10, 2014 22:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

kotkins pisze:Leoś czyli Grucha (od :gruchać) kocha DUŻO.

padłam!
kilka dni do Was nie zaglądałam, a dziś sama tak powiedziałam do swojej kici - bo grucha w oczekiwaniu na jedzonko, grucha domagając się mizianka, a jak siedzi to przyjmuje kształt 'Konferencji', czyli gruszki :)
nie dość, że kociarstwo, to jeszcze telepatia! :mrgreen:

edit:
Dziewczyny, obróżki feromonowe kupujecie u weta czy jest jakieś inne nieprzesadnie drogie źródło?
i prośbę mam - jeśli znajdziecie gdzieś przypadkiem feliway'a taniej niż w zookraku, to ja poproszę o info.
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Śro cze 11, 2014 0:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

Ja kupuję u weta i niestety nie znam żadnych tanich źródeł.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro cze 11, 2014 12:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

Anneke_ pisze:
kotkins pisze:Leoś czyli Grucha (od :gruchać) kocha DUŻO.

padłam!
kilka dni do Was nie zaglądałam, a dziś sama tak powiedziałam do swojej kici - bo grucha w oczekiwaniu na jedzonko, grucha domagając się mizianka, a jak siedzi to przyjmuje kształt 'Konferencji', czyli gruszki :)
nie dość, że kociarstwo, to jeszcze telepatia! :mrgreen:

edit:
Dziewczyny, obróżki feromonowe kupujecie u weta czy jest jakieś inne nieprzesadnie drogie źródło?
i prośbę mam - jeśli znajdziecie gdzieś przypadkiem feliway'a taniej niż w zookraku, to ja poproszę o info.

Nie wiem ile kosztują te obroże w zoodraku, ale ją zawsze kupowałam w animalii.
W podobnej cenie ma ulubiony weterynarz Kotkinsa.
I jeszcze jedno - zdarzają się puste opakowania, kupując wymacajcie czy jest w środku obroża. (Mi się to zdarzyło raz, ale w mojej klinice mieli już kilka takich przypadków)
Obrazek

Basiag

Od: Sob maja 27, 2006 19:57

Post » Śro cze 11, 2014 12:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

Ja kupuję z Fionki - zawsze zamawiam 2 to mam dostawę gratis (http://www.fionka.pl/index.php?products ... 9a84ab9b80).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 11, 2014 15:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

Ania czy 397 zł to pełna kwota czy plus te 59 zł?

W kasie mamy 125 zł. :(

Prześlemy Ci te pieniądze, ale BŁAGAMY Was o pomoc.
Nie mamy na operację Celii.
Ja pokryję jej drugie szczepienie z własnych pieniędzy.

Matko...

kotkins

Post » Śro cze 11, 2014 18:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

Wróciłam i melduję się.
Mam książki na bazarek od kotkinsa, mam zdjęcia fantów od izki53 i flox.
Ja wystawię obiekt kolekcjonerski (ale dopiero muszę go zrobić, bo nie miałam jeszcze czasu po przyjeździe).
Ktoś jeszcze coś ma?
Bo ja dzisiaj bazar klecę.

Edit: Bym zapomniała. W kasie z poprzedniego bazarku zostanie w czerwcu coś około 200zł. (560zł minus 90zł USG Bandisia minus dt, na który mam część pieniądza, ale nie wiem jeszcze ile, bo nie mam czasu zajrzeć na konto). Jeszcze dzisiaj tam zajrzę i napiszę dokładnie.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro cze 11, 2014 18:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-biją się w Kotkinsowie!

Mam deklarację wpłaty od jeszcze jednej osoby:)

Czy ktoś jeszcze może wykonać COŚ kolekcjonerskiego???
Na bazarek?

Szczególnie zapytuję o ajerkoniak.
Lubimy z obywatelem Gruchą.
Zakupiłabym taki dooooobry:)))

kotkins

Post » Śro cze 11, 2014 18:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-no i nie ma kasy...

Ja czasem robię. Ale ostatnio, jak zrobiłam, to był taki mocny, że tylko ja byłam w stanie go wypić. :mrgreen:
Przegięłam ze spirytem. 8)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

[poprzednia][następna]