DĄBKI- dużo kotów... bardzo dużo...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 29, 2014 18:43 Re: Ponad 20 kotów, także oswojone... 3 do sterylek; 2 wykoc

Zaczynamy się martwić.
Od jakichś 2-3 tygodni nie widać sporej części kotów.
Nikt nie wie, co się stało, nikt ich nie widzi. Przychodzi dosłownie garstka... jesteśmy załamane...
Czy to możliwe, żeby tak nagle rozeszło się na inne ośrodki 10-15 kotów ? :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt maja 30, 2014 14:58 Re: Ponad 20 kotów, także oswojone... gdzie są koty ? :(

Mało prawdopodobne zwłaszcza jeśli były dokarmiane. Też się zmartwiłam. :(

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt maja 30, 2014 18:49 Re: Ponad 20 kotów, także oswojone... gdzie są koty ? :(

Chiara pisze:Mało prawdopodobne zwłaszcza jeśli były dokarmiane. Też się zmartwiłam. :(

Może po prostu zaczęło robić się ciepło, najedzą się na stołówkach, czy dokarmiają je turyści i już tak licznie nie wychodzą, tylko leżą gdzieś na słoneczku ?
Z tymże chodziłyśmy po lasku, który jest obok, a one zawsze tam przesiadywały i żadnego nie widziałyśmy :(
Nie wiem, nie wiem, nie wiem....
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 02, 2014 8:38 Re: Ponad 20 kotów, także oswojone... gdzie są koty ? :(

Jesteśmy spokojniejsze, koty przeniosły się w miejsce, gdzie turyście jeszcze solidniej je podkarmiają 8)
Znalazła się tam i trzecia koteczka. Na szczęście jeszcze nie jest w ciąży.
Trzymajcie kciuki za jej złapanie, bo to dość nieufne stworzonko.

Na jednym z ośrodków jest kocurek i kotka z 2 małymi. Jak tylko je odchowa, wysterylizujemy ją :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 02, 2014 8:53 Re: Ponad 20 kotów, także oswojone... gdzie są koty ? :(

kinia098 pisze:Jesteśmy spokojniejsze, koty przeniosły się w miejsce, gdzie turyście jeszcze solidniej je podkarmiają 8)
Znalazła się tam i trzecia koteczka. Na szczęście jeszcze nie jest w ciąży.
Trzymajcie kciuki za jej złapanie, bo to dość nieufne stworzonko.

Na jednym z ośrodków jest kocurek i kotka z 2 małymi. Jak tylko je odchowa, wysterylizujemy ją :ok:

Ufff. :lol:

Za łapanie :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto cze 03, 2014 10:47 Re: Ponad 20 kotów... ruszamy ze sterylkami ! Potrzebna karm

Kasia chce znaleźć dom dla tej kici i jeszcze dwóch innych z tego stadka.
Ta jest jednak najpilniejsza. Katar nie ustępuje :(
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 06, 2014 14:00 Re: Ponad 20 kotów, także oswojone... są koty, uff :)

Wysterylizowałam dzisiaj koteczkę z Darłowa, którą wdzięcznie nazwaliśmy Oczko ;) ma oczy w dwóch innych kolorach.
Koszt sterylizacji to 120zł.
Zdążyłam w samą porę, bo kotka była już wysoko w ciąży :(
Na sterylizacje zostało więc jeszcze 90zł
Obrazek

kinia098

Post » Czw cze 12, 2014 20:48 Re: Ponad 20 kotów, także oswojone... są koty, uff :)

Obiecany skan paragonu za sterylizację koteczki Oczko oraz paragon za paliwo, o którym kompletnie zapomniałam :oops:
Oczywiście 15zł, nie 30, ale chłopak za tyle od razu tankował, także taka kwota. To paragon za wyjazd, kiedy złapałyśmy 2 koteczki sterylizowane dnia 17.04, tylko chłopak później wziął mi rachunek, jak dobrze pamiętam.

Obrazek

A prawdopodobnie w sobotę jedziemy na rozeznanie po Dąbkach :ok:

Obecny stan konta to: 49,60zł + 90zł na sterylizacje
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 16, 2014 21:42 Re: Ponad 20 kotów... 3 do sterylek... nowe ośrodki ?

Sobota nam niestety nie wypaliła.

kinia098 pisze: Na jednym z ośrodków jest kocurek i kotka z 2 małymi. Jak tylko je odchowa, wysterylizujemy ją :ok:

Podobno maluszki zabrali Niemcy wypoczywający na ośrodku... Poczekamy ok. tygodnia, żeby kotce spokojnie zeszło mleko i łapiemy :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 20, 2014 19:41 Re: Ponad 20 kotów... 3 do sterylek... nowe ośrodki ?

Byłyśmy wczoraj w Dąbkach.
Jedna z okoconych kotek ma 3 maluszki: czarny, czarno-biały i biało-bury marmurek.
Kociaki są zdrowe, wyglądają bardzo dobrze.
DT brak, może ktoś chciałby zająć się szukaniem im domków ?
Kocięta nie są w bezpiecznym i przyjemnym miejscu :?

Ta i jeszcze dwie inne kotki z tego stada mają problemy z drogami oddechowymi... katar, rzężenie, i jak widać tej koteczce leci też krew z nosa... nie wiemy już co robić, nie mamy miejsca, żeby zabierać wszystkie chore koty, a mamy ich ostatnio za dużo... może ktoś poleciłby nam jakieś naprawdę dobre antybiotyki, które mogłybyśmy podawać kotce ? Dostawała już dwa i scanomune... jak widać problem jest dalej.....

Zylexis ?

Obrazek

A tutaj zdjęcia tego stadka ( przystaniowego )
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 20, 2014 20:40 Re: Ponad 20 kotów... kocięta i chore koty !!! :( Dąbki

Kinia, pamiętaj, że leczycie koty wolnożyjące, byłoby dziwne, gdyby w tych stadach nie występowała np. białaczka czy FIV. Jak drugi antybiotyk i wzmacniacze nie pomagają, to są już jakieś podstawy, by to podejrzewać, niestety :(
Ona sterylizowana, ta chora?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt cze 20, 2014 20:46 Re: Ponad 20 kotów... kocięta i chore koty !!! :( Dąbki

Szalony - niekoniecznie - zdarza się, ze się combo trafi calici+herpes - wtedy zwykłe antybiotyki czasem nie dają rady (u kotki jak najbardziej negatywnej dopiero sumamed w syropie a potem seria zylexisu pomogła). I to u kotki trzymanej w domu - fakt, że młodziutkiej i świeżo po przyjściu z dworu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 20, 2014 21:06 Re: Ponad 20 kotów... kocięta i chore koty !!! :( Dąbki

Kotka sterylizowana.
Myślę nad zylexisem, ale czy 2 zastrzyki wystarczą ? :(
A Convenia ?
Coś muszę jej podać.... :(
Ona rewelacyjnych leków nie dostawała... pierwszy to jakieś tabletki za 1zł, a drugi amoksycylina w proszku...
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 27, 2014 16:14 Re: Ponad 20 kotów... 3 do sterylek... nowe ośrodki ?

kinia098 pisze:Sobota nam niestety nie wypaliła.

kinia098 pisze: Na jednym z ośrodków jest kocurek i kotka z 2 małymi. Jak tylko je odchowa, wysterylizujemy ją :ok:

Podobno maluszki zabrali Niemcy wypoczywający na ośrodku... Poczekamy ok. tygodnia, żeby kotce spokojnie zeszło mleko i łapiemy :ok:

Kotkę zawiozłam na sterylizację, na koszt UG, w środę :ok:
Zanim włożyłam ją do transportera, złapała młodziutkiego wróbelka :strach:
Na szczęście udało mi się ją złapać i wypuściła maleństwo, które dopiero uczyło się latać :(
Na tym ośrodku, z relacji pracowników, nie ma już więcej kotek. Są za to kocurki, maksymalnie trzy.
Ja nie widziałam żadnego.
Jak na razie kotki najważniejsze, z kocurkami rozprawimy się może na jesień, jak będzie mniej pracy ? :roll:

Tutaj niedługo po złapaniu. Koteczka jest 100% oswojona i 100% słodka ;)
Obrazek

I już po zabiegu
Obrazek

Chciałam też złapać trzecią kicię z dużego stadka, ale niestety nie było jej :evil:

A tutaj Edek, którego kastrowałyśmy w poniedziałek.
Kocurek przybłąkał się do Kasi.
Edzio szuka domu !
Obrazek

Na karcie koszt kastracji, to 80zł, ale my mamy zniżkę i zapłaciłam 60zł :ok: Trochę kiepsko widać, ale rachunek jest.
Kastracja opłacona z wpłaty od Anny B.
Obrazek

3 kocięta nadal bez domu tymczasowego :(
Najpierw muszą znaleźć miejsce, dopiero potem możemy łapać kotkę, pomocy ! :(
Obrazek

kinia098

Post » Śro lip 02, 2014 22:49 Re: Ponad 20 kotów... 3 kocięta, potrzebny DT !! :( Dąbki

Wykorzystałam już wszystkie pieniądze.
Zatankowałam dzisiaj za 50zł, obawiałam się, że nie dojadę do weta z kocurkiem na kastrację... :roll:
Zostało 20zł z groszem. Kupiłam za 19,98zł: 2 opakowania suchej karmy, 1 puszkę i 9 saszetek w Rossmanie.
I niestety zapomniałam rachunku :oops: :oops: :oops:
Na potwierdzenie zrobię zdjęcie i wstawię.

Tutaj paragon za paliwo
Obrazek
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]