Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 30, 2014 19:08 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Miciu niestety pnn.Kuchenne rewol

O siedemnastej trzydzieści wyników nie było. O osiemnastej piętnaście dalej nie było, ale zdziwiona ich dalszym brakiem asystentka obiecała dzwonić do laboratorium i szukać. Za pięć dziewiętnasta słyszę, że są i że już woła pana dochtora.
I jak myślicie, co ja sobie pomyślałam w tym momencie ???
Okazało się, że Dzikuska jest okazem zdrowia i wszystko ma w normie. I mocznik i kreatyninę i wszystko inne :D
Tak więc we wtorek idziemy robić porządek z zębami :)
Pięć minut temu wróciłam do domu, a Dzikuseczka leży teraz na biurku na mojej lewej ręce i wywraca się się do góry kołami cichutko pomrukując, a ja jestem szczęśliwa, czego i wam życzymy :D :ok:

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Pt maja 30, 2014 22:44 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Miciu niestety pnn.Kuchenne rewol

Bardzo dobre wieści i na takie czekaliśmy :ok: :P
Tylko pogratulować formy Dzikusce, no no, kwiecie wieku a wyniki jak u małolaty :flowerkitty: , ząbki wyczyścić i tak trzymać :ok:
A u nas jakoś dziwnie się porobiło, wszystkie cztery nie opuszczają mnie ani na chwilę, a jak gdzieś zalegnę walą się obok. O co chodzi? Co chcą mi powiedzieć? :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob maja 31, 2014 3:45 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Miciu niestety pnn.Kuchenne rewol

Kocham Ciebie?
Mniej górnolotna: daj jeść?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob maja 31, 2014 5:44 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Miciu niestety pnn.Kuchenne rewol

Marcelibu pisze:(...)

Och, Marcelibu, jak możesz tak trywializować? :lol:

Czitka, ja myślę, że one czują, że ty zapadłaś. I leczą cię, jak potrafią. :D

B-dur

Post » Sob maja 31, 2014 10:11 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Miciu niestety pnn.Kuchenne rewol

B-dur pisze:
Marcelibu pisze:(...)

Och, Marcelibu, jak możesz tak trywializować? :lol:

Czitka, ja myślę, że one czują, że ty zapadłaś. I leczą cię, jak potrafią. :D

Marcelibu, co robisz o 4.45 8O :roll: :P
A ja zapadłam, na bank. I tak bardzo nie chcę się tu skarżyć. Mam najczarniejsze myśli pod słońcem, a najgorsze te, że co będzie z kotami :cry: :cry:
Kto się zaopiekuje czterema starymi futrzakami, w tym jednym z kreatyniną blisko 4?
Ja wiem, sporo osób tutaj traktuje mnie z przymrużeniem oka. Ale czasem jestem całkiem serio.
Opadłam.
Przepraszam.
Jakieś buuu....krąży :(
Obrazek

czitka

Post » Sob maja 31, 2014 10:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Miciu niestety pnn.Kuchenne rewol

Nie odzywam się, czasem czytam. Nie traktuję Cię z przymrużeniem oka. Kciuki trzymam.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob maja 31, 2014 11:09 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-Miciu niestety pnn.Kuchenne rewol

Dziękuję Małgosiu, jakoś się staram.
Byłam u Ciebie, bardzo mi przykro, eh..... :(
Obrazek

czitka

Post » Sob maja 31, 2014 13:42 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-day by day...

Olu, rozumiem, ze naprawde cos sie dzieje... Nawet Twoj humor prysl. :( .
Ja czemu tak wczesnie - Mloda jechala do Łodzi na zlot Beliebers i pociag miala o g. 5,30. Nie bede wspominac jaka awantura byla w zwiazku z tym. :(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon cze 02, 2014 14:51 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-day by day...

Byliśmy rano pobrać Miciowi kontrolnie krew, czekam na wyniki, może nawet mailem dzisiaj dostanę. Oby się nie pogorszyły, będziemy szykować Micia do rwania ząbka.
Dzielny był bardzo, ja mniej :(
Tak go obejmowałam i przytulałam na tym stole podczas pobierania, żeby tylko jakoś wytrzymał, że zaraz będzie po wszystkim i rzeczywiście poszło bardzo sprawnie, ale co ja się nadenerwowałam, to moje :oops:
I straszne głupoty do Micia mówiłam na tym stole, do uszka tak mu mówiłam:
że jest dużym dzielnym kotem, że dostanie zaraz nagrodę, że jak wrócimy do domu to dostanie kilo mięsa, albo całego woła, albo tonę ryby, wszystko dostanie i tak w kółko aż się pani doktor wtrąciła, że mięsa nie wolno, ja że wiem, już od miesiąca nie je, ani rybki, ale musiałam przecież coś obiecać w formie nagrody...
W nagrodę w gabinecie Mić dostał kroplówkę :twisted:
A w domu...... 8)
Tak tyci tyci :oops:
Obrazek

czitka

Post » Pon cze 02, 2014 17:04 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-day by day...

Czitka :evil:
Ja ci dam tyci tyci :evil:
Twarda masz być!
Same komplementy i głaski by mu wystarczyły :wink:
Moje są bardzo dumne z siebie jak im prawię komplementy :D I każda ma zestaw tylko dla siebie 8)
Np Agacia bardzo lubi, jak mówię, że ma mocarne łapki i czochram ją po grzbieciku, do Pusi mówię Puuuusia, Puuuuusia kochana, a ona wtedy wywraca się na plecy i prawie roztapia na moich kolanach i ugniata powietrze, itd, itd :)
Proszę więc, następnym razem komplementy, możesz też wziąć go do łóżka 8)

B-dur

Post » Pon cze 02, 2014 18:10 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-day by day...

Ok, będą głaski tylko następnym razem :1luvu:
Uwaga, mamy wyniki, poprawiło się :ok:
Wyniki dla porównania z 7-go maja i profil nerkowy dzisiaj:
Białko całkowite: było 91,9 jest 80,2
Glukoza było 5,10 jest 4,68
Kreatynina było 351,3 jest 309
Mocznik było 29,5 jest 21,8
Fosfor było 1.96 jest 1,84
Potas było 5.94 jest 6.17 -tu coś podskoczyło tylko
Sód było 163,6 jest 155,4

Od siódmego maja Micio dostał chyba 5 kroplówek po 110 w ciągu (co dwa dni), potem po kilku dniach jedną i była przerwa przed tymi wynikami dwa tygodnie bez kroplówek. Czyli delikatnie. Teraz mamy raz w tygodniu i za 6 tygodni sprawdzamy wyniki. Może idzie ku lepszemu :P ? Coś drgnęło i nie jest gorzej! :ok:
Obrazek

czitka

Post » Pon cze 02, 2014 18:18 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Mić ma lepsze wyniki, drgnęło!

Olu!!!Cały czas trzymam kciuki za poprawę wszystkiego!!!!

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pon cze 02, 2014 19:11 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Mić ma lepsze wyniki, drgnęło!

Świetnie! Bardzo dobrze! Cieszę się :1luvu:

B-dur

Post » Pon cze 02, 2014 21:50 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Mić ma lepsze wyniki, drgnęło!

Dzięki za wszystkie kciuki i za to, że cieszycie się ze mną. Ja wiem, że tu wielkiej rewolucji w wynikach nie ma, ale jest lepiej, a nie gorzej i to jest najważniejsze.
Mić śpi już w objęciach z Cosią, Balbusia uwiła sobie gniazdko na kanapie pod kocem, a Czitka przybiegła do mnie do łóżka, bo poczuła w oddechu neospasminę, którą łykam na noc.
Ależ koty mają węch, szłam kanałami z drugiego pokoju i kuchni, na palcach, na wdechu, a jednak :P
Od trzech dni podgrzewamy się kominkiem, bo zimno. Fajne lato...
Obrazek

czitka

Post » Pon cze 02, 2014 22:28 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Mić ma lepsze wyniki, drgnęło!

Do lata jeszcze parę dni.
Ale mogę Cię pocieszyć: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... ien-i-zima :)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]