Aaa .. Kotki dwa ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2004 11:22

Funia jak na śmiałą panienkę przystało, poczęstowała sie wszystkim co w miskach było i wyczyściła je dokładnie. :D Popiła kocim mleczkiem, wlazła na sam wierzchołek drapaka i zaczęła się sposobić do snu. Nasza trójka przyglądała się temu nieco zdziwiona.
Dość specyficznym efektem tej wizyty była długa chwila w której Ponia goniła Kocisia po mieszkaniu, a ten równie zdziwiony jak my uciekał przed nią. 8O Chyba jej się to podobało... Jednak zważywszy na to że chłopcy są bardziej sprawni, nie miała większych szans by go dogonić.
Kociś jak to na niego przystało - ostrożny aż do granic przyzwoitości, przyglądał się gościowi z daleka albo próbował się podkraść wtedy, gdy mała była czymś bardzo zainteresowana. Widać było że pojawienie nowego kota bardzo go zestresowało, reagował bardzo nerwowo.
Sytuacja wróciła do normy gdy gość sobie poszedł. Wtedy okazało się że nasze kociaki stały się strasznie głodne...
Funia z naszej trójki najbardziej upodobała sobie Ponę: siedziała blisko niej i wpatrywała się jak w obrazek no i nie bała się naszego Gremlinka.
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Od: Pt lut 21, 2003 0:59

Post » Nie sty 09, 2005 13:00

Dawno nic nie pisałem.... a przecież pojawił się w domu nowy element: choinka. Tym razem stoi w innym miejscu i koty a zwłaszcza Szczęściarz ma utrudniony dostęp bo drzewko stoi na stołku i najniższe galązki są jakieś 70 cm od podłogi. Oczywiscie bombki nietłukące ale i tak Szczęściarz dokonywał cudów zręczności i postrącal wszystkie na najniższym poziomie. Gdy juz spadły to zaczynałasię szalona gonitwa po pokoju z nową "piłeczką". Kocis też próbował i nawet musiałem go kilkarazy przegonić bo robił się zbyt aktywny pod drzewkiem. Nowe miejsce choinki ma jedną zalete: nie ma mowy by któryś wszedł na choinkę i wspinał się po niej. :twisted:
Choinka stoi na tyle długo ze nie stanowi juz większej atrakcji. Pona potraktowała ją jak nasza nową fanaberię i specjalnie się nią nie interesowała.
Kilka dni temu nasza panienka pokazała że ona tez ma zęby i pazurki. Weszła do dziupli na drapaku ale tej wyzej położonej. Spokojnie zaczęła przymierzać się do drzemki, gdy na dziuplę wskoczył Szczęściarz. Łobuz ma okropny zwyczaj przeszkadzania Ponusi gdy ta chce tam spać - najczęściej udaje mu się to i panienka zmienia miejsce. Teraz było inaczej. Sam się ułożył na dziupli i widac było że ma ochote na sen. Tak jakoś dziwnie się położył że ogon zwisał mu przez otwór wejściowy do dziupli. Widziałem to wyraźnie: Pona już zasypiała i miałacoraz mniejsze oczka gdy pojawił się ten szczęściarzowy ogon. Momentalnie oczy zrobiły się duze i zapalił się w nich jakiś diabelski ognik. Przysunęla się bliżej otworu i widac było wyraxnie ze coś kombinuje. Wysunęła jedną przednią łapkę z pazurami, przygarnęła do siebiezwisający ogon i najzwyczajniej w świecie ugryzła Szczęściarza! Ten obudził się zdumiony ale po chwili na nowo zaczął zasypiać. Pona jakby na to czekała znowu ze złośliwym błyskiem w ślepiach przyciągnęła do siebie ogon i ugryzła. Tego było juz Szczęściarzowi za dużo. Zeskoczył z drapaka i położył się na fotelu.
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Nie sty 09, 2005 13:17

Krzysiu, serdeczne głaski dla Waszych Koteczków :D
Jankę i Ciebie pozdrawiamy, Ella z Drakulą :D

Pisz jak najwięcej!!!
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Czw sty 20, 2005 19:11

Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Czw sty 20, 2005 19:32

Bardzo fajne zdjęcia! Podoba mi się to w duecie z Kocisiem (?)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt sty 21, 2005 2:23

http://upload.miau.pl/43779.jpg Widać, kto jest faworytem w tym domu :wink:
A Fiona ale wypiękniała :D http://upload.miau.pl/43770.jpg
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto lut 15, 2005 21:07

Kilka dni temu zdarzyła się u nas troche nietypowa sytuacja... Musiałem wyjechać na kilka dni na szkolenie z firmy w której pracuję. Jasia telefonicznie informowała mnie o swoim zdrowiu i zachowaniu kotów. diwiła mnie reakcja Szczęściarza: chodził po mieszkaniu i miauczał. Gdzie trafił na przedmiot należący do mnie to się tulił do niego i mruczał. Najwyraźniej tęsknił.
Po powrocie nie mógł się odkleić ode mnie... Ponia na powitanie ugryzła mnie do krwi a Kociś przyglądał się dość nieufnie.
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Wto lut 15, 2005 21:12

No popatrz jaki pieszczoch, jaka tesknota ze Szczesciarza? :wink:
Ponka jest niesamowita. Zauroczylam sie nia strasznie :1luvu:
Z reszta Kocisiowi tez niczego nei brakuje :D
Buziorki od Piro i Morii! Roja tez caluje
Obrazek Obrazek Obrazek
Zorra w krainie wiecznych łowów!

Archiesa

Od: Nie mar 21, 2004 16:25

Post » Czw lut 17, 2005 13:09

To są fotki z negatywu... Bosh... jak ja dawno tego nieużywałem....
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Czw lut 17, 2005 18:27

Jakie zaciekawione minki mają chłopki na tych zdjęciach :lol: SUPER! :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Wto lut 22, 2005 10:01

Najnowsze wydarzenia...
Wczoraj cały dzień byłem w pracy ale Janka przekazała mi opis jak to było. W domu przebywa jeszcze karton po szafie, którą kupiliśmy kilka dni temu. Koty upodobały sobie leżenie na nim, gonitwy dookoła niego etc. Najdziwniejsze jest to że leży na nim zawsze tylko jeden kot ale wszystko do czasu... Przygotowując obiad, Janka rzuciła okiem na koty co robią - na kartonie leżeli Szczęściarz i Pona. Razem! Mało tego dotykali się tyłeczkami. Panienka miała pełen luzik i lekko merdała koncówka ogona a na pysiu było widać zadowolenie. Szczęściarz też leżał sobie zadowolony i zrelaksowany.
Podobne zachowania widzieliśmy gdy Kajtek i Szczęściarz byli przyzwyczajani do siebie oraz gdy Kociś wchodził do naszego domu. Chyba wszystko idzie normalną koleją rzeczy. :D
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Pon lut 28, 2005 19:32

W naszym domu zaczął grasować duch.... 8O :strach: http://upload.miau.pl/1/4125.jpg
Ostatnio edytowano Pon lut 28, 2005 23:06 przez Krzysio, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Pon lut 28, 2005 22:57

:strach: Aż strach się bać :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Wto mar 01, 2005 8:32

Szczęściarz się dostosowuje do okolicy :D Ponieważ:

- Czasami słychać pewnego Klucznika_z_Batorego 8)
- Sąsiedzi nad nami, chyba, kupili sobie szafę lub skrzynię, która skrzypi jak drzwi w starym zamczysku :wink:
- Wczoraj na ulicy nie zapaliły się latarnie, było zupełnie ciemno :?
- A na dodatek w tych ciemnościach i skrzypieniach zaczął gdzieś blisko wyć pies :strach:

Nie wiedziałam, że kiedyś będę miała własne ZAMCZYSKO :!: :strach: :P
Obrazek

Janka

Od: Nie gru 01, 2002 1:49

[poprzednia][następna]