Tulinek ,czyli kot, który. DO ZAMKNIĘCIA -dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 13, 2014 10:40 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

czarno-czarni pisze:pięknie u Was i tak jak w kocim raju :)

hm, tak jest teraz , po latach, bo ścierwa ludzkie wszędzie są i na działkach także byli tacy , którzy wywieźli 10 kotków z tego stada-nie chcę nawet myśleć , co sie stało :(, brał udział w tym stary , już na emeryturze weterynarz- ale nikogo za rękę nie złapaliśmy, a babsko biorące w tym udział, trochę sie uspokoiło, jak wyleciała z zarządu działek (no i jak ja jej pomogłam trochę w tym jej pięknym ogródku, szkoda ,ze mnie mama odciagnęła, bo miałam jeszcze więcej pięknych pomysłów -jesli chodzi o zwierzaki to :pig: we mnie siedzi, jak ktoś im coś robi złego 8) ). Chciałam przez to powiedzieć,że początki zawsze są trudne.

Morelciu, mimo Twych zgrabnych gabarytów nawet do tej wielkiej budki nijak nie wejdziesz , a w altance nie ma ogrzewania, zatem lepiej jednak ztrymaj sie Twojego lokum , choć tak na nie narzekasz :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto maja 13, 2014 11:18 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Oleńko, nie zniechęcisz nas na pewno :mrgreen:
U Was tak sielsko zawsze, naprawdę chce się wniknąć w te obrazki :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto maja 13, 2014 13:14 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

jerzykowka pisze:Oleńko, nie zniechęcisz nas na pewno :mrgreen:
U Was tak sielsko zawsze, naprawdę chce się wniknąć w te obrazki :love:

tiaaa, to cemu Ciocia nie prz/pszy/ ... nie zawitasz do nas

Polecam zawsze dwa rozwiazania spania: z kotem lub z..kotami, co kto woli :mrgreen:
Z niezapomnianych atrakcji wycie i walenie w drzwi przez czarnucha kiedy mu sie widzi, czyli noc,nad ranem lub jakoś tak, polecane przez Morfa dekupazowanie łazienkowe Rolfika, jak odwróci sie nie tą stroną w kuwecie , a z niezapomnianych -naprawdę- wrażeń smakowych, nigdzie na świecie lepszej nie ma: cudowna , gęsta,aromatyczna, prawdziwa , podana na ciepło z lodami i owocami czekolada u Pastorowej ( i to jedyny powód , dla którego tak naprawdę mnie ludziska odwiedzają :lol: )

A jakie piekne otoczenie do tej czekoladki -voil'a :
http://dolny-slask.org.pl/3324439,Swidn ... afe_7.html

http://kosciolpokoju.pl/zwiedzanie/barokcafe/

A teraz sie skusicie- kto w ten weekend ? - Autko sie spindoliło i jestesmy na miejscu -kozrystajcie z okazji -zapraszam :D

alessandra

Post » Wto maja 13, 2014 13:29 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Jak tylko wyniki Michasia się uspokoją, desant z Poznania rusza!!!!!!!!! Przewiduję, że nastąpi to wkrótce 8)
Póki co, korespondencyjnie milion buzioli dla Was :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto maja 13, 2014 13:33 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Napisałam ... i sobie zamknęłam wątek :twisted:
Ale ogólnie chodziło o to, że JA TEŻ CHCĘ TAM!!!
I czerwone drzwi chcę!!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto maja 13, 2014 13:46 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

A Ty wiesz, że ja nigdy u tej Pastorowej nie byłam na czekoladzie? Nawet w środku nie byłam, chociaż tyle razy tamtędy przechodziłam :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto maja 13, 2014 14:06 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Joaś, Michaś ma dobre wyniki, czuje sie dobrze, co ostatnio nawet przez telefon komunikował-sam, bo Ty przekręcasz na niekorzyść :evil: A to wkrótce bez mała dwa lata będzie :mrgreen:

Dobrusiu, ja myśle,ż ez czerwonymi drzwiami akurat to nie problem, skoro i rózowe schody niektórzy mają :evil: :wink: -jak widzisz u nas kolory to podstawa :lol:
Samo chcę nico to, trza w awtobus wsiadać i przyjeżdżać , a że od Ciebie na zachód, to lepsze przyciąganie jest w drodze :mrgreen:

Aga Ty nawet sie nie przyznawaj jako rodowita Świdniczanka :evil: słusznie,że Ci wstyd wielki powinien być -za to karniaka stawiasz, jak sie spotkamy- u Pastorowej, a że D bedzie to weź większy portfel, bo wiesz, jak on ma z czekoladą :mrgreen: :piwa:

Pieknie będzie , już jest w zasadzie, niedługo zakwitnie ogród lawendowy, który zrobiła Pastorowa, zręszta tam jest zawsze urokliwie , cudowna oaza pośrodku miasta , gdzie cofasz sie klimatem o jakieś 200lat.
W lecie sa zawsze koncerty bachowskie - wyobrażacie sobie cudowna muzykę w barokowym wnętrzu, kiedyś podczas koncertu niesamowita burza rozpętała sie na zewnatrz- to były efekty :ok:

alessandra

Post » Wto maja 13, 2014 15:19 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Tulinek juz nie jest batcatem, Tulinek dzisiaj jest.... molem :roll:

Właśnie zawzięcie spozywa wełniany dywanik...

Dobrusiu, potwierdź , bo Ty czytałaś " kota, który...", że to jest normalne u kotów, coby ludzie mnie za świra nie mieli

alessandra

Post » Wto maja 13, 2014 15:30 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Nie ! :mrgreen: To nie jest normalne. Tak ogólnie . Ale jeśli chodzi o koty to zdarza się wszystko.
Jak Tuliś się zapatrzy na 'kota, który....' to jeszcze na nim zarobisz :D
Jeśli chodzi o świra... cóż.. na tym forum ten rodzaj świrowatości uchodzi za jakąś normę , sądzę :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 13, 2014 16:28 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

morelowa pisze:Nie ! :mrgreen: To nie jest normalne. Tak ogólnie . Ale jeśli chodzi o koty to zdarza się wszystko.
Jak Tuliś się zapatrzy na 'kota, który....' to jeszcze na nim zarobisz :D
Jeśli chodzi o świra... cóż.. na tym forum ten rodzaj świrowatości uchodzi za jakąś normę , sądzę :lol:

Ty mnie nie strasz, bo właśnie czytam po latach ponownie, co prawda nie na głos, ale futra i tak czytaja nasze myśli :strach: :lol:

alessandra

Post » Wto maja 13, 2014 17:42 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Czytaj na głos jak facet od 'kota,....' ! Może się czegoś nauczą :D

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 14, 2014 16:20 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Ciąg dalszy przyjaciół- mała lady(spadek po chrzestnej),14 latek i problemy z wątrobą, na lekach i diecie wet dla starych kotów-charakter :koci ideał :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Percia mieszka w sypialni i od 5 lat absolutnie nie przyjmuje zalotów Nikiego, czyli tzw. czarnej gnidy :mrgreen:
Niki(po stuknięciu autem, zabrany z piwnicy) jest przykładem idealnej kociej sylwetki i bardzo dba o linię :lol: Obrazek[/url]Obrazek[/url]
ObrazekObrazekObrazek
pogladowo wilekość kota na tle mła -jak widać sylwetka mła także idealna niemalże :mrgreen:

widzisz, morelciu- tylko czarne u mnie ćpają :roll: :mrgreen:

Niki ma 10latek i jest straszna gadułą i upierdliwą zrzędą 8) Ma też niepowtarzalny aromat (słowem śmierdzi od dzieciaka i dlatego go dziewczyny nie lubią :lol: ) Rolfik jest jedynym kotem, który zaakceptował jego śmierdzącą wysokosć :wink:

a to oczywiście kochany Rolfik(z wrocławskeigo schronu adoptowany poprzez FFA), czyli Ituś :D
-najukochańsze stare kocie dziecko (ma min. 10-11 latek, neurologiczny, schorowany, cudownie pogodny i kochający wszystkie stworzenia :D )
ObrazekObrazekObrazek
chłopaki razem Obrazek
Chłopaki są na urinary, Rolfik na Zentonilu dodatkowo

I najbliższy, namacalny przyjaciel, wspólmieszkaniec Tulinka -Parys(zabrany spod śmeitnika ze złamana łapką w zimie) , totalna oferma kocia , obecnie czeka na test synacthen , neurotyczny , uroczy , plącze się ciągle pod nogami , w poprzednim wcieleniu był na pewno myszą, w przyszłym będzie dżdżownicą :roll: :wink:
Parys ma ok. 2 lat , był bardzo związany z Milo[*]felv+, testy ma ujemne
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Ten grzmot wazy 6 kilo i jest dwa razy większy od Tulisia, ale Tulinek daje sobie radę - jak to czarnuszek :wink: :ok:
Chłopaki sa na immunodolu.
Ostatnio edytowano Śro maja 14, 2014 17:10 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Śro maja 14, 2014 16:36 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Dzisiaj Tulinek jest susłem , śpi i śp[i, chyba faktycznie bedzie padać :roll:

alessandra

Post » Śro maja 14, 2014 19:44 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Ale masz cudne dzieciaki :1luvu: :1luvu: błyszczą aż świszczą :mrgreen: .Dlaczego tak się zasłoniłaś nie mogłaś kotka troche w bok przesunąć :wink: ...U mnie Frania lubi folie od chleba lizać 8O liże liże i liże :mrgreen: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro maja 14, 2014 21:06 Re: Tulinek i przyjaciele :-)

Twojej Lidka, buzi też nie widzieliśmy...
Ale fakt, na tym zdjęciu o idealnych sylwetkach to nic nie widać poza kocimi oczami , Oli łapkami i jakimś kosmykiem :mrgreen: Reszta jest ..czernią. Ciemność widzę.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]