NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 04, 2014 19:10 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Gibutkowa pisze:Czemu w Polsce nie ma pozwolenia na posiadanie broni? :evil: Miałabym niezły ubaw strzelając śrutem w dupska debilom, którzy tak traktują zwierzęta... :twisted:

Chciałabym być obserwatorem ;)
Karmicielki i Pani Iwona zgłaszali do TOZu, prosili żeby chociaż przyjechali, porozmawiali z działkowiczami, albo przyjechali się pokręcić, może powiadomili policję by przyjechała i pochodziła po działkach żeby tylko odstraszyć. Ludzie z TOZu zapytali tylko czy złapali kogoś za rękę... Oczywiście nie, bo ktoś kto robi takie rzeczy przecież nie robi tego na oczach świadków...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie maja 04, 2014 19:28 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

TOZ to wiadomo. Byle problemów nie mieć :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 04, 2014 20:16 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Obecnie ponad 30 osób udostępniło kicie, może się rozniesie po świecie i ktoś się zgłosi.
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Od: Czw maja 30, 2013 23:06

Post » Nie maja 04, 2014 22:15 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Zglosila sie jedna Pani, moze cos z tego wyjdzie? Jestem w kontakcie z Pania Iwona wiec dam znac.

michalinadzordz

Post » Nie maja 04, 2014 22:17 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Trzymamy kciuki
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Post » Pon maja 05, 2014 5:35 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Trzymam mocno.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon maja 05, 2014 9:40 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon maja 05, 2014 9:44 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

martka pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=162026

Marta jak pisałam na wątku - badania tarczycy to podstawa. Były robione?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 05, 2014 10:17 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Zrobimy. Szkoda, że od razu nie zrobiłyśmy;-(
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon maja 05, 2014 19:21 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Czy ruszyło coś z kotką z działek?

Obrazek

tymoloftaleina

Post » Pon maja 05, 2014 21:23 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Tak sobie patrzę na zdjęcia z kwarantanny i widzę, że przynajmniej jedna kotka ma obróżkę z feromonami.
Mam w domu nieużywane, jakby się przydały na kwarantannie, to mogłabym przekazać.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pon maja 05, 2014 21:41 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

tymoloftaleina pisze:Czy ruszyło coś z kotką z działek?

Pani Iwona czeka aż kobieta, która zaproponowała DT się z nią skontaktuje, na razie cisza.

michalinadzordz

Post » Czw maja 08, 2014 13:30 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kotka z działek pojedzie w sobotę do Złotoryi, do Pani, która zgłosiła się jako DT. Będzie pod opieką Pani Magdaleny, która jest z TOZ Złotoryja, można taką wiadomość gdzieś opublikować pod zdjęciem na fb :)

michalinadzordz

Post » Czw maja 08, 2014 13:50 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Wrzuce za jakas godzine info u nas na neko, jak wroce z zajec

Obrazek

tymoloftaleina

Post » Pon maja 12, 2014 18:40 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

NEKO mam trochę dobrych i trochę złych wieści. Zacznę od dobrych. Pani Iwona od czarnej kotki z działek pisze tak:
Kotka już w dt. Rewelacja! Pani przesympatyczna. Na kotkę czekała cała rodzina, łącznie z trzema psiakami i kotkiem. Widać doświadczenie i właściwe podejście do zwierząt. Myślę, że w tym domu kicia stanie się domową, rodzinną koteczką, Już dzisiaj pozwoliła wziąć się na ręce. Pani powiedziała, że jeżeli tylko zaakceptuje psy, to ma dla niej świetny, sprawdzony dom stały. Będę z tą panią na pewno w kontakcie, więc jak tylko będą nowe wieści, od razu dam znać.

I zła wieść z naszego fb... możecie udostępnić?
witam. mam duzy problem. u mojej rodziny przebywa kotka. jest grzeczna, kochana. zyje w zgodzie z psem. chcą się jej pozbyć. oddać komuś bo podobno sika na pościel. nie chcą nic z tym zrobić. poszukać przyczyny. najlepiej sie pozbyć. tak mi jej szkoda. sa tu ludzie z dobrym sercem?:( jestem z województwa dolnośląskiego. proszę o pomoc.
Oni go już skreslili całkowicie. to jest po prostu durna wymowka nieodpowiedzialnych ludzi.. kot przebywa w miejscowości Piława Górna. w listopadzie będzie miał dwa lata. 609189746. jest to kotka czarno-biala. w razie potrzeby zalatwie sterylizacje.

Obrazek

michalinadzordz

[poprzednia][następna]