Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i KW

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 14, 2014 0:39 Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i KW

Info porządkowe:

Jeśli moja Teściowa, czyli Killatha, czyli Basia, uzna za stosowne zażądać zamknięcia wątku, w którym zaczęła się historia Polindy, to będzie mi to również na rękę, jako że new life=new order.
To raz.

Dwa - TU WOLNO WYDAWAĆ NIEPOPULARNE ODGŁOSY PASZCZĄ.
Czyli: można pierdasić o duperelach, off-topikować, opowiadać o swoich pozakocich sprawach, spierać się ze mną, mieć swoje zdanie i w d...pie dużo różnych rzeczy też można mieć.

Trzy: UPRZEJMIE proszę, by ewentualną moderacją w tym wątku nie zajmowała się ani alix76, ani wiciu-nowak (możliwe, że nick niedokładny) - z powodów m.in. osobistych, a też związanych z moim pojmowaniem osoby moderatora.
Również UPRZEJMIE (wbrew pozorom to nie ironia) dziękuję za respektowanie tego podpunktu.

Cztery.
To prawie jak MY.
Prawie, bo skoro jest szczur i TŻ... no dobra, TŻ i szczur :mrgreen: , to jest nas pięcioro.
Prawie jak "Pięcioro dzieci i COŚ".

Zaglądając w przeszłość i upamiętniając Kogoś (Kotoś...) Bardzo Ważnego - pierwszym Kotem był mój ukochany, nieżyjący już niestety Mamoń:
Obrazek

http://c.wrzuta.pl/wi17480/5628f8eb000e ... 34/mamonek
:!: 500x754

Przepiękny, przemądry i przekochany Kocur, uosobienie łagodności, stworzenie zupełnie bez cienia agresji; kochające i czułe, spokojne i tak bardzobardzo, kurwagonpełen, za Nim tęsknię.... :( To już cztery lata minęły, jak umarło się biedakowi mojemu....

Rok po tym, jak Mamoń znalazł się (sam się znalazł, nie, żebym specjalnie wtedy kociaka szukała) w Borach Tucholskich, niemal w tym samym miejscu znalazła się (znów siama-siama) Piksa:

http://c.wrzuta.pl/wi6387/7e1c0b7000108 ... 81c9/piksa
:!: 654x753

Obrazek

Obecnie moje najstarsze Serduszko, cokolwiek neurotyczne, kierujące się w życiu zasadą "robimy to na sposób mój albo ch..j", z tym, że robi to tak niewinnie, słodko i przymilnie, że nawet kradziejstwo żarcia ze stołu było jej wybaczane. Bo to jest kotek-cukiereczek, gdyby nie tony sierści - do zeżarcia.
Zresztą biorąc pod uwagę, że kocią sierść mam w każdym posiłku, pewnie i tak zżeram Piksunię w pewnym sensie ^^
Słodycz natury piksiej nie sięga za bardzo pozostałych kotów. Najstarsza kochała Mamonia miłością wielką i jedyną na całe życie (monogamistka, całkiem jak ja), i pozostałe Nieroby toleruje. Na odległość łapy.
I osyczenia.
I co prawda zdarza jej się sypiać na Poli, otrzeć nosem o Nocka czy obwąchać któremuś z Czarnuchów zadek - nijak to jednak się ma do szczerych i ciepłych gestów, jakie dzieliła z Mamonisiem...
Pikseczka ma obecnie prawie 14 lat i jest zdrowa jak dajpambuk najdłużej...

Trzecim Futrzęciem w kolejności zimowego utrzymania jest Nocuś, zwany Nocnikiem, Ponockiem, CoWyrabiaszDebilem, NiePyskujSmarkaczem, Nockiem-Klockiem. Imię w wersji podstawowej pochodzi od notorycznego okrzyku z czasu jego młodości durnokociej "no cuś mi tu narobił!!!"
I niestety do dziś się czasem sprawdza :/, mimo, że Bydlątko w maju skończy 6 lat. Żeby prawie nic nie zmądrzeć przez taki kawał czasu?...

Obrazek

Obrazek

Czwarta gęba do wykarmienia ma na imię po naszej forumowej Rakei - Polinda. To tylko tak skomplikowanie brzmi, zapewniam ^^

http://c.wrzuta.pl/wi11019/02814c690019 ... 135/polcia
:!: 472x800

Obrazek

Plusiałek pochodzi z Zabrza, uratowała ją i jej czterech synalków Basia - Killatha, no a koniec końców Polusiątko trafiło do mnie.
Z zachudzonej bieduli wyrósł u Basi spory klops (7 kilo, jak do mnie przyjechała...), obecnie to 6,5 kilo kociny w kolorze eleganckiej bieli i czerni, i co ciekawe, przy białych skarpetach na wszystkich łapinach ma czarne poduszki (w tym momencie pozdrawiamy Miłośników Czarnych Poduszek <3)
Polunia jest nieco autystycznym kotkiem, tak to sobie na własny użytek nazywam. Np jest to jedyny znany mi kot, który potrafi się potknąć przy przeciąganiu :roll: , względnie po 5 dniach mojej nieobecności zapomnieć mnie na cacy i uciekać pod łóżko, gdy wejdę do domu. No ale kto jest doskonały, niech pierwszy rzuci puszką bozity....

Mamy też na pokładzie szczurzynę marki dumbo, tj odmianę z uszami kiej łopianowe liście, lat okole 2. Mam nadzieję, że jeszcze laska pożyje, mankamentem bowiem szczurzym jest krótkość życia właśnie...
Szczurzynie na imię Siwucha, koty jej niestraszne, a jej ulubione jedzenie to DUŻO (że tak zerżnę bezczelnie powiedzonko od Kotkinsia ^^)

Obrazek

Obrazek

TŻ-ta nie będę ujawniać wizualnie, boby nie chciał, ale porządny chłop i udało się go wyklepać, etego, to znaczy wyprać.... nnnno, zrozumiał, że jednak koty fajne som ^^
Lubi zwłaszcza Polę, bo ona taka ciapa :roll:

Chwilowo knujemy na Śląsku, konkretnie w Katowicach, ale to jedynie przystanek w drodze do jak najszybszego powrotu do Zielonej Góry. Przy okazji, nie zna ktoś niedrogiego mieszkania w Grodzie Bachusa?...
Ostatnio edytowano Wto kwi 15, 2014 19:33 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 2 razy
Powód: za duże zdjęcia zamieniłam na linki

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Pon kwi 14, 2014 5:54 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Wszystkie zdjęcia są za duże.
Proszę zapoznać się z Regulaminem forum, a zwłaszcza z zaleceniami z pkt 1, 2 i 5.
faq.php#f0r0

Serdecznie witam na Forum Miau Świeżą Krew.

Edycja

trzy zdjęcia mieszczą się w granicach tolerowanego błędu

Moderacją wątku zajmuje się ten moderator, który zostanie poproszony o interwencję, ten który jest obecny na forum w czasie zgłoszenia naruszenia regulaminu forum oraz ten który uważa, że ma podstawy interweniować.
Nie można wykluczyć moderatora.
Zwyczajowo moderator nie moderuje dyskusji/wątku w którym bierze aktywny udział chyba, że jest jedynym aktywnym moderatorem na forum.
Każde zastrzeżenie do interwencji moderatora można zgłosić do moderatora lub Administratora forum, dobrze umotywowane i na PW.
Dobrym zwyczajem jest również nie przekręcanie nicków użytkowników, do których się zwracamy lub o których piszemy.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon kwi 14, 2014 8:00 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Dzień dobry. Siem zamelduję, bo lubię miejsca, gdzie wolno mieć swoje zdanie. :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon kwi 14, 2014 8:10 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

KotkaWodna pisze:Cztery.
To prawie jak MY.
Prawie, bo skoro jest szczur i TŻ... no dobra, TŻ i szczur , to jest nas pięcioro.
Prawie jak "Pięcioro dzieci i COŚ".

Sześcioro raczej:
Kotki trzy : Pksunia, Nocuś, Polinda
Szczurzynka Siwucha
Dwoje personelu dwunożnego.

Chyba, że piecioro dzieci to kotki, szczurzynka i TŻ.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon kwi 14, 2014 8:19 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Witaj KotkoWodna.
Czegoś mi bardzo brakowało gdy Ciebie nie było.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pon kwi 14, 2014 8:26 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Yupiii, jak się cieszę że wróciłaś :piwa: :dance: :dance2:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon kwi 14, 2014 8:56 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Cieszę się, że wróciłaś -przysiądę w kącie

marta-jolka

Od: Pt wrz 14, 2012 13:07

Post » Pon kwi 14, 2014 9:15 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

No cześć :1luvu:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon kwi 14, 2014 10:02 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Fajną rodzinkę masz :D
Zaznaczam sobie :)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon kwi 14, 2014 10:06 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

O, stesknilas sie? ^^
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Pon kwi 14, 2014 10:18 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

O, Świeża Krew :lol:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon kwi 14, 2014 10:24 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Lubię Cię czytać, więc przysiądę ;) I czeeeść :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon kwi 14, 2014 10:25 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

to ja sobie siknę, bo wstępniak jest fajny
no i Zosika tu spotkałam
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon kwi 14, 2014 10:30 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Ja też siądę w kąciku..
Do tej pory tylko czytałam..
teraz mam nadzieję, że czasem się odezwę..

Cieszę się, że wróciłaś.. :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon kwi 14, 2014 10:52 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Witam, witam Obrazek
Chętnie będę podczytywać.
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

[następna]