Poszukuję wyjątkowego kota

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 09, 2014 19:25 Poszukuję wyjątkowego kota

Witam wszystkich serdecznie :)
Być może ktoś kojarzy moją osobę z innych for o tematyce zwierzęcej. Najdłużej i najczęściej przebywam na forum.szczury.biz gdzie wiele razy zarówno sama adoptowałam, jak i szukałam domów i pomagałam w transporcie zwierząt (nie tylko gryzoni) z DT do DS :) Dzięki FB w zeszłym roku wiozłam też Mandarynkę - perską, zaniedbaną kicię ze Świnoujścia do oddziału Vivy Szczecin. Obeznanie w umowach/wizytach przedadopcyjnych mam i jestem przygotowania :)

Wraz z partnerem planowaliśmy zakup kociaka z rodowodem, jednak po zastanowieniu się nad tym ile zwierząt czeka na adopcję, zmieniliśmy zdanie. Jako że mam już wykastrowanego, 5 letniego kocura imieniem Vaco (złapanego na podwórku, mieszaniec dzikiej kotki i NFO) a mój kocurek boi się trochę innych kotów (nie jest agresywny), więc zależy mi na tym żeby adoptować mu towarzystwo przyjazne w stosunku do innych.

ObrazekObrazek

Płeć, kolor i wiek nie ma znaczenia, jednak zaznaczam że lubuję się często w zwierzakach o "niestandardowej urodzie", przez wielu uważanych za "brzydkie" (przecież koty nie mogą być brzydkie!). Chętnie zaadoptuję kota niewidzącego lub nie do końca sprawnego fizycznie/z defektem, o ile nie wpływa to negatywnie na jego charater. Podeszły wiek nie jest poblemem.
Szukam kochającego ludzi i inne zwierzęta (obecnie mam jeszcze 2 jeże i gryzonie, ale odpowiednio zabezpieczone przed kotami oczywiście), mruczka, towarzysza zajęć domowych, może też być gadułą :) Vaco śpi ze mną w łóżku, na pościeli jak i pod, więc byłoby mi miło mieć dwa takie futra :)

Mieszkanie wynajmowane, właściciel nie ma nic przeciwko zwierzętom, ja sama zajmuję dwuosobowy pokój. Jestem studentką biologii na UJ, ale mój plan zajęć pozwala mi poświęcać dużo czasu podopiecznym, ponieważ zazwyczaj nie ma mnie w domu tylko z samego rana i wieczorem (lub do max 3-4h w środku dnia), więc nie ma możliwości żeby zwierzęta zostawały całymi dniami same.

Studiuję w Krakowie ale jestem ze Świnoujścia i będę jechać na trasie Kraków>Poznań>Szczecin>Świnoujście na święta, a wracać Świnoujście>Szczecin>Poznań>Wrocław>Katowice>Kraków. Myślę że inne miasta również wchodzą w grę, bo zawsze można poszukać transportu grzecznościowego przez fora :)

Pozdrawiam serdecznie i chętnie odpowiem na wszelkie pytania :)

Vaco

Od: Wto maja 03, 2011 16:39

Post » Śro kwi 09, 2014 20:08 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

spojrz tutaj, masa kocich bied, różno kolorowych, w r óżnym wieku...

viewtopic.php?f=1&t=161122
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro kwi 09, 2014 20:18 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Ja tez polecam koty z powyższego linku- jest tam np. Laki, niedowidzący, cudowny z charakteru marmurek czy Freya, niewidoma, ruda koteczka. Wszystkie swietnie dogadują sie z kotami :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro kwi 09, 2014 20:30 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Każdy kot jest wyjątkowy ! :kotek:

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Śro kwi 09, 2014 20:39 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Przeczytałam temat viewtopic.php?f=13&t=161224&start=60 , Freya wydaje się kotem idealnym :kotek: Ale ona jest przecież przepiękna, więc nie wiem czemu jeszcze nie ma domu. Według wpisów w temacie jest namolna i do tego śpi pod kołdrą! Cudo nie kot! :mrgreen:

Vaco

Post » Śro kwi 09, 2014 20:41 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

No cudo cudo... ale niestety starsze, niewidome, a d tego nie wiadomo, co wyjdzie z niej "w czasie"...
Tu więcej jej zdjęć: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 798&type=3

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro kwi 09, 2014 20:48 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Jasne, ja już na szczęście (albo raczej niestety?) się nauczyłam, że nawet biorąc zwierzę zdrowe, trzeba mieć na uwadze to że może tfu tfu zachorować, a koszty leczenia mogą być bardzo wysokie i trzeba się kilkanaście razy zastanowić nad nowym lokatorem :)

W takim razie piszę do dorcia44 zapytanie o adopcję :)

Vaco

Post » Śro kwi 09, 2014 21:31 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Vaco pisze:W takim razie piszę do dorcia44 zapytanie o adopcję :)

Super! :) :ok: :ok: :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro kwi 09, 2014 22:26 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Vaco pisze:Jasne, ja już na szczęście (albo raczej niestety?) się nauczyłam, że nawet biorąc zwierzę zdrowe, trzeba mieć na uwadze to że może tfu tfu zachorować, a koszty leczenia mogą być bardzo wysokie i trzeba się kilkanaście razy zastanowić nad nowym lokatorem :)

W takim razie piszę do dorcia44 zapytanie o adopcję :)

:ok: :ok: :ok:
W razie czego mamy więcej takich kłopotów na głowie ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro kwi 09, 2014 22:50 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

odpisałam :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro kwi 09, 2014 23:13 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

A ja odpowiedziałam na pytania w wiadomości :D
Widziałam w temacie rudej, że ktoś jeszcze stara się o nią. Jakby tamten domek okazał się bardziej pasować i być bardzo zdeterminowany na tą konkretną kotkę, to zawsze mogę dać dom np. Lakiemu z tego samego tematu ;) Im więcej kotów znajdzie swój dom tym lepiej, prawda? :)

Vaco

Post » Śro kwi 09, 2014 23:22 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Oj, tak. Ciągle ich za dużo :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro kwi 09, 2014 23:29 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Niestety jak tłumaczę ludziom, że powinno się zwierzaki sterylizować to słyszę że jestem "rasistką" i nie pozwalam się im rozmnażać, a "przecież każdy powinien mieć potomstwo" :evil:

Vaco

Post » Czw kwi 10, 2014 7:13 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Czy już kot wybrany ?Czy można jeszcze zgłaszać kandydatury?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw kwi 10, 2014 13:07 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Zajrzyj też na kup-kota - cudowne futrzaki - do adopcji czekają na nowy domek.
Kup-Sprzedaj-Adoptuj KOTA:
Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------

zuszka

Od: Śro wrz 21, 2011 18:45

[następna]