ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 01, 2014 11:36 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str. 39

nelka83 pisze:

TŻ pożerał kurczaka, a TŻ-ta stado wzrokiem :twisted:
Sępy :lol:

Obrazek

a ja myślałam,że tylko u mnie sepią -normalnie jakby tydzień nie jadły i ta biedniutka psinka ze smutnymi oczkami :ryk:
Ostatnio edytowano Wto kwi 01, 2014 11:37 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto kwi 01, 2014 11:37 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str. 39

Tż chytrus.Moja Plamka i Nerwusek na pewno by mu na to nie pozwoliły.
Jedno z jednej strony drugie z drugiej i kuraka nima.Chyba że na przeszkolenie do twojego Tż
moje podeśle.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Wto kwi 01, 2014 11:49 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str. 39

Ze specjalną dedykacją dla Mamy Chrzestnej :mrgreen:
Wiosenny Michaś. Jedyny nie "sępiący" w naszym domu :wink: :D

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto kwi 01, 2014 12:03 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str. 39

Z TŻ-ta taki chytrus, że jak nie patrzę to każdego sępa nakarmi :twisted:
Ja to i owszem, jestem chytrus bo ode mnie trudno coś wysępić 8) (Kitka lubi mieć sraczkensa po kurczaku, Aron musi schudnąć więc mu nie wolno, a Ciucia sępi bo reszta tak robi więc od grupy odstawać nie będzie :roll: ).
Aron to miszczu w sępieniu, jak nic nie dostaje to zaczyna się niecierpliwić, a jak się niecierpliwi to podaje łapy - raz lewa, raz prawa mimo, że nikt go o to nie prosi :lol:
Kitka robi cudne, maślane oczka i trąca łapką dłoń by coś dostać :)
A CikCik? Tak jak wyżej pisałam - naśladuje resztę :D
Zastanawiał się ktoś dlaczego koty siedzą po obu bokach Arona, a nie np. pod jego paszczą? 8)

Papuśny Michaś, sama słodycz :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto kwi 01, 2014 12:35 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str. 39

jerzykowka pisze:Ze specjalną dedykacją dla Mamy Chrzestnej :mrgreen:
Wiosenny Michaś. Jedyny nie "sępiący" w naszym domu :wink: :D

Obrazek

jeżu ...normalnie... mniam :1luvu:
Joaś, Ty naprawdę chyba lubisz dreszczyk emocji :smokin: , a myślałam,że po ostatnim telefonie w/s Michasia będziesz ostrożniejsza -aż się prosisz o realizację niecnych planów 8) :mrgreen:

Widac ,że przytył- ładnie wygląda i futerko jakby lepsze - trzymaj tak, chłopaku :ok: :ok: :ok:

alessandra

Post » Wto kwi 01, 2014 12:37 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str. 39

nelka83 pisze:Zastanawiał się ktoś dlaczego koty siedzą po obu bokach Arona, a nie np. pod jego paszczą? 8)

Aby nie capnął któregoś jako smacznego kąska? :lol:

alessandra

Post » Wto kwi 01, 2014 12:48 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str. 39

alessandra pisze:
nelka83 pisze:Zastanawiał się ktoś dlaczego koty siedzą po obu bokach Arona, a nie np. pod jego paszczą? 8)

Aby nie capnął któregoś jako smacznego kąska? :lol:

:lol:
Sępiącemu Aronowi z paszczy wydostają się hmmm, jak to nazwać? no takie śliniane, ciągnące się nitki, które w pewnym momencie urywają się i robią "kap" na podłogę :lol:
I takie właśnie "kap" na łepek, grzbiet czy nawet nos obie panny zaliczyły :lol:
Człowiek uczy się na błędach - wychodzi na to, że koty też :D
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto kwi 01, 2014 14:37 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str.40

Czas na wiosenne porządki, Joasia zrobiła podsumowanie zeszłego roku, wkrótce wstawi tutaj; w ramach porządkowania troszeczkę zmieniamy zasady wsparcia, aby w przyszłości na bieżąco móc wstawiać rozliczenie i zajmowało liczenie kilku godzin :roll:

Prosimy, aby każdy opiekun kotka zgłaszanego do wsparcia poinformował pisemnie na wątku ogólnym lub pw z jakiej lecznicy będzie faktura : nazwa, adres , data wystawienia faktury, dobrze, jesli w treści faktury będzie imię kotka - dotyczy to wyboru jako formy wsparcia zapłatę za zabieg czy leczenie kotka. To tylko chwila , a ułatwi to i nam i Fundacji pracę :wink:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto kwi 01, 2014 21:01 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str.40

Żuczek u BOŻENYZWIŚNIEWA.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto kwi 01, 2014 21:07 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str.40

Kajusia u BOŻENYZWIŚNIEWA.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro kwi 02, 2014 11:53 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str.40

dziękujemy meg11 za zdjęcia -koty śliczne :1luvu:

alessandra

Post » Śro kwi 02, 2014 18:13 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str.40

Chciałabym zgłosić dwa ślepaczki szukające domów będące pod opieką Fundacji Szara Przystań. Prosimy o pomoc w ogłoszeniach, wsparcie finansowe nie jest potrzebne. Z góry dziękuję :1luvu: , więcej zdjęć kotków mogę przesłać na emaila.

FART
Obrazek
Obrazek

Imię: Farcik vel Oczko
Data urodzenia:15.04.2013
Stosunek do kotów: dobry
Stosunek do psów: nieznany
Stosunek do dzieci: toleruje
Sterylizacja: tak
Szczepienia: tak
Kontakt do opiekuna: 516083017
Opis:kotek będzie miał za miesiąc rok,ma niesprawne oczko na które nie widzi i często na to oczko łzawi z powodu stanów zapalnych,jest kotkiem spokojnym wręcz płochliwym ,otwarty kiedy zna osobę ,ostrożny do nieznajomych potrzebuje czasu żeby się zaprzyjażnić,ma świetny kontakt z drugimi kotkami ,cały czas przebywa w dużej gromadzie kociaków razem ze swoim rodzeństwem,nie sprawia większych kłopotów nie jest typem rozrabiaki ale kocie figle lubi najlepiej czuje się w towarzystwie,nie wpycha się na kolana ale bliskość opiekuna lubi ,do spania przychodzi i też wtedy potrzebuje przytulania dla niego szczęśliwy domek to spokojni cierpliwi ludzie którzy dadzą mu dużo miłości i zobaczą w nim pięknego kotka a już najlepiej kiedy zostałby zaadoptowany z kotkiem którego już zna

BUBA

Obrazek
Obrazek

Imię: Buba
Data urodzenia:20.08.2013
Stosunek do kotów: bardzo dobry
Stosunek do psów: nieznany
Stosunek do dzieci: do starszych dobry
Sterylizacja: tak
Szczepienia: tak Kontakt do opiekuna: 516083017
Opis:koteczka w wyniku powikłań po kocim katarze straciła oczko kiedy miała 6-tygodni, ona nie wie że jej brakuje oczka ,jest żywa sprytna ruchliwa,w niczym jej nie przeszkadza że ma tylko jedno oczko,kotka bardzo kontaktowa lubi przytulanie,mizianie ,śpi z opiekunem ,kiedy potrzebuje głaskania to zaprasza wyrażnie zalotnie do zabawy i od razu wiadomo o co chodzi,zżyta bardzo ze swoją siostrą Balbinką ale z innymi też pozostaje w przyjażni,głośno mruczy jak jest zadowolona,zabawi się kapselkiem plastikowym jak też zwykłym papierkiem jest szczęśliwym kocim dzieckiem,piękna i ma piękny charakter,potrzebuje kochających opiekunów

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw kwi 03, 2014 15:30 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str.40

Oluś, juz przesyłam do Eweliny, aby wstawiła na fb

A ja mam przykrą wiadomość o Gremlinku

andzelika1952 pisze:Niestety nie udało się uratować oczek Gremlinka . :cry: Właśnie jest po usunięciu obydwu oczek, ponieważ stan ich z dnia na dzień się pogarszał. Widać wyraźnie, że teraz czuje się lepiej. Proszę koleżankę o zdjęcia ale ciężko to idzie. Przyślę na pewno.

Gremlinka, który miał duży problem z oczkami, wspieram wirtualnie ,Andżelika znalazła mu ds i także wspiera- wsparcie było ważnym punktem w decyzji o ds ; koszt zabiegu usunięcia obydwu oczek jest spory, dlatego pozwoliłam sobie zgłosić Gremlinka do wsparcia w kwietniu.

Tak wyglądał Gremlinek przed operacją
andzelika1952 pisze:Obrazek

Diagnoza z 2009r.
andzelika1952 pisze:Niestety, diagnoza brzmi - Gremlinek nie widzi i nigdy nie będzie już widział. Jest to jednak jaskra w najgorszym wydaniu. Dr Kiełbowicz powiedział nam ,że teraz kociak już nie cierpi , ale wcześniej , czyli do chwili zakończenia procesu chorobowego cierpiał straszliwe i niewyobrażalne męki. Wyglądało to tak jakby ktoś pompował mu do gałek ocznych powietrze. Można mu tylko teraz pomagać nawilżając oczy do końca życia. Zakupiłam już przepisaną maść i 1 tubka wystarczy chyba na 8-10 dni - koszt 21,00zł. Jest wart każdej pomocy , bo jest taki kochany i miły a przede wszystkim wdzięczny.

Hanulka pisze:Kilka słów: Gremlinek mieszka u kochającej rodziny.. ma kilku kocich przyjaciół.. trochę funkcjonuje jak ślepaczek niestety, bo ciśnienie w oczkach, mimo, że leczone (Domek dziękuje za wsparcie od forumowiczów), to jednak się utrzymuje.. i już tak będzie (a więc jest bardziej wrażliwy i strachliwy), kropelki cały czas niezbędne.. Gremlinek jest jednak przytulaśny.. miziasty.. ma naprawdę dobry domek.. gdyby nie te oczki... :roll:

lista na kwiecień

1. Gremlinek
wątek-historia Gremlinka viewtopic.php?f=1&t=98772
Ostatnio edytowano Czw kwi 03, 2014 15:35 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Czw kwi 03, 2014 15:33 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str.40

Dziękuje za karme do futer :1luvu: :1luvu: :kotek:
Kotki śliczne :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob kwi 05, 2014 20:30 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiosenne porządki str.40

Smutne, że Gremlinek stracił oczka :-(
kicikicimiauhau

[poprzednia][następna]