♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI! Dużo fot str. 89 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 26, 2014 18:15 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Spilett pisze:Zawsze siura jak jestem, raz się zdarzyło że ja byłam w pokoju a mała małpa nalała w przedpokoju (prawie) na Kaśki kapcie, raz poszła za mną do łazienki i nalała na mopa opartego o ścianę, no a tak to albo u mnie w pokoju albo właśnie u Kaśki...
Kołdra przykryta jest kocem, oczywiście koc też mokry ale jego akurat da się wyprać więc przetarłam tam, gdzie nasikała. Niestety moje łóżko nie da się złożyć :(

Noo, to jeśli wykluczyłaś u niej wszelkie zapalenia pęcherza itd, to jednak może to być stres lub zapachy, jedno z dwóch albo to i to.
Do tego doszłam po wieluuuu telefonach i czytaniu w necie, bo to posikiwanie Pereł bardzo przypomina mojego Teemola.
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lut 26, 2014 18:17 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Nie ma zapalenia pęcherza, bo jak sika to na całego, a nie tylko kilka kropelek. A do weta na razie nie chcę, bo ona się bardzo boi w transporterze :( Jak mam ją oduczyć, spryskać całe mieszkanie Urinem? :?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lut 26, 2014 18:41 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Hmm, ciężko mi coś poradzić, bo ja w sumie oprócz sprzątania nie podejmowałam innych kroków, obserwuję po prostu :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lut 26, 2014 19:09 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Mnie to wygląda za zaburzenie behawioralne. Perełcia źle kojarzy zapach Kaśki i od razu reaguje stresowo czyli siura na jej zapachy :roll:
Kaśka pewnie na nią krzyczy, może ją i uderzyła nieraz. Kot nie jest głupi, zapamiętuje.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lut 26, 2014 19:12 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Cześć . Mnie też to tak wygląda .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro lut 26, 2014 19:14 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Miraclle pisze:Mnie to wygląda za zaburzenie behawioralne. Perełcia źle kojarzy zapach Kaśki i od razu reaguje stresowo czyli siura na jej zapachy :roll:
Kaśka pewnie na nią krzyczy, może ją i uderzyła nieraz. Kot nie jest głupi, zapamiętuje.

Ale czemu w takim razie na moją kołdrę? Ja się na nią (Perełkę) nie gniewam, nie krzyczę na nią, tylko biorę ją na ręce i patrzę w oczki i pytam 'no kicia, czemu ty siurasz?' :(

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 19:31 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Madziulex dziękuję za zakładkę, jest debeściarska, szczególnie podobają mi się rogi i ogonek :D:D:D
Lamar chyba poczuł Perełkę bo tarmosił mi zakładkę równe 15 minut i nie chciał wypuścić.
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Śro lut 26, 2014 19:34 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Blodka pisze:Madziulex dziękuję za zakładkę, jest debeściarska, szczególnie podobają mi się rogi i ogonek :D:D:D
Lamar chyba poczuł Perełkę bo tarmosił mi zakładkę równe 15 minut i nie chciał wypuścić.

Perełka wlazła na swoją zaszczaną przez siebie kołdrę, wąchała z 10 minut i się położyła obok 8O 8O

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 19:37 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Ożesz fak, a co to Perła wyprawia?????
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Śro lut 26, 2014 19:39 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Spilett pisze:
Miraclle pisze:Mnie to wygląda za zaburzenie behawioralne. Perełcia źle kojarzy zapach Kaśki i od razu reaguje stresowo czyli siura na jej zapachy :roll:

Ale czemu w takim razie na moją kołdrę? Ja się na nią (Perełkę) nie gniewam, nie krzyczę na nią, tylko biorę ją na ręce i patrzę w oczki i pytam 'no kicia, czemu ty siurasz?' :(

Jak zestresowana to może posikiwać wszędzie.
Albo poczuła zapach Kaśki na kołdrze. Może wcześniej siedziałaś tam gdzie siadła Kaśka, później ten zapach przeniosłaś na kołdrę.

Posikiwanie może mieć tylko dwa podłoża zdrowotne albo behawioralne. Perełka nie ma żadnych anomalii w kuwecie, nadanie też w normie, zostaje stres :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lut 26, 2014 19:47 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

u mnie Rudzia sika w buty jak jej nie chcę wypuścić z domu :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 26, 2014 19:49 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Miraclle pisze:
Spilett pisze:

Albo poczuła zapach Kaśki na kołdrze. Może wcześniej siedziałaś tam gdzie siadła Kaśka, później ten zapach przeniosłaś na kołdrę.

Posikiwanie może mieć tylko dwa podłoża zdrowotne albo behawioralne. Perełka nie ma żadnych anomalii w kuwecie, nadanie też w normie, zostaje stres :(

Kaśka dopiero co przylazła z roboty i poszła robić sobie obiad, a kotek... siur. A potem zamknęłam się z nią w pokoju żeby tam nie polazła i ... siur. Czy taką kołdrę z JYSK można wyprać w pralce? :roll:

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 19:52 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Spilett pisze:
Miraclle pisze:
Spilett pisze:

Kaśka dopiero co przylazła z roboty i poszła robić sobie obiad, a kotek... siur. A potem zamknęłam się z nią w pokoju żeby tam nie polazła i ... siur. Czy taką kołdrę z JYSK można wyprać w pralce? :roll:

raczej można, sprawdź na wszywce
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lut 26, 2014 19:54 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI! Perła lejek.

Jest napisane: 'Prać można jedynie w pralce o nośności wsadu 7kg' - co to znaczy? Moja pralka zdezelowana na pewno ma mniejszy wsad.

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 19:58 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI! Perła lejek.

Spilett pisze:Jest napisane: 'Prać można jedynie w pralce o nośności wsadu 7kg' - co to znaczy? Moja pralka zdezelowana na pewno ma mniejszy wsad.

a gruba jest ta kołdra? jak ją wrzucisz samą to pralka powinna uciągnąć, najwyzej będzie skakać przy wirowaniu :lol:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]