♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI! Dużo fot str. 89 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 25, 2014 23:02 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

To niech sobie namaluje . Bedzie mu do rurek pasowało . :twisted:
Fajnie sie z Wami siedzi ale muszę wstać o 3.45 .
Dobranoc . :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto lut 25, 2014 23:06 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

3:45? O masakra. Współczuję :(
Dobranoc Basiu :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto lut 25, 2014 23:11 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Też się położę bo Śnieżek jeszcze nie biega w kołowrotku = nie hałasuje, więc może, tylko MOŻE, tej nocy uda mi się zasnąć bez zatyczek w uszach :mrgreen:
Branoc Słodziaki :1luvu:

Spilett

Post » Wto lut 25, 2014 23:41 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Rilla07 pisze:Madzia... a ja uważam, że wyszło na prawdę ciekawie i wygląda to tak jakbyś specjalnie zrobiła blond refleksy :)
Ja na przykład jak miałam takie rudo miedziane zrobiłam u fryzjera blond pasemka i efekt był prawie identyczny :)
Więc nie widać kompletnie, że kolor był nierówno nałożony a raczej, że to było zamierzone.

Mi się podoba, ale to Tobie ma się podobać.
Nie wiem kiedy można nakładać następną farbę... po dwóch tygodniach???

mi tez się to podoba,własnie ciekawie to wyszło ,tak jakby było planowane :ok: :ok: :ok:
ja słyszałąm,że po dwóch tygodniach można
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lut 26, 2014 9:43 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Nie no, po prostu cudownie. W poniedziałek zaczynam zajęcia a nawet na stronie uczelni nie ma list więc nie wiem w jakiej jestem grupie, opublikowano plan zajęć i bardzo mi się on nie podoba, bo cały tydzień na 8 rano :?

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 10:48 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

włoski w porządku, nic z nimi teraz nie kombinuj
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 26, 2014 12:45 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Spilett pisze:Nie no, po prostu cudownie. W poniedziałek zaczynam zajęcia a nawet na stronie uczelni nie ma list więc nie wiem w jakiej jestem grupie, opublikowano plan zajęć i bardzo mi się on nie podoba, bo cały tydzień na 8 rano :?

Zawsze na uczelniach jest chaos (przynajmniej jak ja studiowałam). Spokojnie, pewnie wszystko się okaże w poniedziałek.
Na 8 rano to chyba nie tak źle, bo wcześniej będziesz w domu. Gorzej jak masz "okienka". Ja dojeżdżałam codziennie do Krk, mam niby bliziutko bo 25 min autobusem, ale często miałam na 8 rano np. do 11 a potem 5 godzin przerwy do następnych zajęć do wieczora :? To było irytujące.
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lut 26, 2014 16:28 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Rilla07 pisze:
Spilett pisze:Nie no, po prostu cudownie. W poniedziałek zaczynam zajęcia a nawet na stronie uczelni nie ma list więc nie wiem w jakiej jestem grupie, opublikowano plan zajęć i bardzo mi się on nie podoba, bo cały tydzień na 8 rano :?

Zawsze na uczelniach jest chaos (przynajmniej jak ja studiowałam). Spokojnie, pewnie wszystko się okaże w poniedziałek.
Na 8 rano to chyba nie tak źle, bo wcześniej będziesz w domu. Gorzej jak masz "okienka". Ja dojeżdżałam codziennie do Krk, mam niby bliziutko bo 25 min autobusem, ale często miałam na 8 rano np. do 11 a potem 5 godzin przerwy do następnych zajęć do wieczora :? To było irytujące.

No właśnie tak będę mieć. Nie znam grupy jeszcze, ale z tego co widzę to większość zajęć się kończy najwcześniej o 15, a najpóźniej o 17:45... Masakra. Perełeczka mnie znienawidzi.

Wróciłam z zoo, teraz pora popracować. Fotorelacja będzie jutro bo zdjęcia są u Rafała na telefonie, a on ma dziś zajęcia do (uwaga) 20:45.

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 17:24 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Perła nalała Kaśce na sweter mimo że była siku w kuwecie :(
No co ja ma z nią zrobić :(

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 17:37 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Spilett pisze:Perła nalała Kaśce na sweter mimo że była siku w kuwecie :(
No co ja ma z nią zrobić :(

Pereł jej szczerze nie znosi....
Co masz zrobić z Kaśką? Kopnąć w zadek ewentualnie :twisted:
I wiesz co, to na prawdę nie jest wina Perełki.
Rozmawiałam z wieloma osobami (w tym z wetami) o posikiwaniu Teemo, sporadycznego na różne rzeczy.
Z tego co widzę podobnie ma Pereł. I dowiedziałam się, że czasem tak koty reagują na zapach, który im się bardzo nie spodoba, które je drażni, kojarzy się ze stresem albo to jest nowy zapach.
Uściślając, Kasia najnormalniej w świecie Perełce śmierdzi :ryk:
Nie martw się Madzia, sweter wrzuć do pralki na 30 stopni i dodaj sporo płynu do tkanin. Nie będzie śladu.
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Śro lut 26, 2014 17:45 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

No dobra, ale teraz nalała MI na kołdrę, tę samą, na której codziennie ona w nocy śpi, a ja pod. Oczywiście, mogłabym kupić Urine OFF znowu i psikać, ale jak ona tak leje bo tak? Albo jak będę chodzić na zajęcia od 8 do 17 i wracać, a tam wszystko zalane? Ona ma dwie kuwety, sika do nich też, ale bezczelnie mi wskoczyła na łóżko i nasikała na sam środek kołdry i poszewki, a kołdry się nie da wyprać przecież :(

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 17:57 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Teemol też nasikał na poduszkę, była do wyrzucenia.
Jaki tam był zapach? Pieron wie...
Jak zrobiłam porządek, pochowałam buty, ciuchy, zakrywam kocem pościel, to na razie jest spokój.
Madzia, jakby sikała "bo tak" to prawie codziennie byś odkrywała nowe zasiusiane miejsca.
Moim zdaniem nie bez powodu nasikała na torebkę i bluzkę Kaśki.
A skoro jest zdrowa, to podłoże musi być behawioralne.
Moim zdaniem chodzi tutaj o zaznaczenie swoim zapachem miejsca czy przedmiotu no albo tak reaguje na stres.
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro lut 26, 2014 18:02 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Czyli nalała mi na kołdrę bo zamknęłam ją w pokoju, żeby nie polazła do Kaśki?
A jeśli ona tak reaguje na zamknięcie, to strach pomyśleć co zastanę jak wrócę po 10 godzinach z uczelni :(
Ona potrafi spać mi na kolanach, zejść i zamiast do kuwety, umyślnie pójść na kocyk, nie zawsze zdążę ją przenieść do kuwety :(

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 18:09 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

A powiedz mi, ona siusiała dotychczas poza kuwetę jak była sama czy jak byłaś w domu?
Miałam to samo zmartwienie, chociaż u nas Teemol siusiał o dziwo jak byliśmy oboje w domu :roll:
Często zostawiam je same na 8 godzin i nic się nie dzieje.
Mam nadzieję, że Perełka po prostu denerwuje się na intruza w domu.
A tak na wszelki wypadek, jak już będziesz ją zostawiać w pokoju, pochowaj miękkie rzeczy jak ubrania, a kołdrę przykryj.
Wydaje mi się jednak, że nie będzie siusiała.

Spilett pisze:Czyli nalała mi na kołdrę bo zamknęłam ją w pokoju, żeby nie polazła do Kaśki?

Wiesz Madzia, ja już tyle osób i wetów przepytałam o to i w sumie do tej pory nie poznałam przyczyny.
Jednak zaciekawiło mnie, że Perełka najczęściej obsikuje jednak Kaśki rzeczy, więc po prostu skojarzyłam sobie co opowiadała mi wetka o zapachach.
To są po prostu moje spekulacje i podejrzenia :)
Ostatnio edytowano Śro lut 26, 2014 18:12 przez Rilla07, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro lut 26, 2014 18:11 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Zawsze siura jak jestem, raz się zdarzyło że ja byłam w pokoju a mała małpa nalała w przedpokoju (prawie) na Kaśki kapcie, raz poszła za mną do łazienki i nalała na mopa opartego o ścianę, no a tak to albo u mnie w pokoju albo właśnie u Kaśki...
Kołdra przykryta jest kocem, oczywiście koc też mokry ale jego akurat da się wyprać więc przetarłam tam, gdzie nasikała. Niestety moje łóżko nie da się złożyć :(

Spilett

[poprzednia][następna]