♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI! Dużo fot str. 89 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 25, 2014 20:10 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Spilett pisze:
Miraclle pisze:
Jak farbujesz sama to na sam koniec najlepiej wetrzeć farbę w włosy jak robi się to z szamponem czy odżywką, zgładzić, zwinąć "rulonik" i czekać :mrgreen:

ZOO sama muszę iść do zoo już mnie korci :(

No właśnie tak zrobiłam! Ale nic, poczekam aż może się spierze, w każdym razie dziękuję za miłe słowa chociaż to co mi wyszło wcale mi się nie podoba :oops:
ZOO! Ciekawe ile będzie ludziów, dla mnie najlepiej jak nikogo nie ma :mrgreen:

Wiesz Madziu jak to jest, sami siebie zawsze oceniamy bardziej krytyczniej niż jest w rzeczywistości :wink:
Może to wina farby, każdy włos jest inny i inaczej toleruje produkt.
To tyczy się praktycznie wszystkich kosmetyków :ok:
4 tygodnie temu farbnęłam swoje naturalne ciemny blond na miodowy blond z syossa. Byłam mile zaskoczona, bo jakoś złe doświadczenia lata temu miałam z tą farbą. Szkoda, że nie umiem uchwycić koloru na fotce :roll: Mam ciemniejsze włosy od zalecanych wyjściowych i wyszedł ciut ciemniej niż na opakowaniu. Na początku w świetle był refleks miodu, rudości, coś w złoto, a z biegiem "prania" schodziło na samo blond, ale gdzieś ten miód pozostał.
Syoss ma tez ładne odcienie rudości
http://www.syoss.pl/syoss/pl/pl/home/ko ... _lava.html

http://www.syoss.pl/syoss/pl/pl/home/ko ... brown.html
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto lut 25, 2014 20:11 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Robiłaś Joanną ? Tą farbę można trochę dłuzej potrzymać , żeby kolor był ciemniejszy . Z powtórnym farbowaniem poczekaj trochę , bo zniszczysz włosy .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto lut 25, 2014 20:14 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

A czytałam o tych farbach Syoss niezbyt pochlebne opinie... Ale może następnym razem? Ciekawe ile wytrzymam z tym :D

barbarados pisze:Robiłaś Joanną ? Tą farbę można trochę dłuzej potrzymać , żeby kolor był ciemniejszy . Z powtórnym farbowaniem poczekaj trochę , bo zniszczysz włosy .

No, Joanną. Trzymałam przepisowe 45 minut... w zależności od oświetlenia kolor jest rudobrązowy, rudy lub czerwony 8O

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto lut 25, 2014 20:15 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Madziś ,dojszło :ok: .Pjenkna :1luvu: ,Akurat dziś wróciła Efka .dałem jej i bardzo się podobała .

Bizonek :( .czytałem już w pracy ,ale nie miałem jak zasiąść i coś napisać.znaczy się zap...... że nie ma kiedy taczki załadować :? .

Dziękuję (za karteczkę też :1luvu: ) i pozdrawiam .Q.
.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto lut 25, 2014 20:17 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Rilla07 pisze:Madzia... a ja uważam, że wyszło na prawdę ciekawie i wygląda to tak jakbyś specjalnie zrobiła blond refleksy :)
Ja na przykład jak miałam takie rudo miedziane zrobiłam u fryzjera blond pasemka i efekt był prawie identyczny :)
Więc nie widać kompletnie, że kolor był nierówno nałożony a raczej, że to było zamierzone.

Mi się podoba, ale to Tobie ma się podobać.
Nie wiem kiedy można nakładać następną farbę... po dwóch tygodniach???

mnie się też podoba :1luvu:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto lut 25, 2014 20:18 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Jest ok, kto powiedział, ze kolor musi być idealnie równy?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto lut 25, 2014 20:19 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Madzia prawda jest taka, że jak farbujesz na już wcześniej farbowane włoski to kolor nigdy nie będzie taki jak na opakowaniu (no chyba że na czorno się farbujesz :D).
U mnie rudości bardzo odbiegały od tego ze zdjęcia, a używałam Loreala, Joanny, kiedyś Palette. Jasny rudy potrafił wyjść czerwony, a głęboka czerwień bordowa.
I nie przejmuj się refleksami, czasem jak farba gorzej złapie to wychodzi na lepsze - jest bardziej naturalnie.
Jak pisałam, mi się to połączenie się podoba :oops: Jam ciemna szatynka, więc blond refleksy to marzenie :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto lut 25, 2014 20:20 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Kubuś. Cieszę się, że zakładka przypadła do gustu :) A karteczkę Pereł miała w ząbkach, więc jest pełna moc :D
Teraz okupuje mi kolana, kiedy ja chcę iść się kąpać :roll:

ab. pisze:Jest ok, kto powiedział, ze kolor musi być idealnie równy?

JA! Ja jestem Pani Symetryczna Bardzo i jak coś jest nie tak jak powinno to jest ŹLE :D

Rilla07 pisze:Madzia prawda jest taka, że jak farbujesz na już wcześniej farbowane włoski to kolor nigdy nie będzie taki jak na opakowaniu (no chyba że na czorno się farbujesz :D).
U mnie rudości bardzo odbiegały od tego ze zdjęcia, a używałam Loreala, Joanny, kiedyś Palette. Jasny rudy potrafił wyjść czerwony, a głęboka czerwień bordowa.
I nie przejmuj się refleksami, czasem jak farba gorzej złapie to wychodzi na lepsze - jest bardziej naturalnie.
Jak pisałam, mi się to połączenie się podoba :oops: Jam ciemna szatynka, więc blond refleksy to marzenie :ryk:

No niech Ci będzie, że masz rację :) Dzięki :1luvu: :1luvu:

Spilett

Post » Wto lut 25, 2014 20:23 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Spilett pisze:A czytałam o tych farbach Syoss niezbyt pochlebne opinie... Ale może następnym razem? Ciekawe ile wytrzymam z tym :D

barbarados pisze:Robiłaś Joanną ? Tą farbę można trochę dłuzej potrzymać , żeby kolor był ciemniejszy . Z powtórnym farbowaniem poczekaj trochę , bo zniszczysz włosy .

No, Joanną. Trzymałam przepisowe 45 minut... w zależności od oświetlenia kolor jest rudobrązowy, rudy lub czerwony 8O

Ja robię mroźnym brązem . Trzymam tak ok 60 minut , żeby lepiej złapało . A Twój kolorek ? Ja taki chcę ! :oops:

barbarados

Post » Wto lut 25, 2014 20:25 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

barbarados pisze:
Spilett pisze:A czytałam o tych farbach Syoss niezbyt pochlebne opinie... Ale może następnym razem? Ciekawe ile wytrzymam z tym :D

Ja robię mroźnym brązem . Trzymam tak ok 60 minut , żeby lepiej złapało . A Twój kolorek ? Ja taki chcę ! :oops:

Serio?! Ja bym chciała mieć zamiast cienkich prostych włosów - grube, mocne i KRĘCONE!
Coś takiego:
Obrazek

I w tym celu kupiłam dziś w Rossmannie duże papiloty, jak umyję włoski to nakręcę i ciekawe co z tego wyjdzie...

Spilett

Post » Wto lut 25, 2014 20:30 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Ja robię warkoczyki , jak coś . Trzy lub cztery . Jest taki grubszy splot . I szampon zwiększający objętość .

barbarados

Post » Wto lut 25, 2014 20:31 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Ja mam takie cienkie włosy że jak robię jeden warkocz to i tak wychodzi ... no :D
Pokaż fotę swoich włosów!

Spilett

Post » Wto lut 25, 2014 20:32 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Mnie też się marzą kręcone i jest mi w nich o wiele lepiej niż w swoich prostych. Spanie w papilotach jest takie męczące :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Wto lut 25, 2014 20:35 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Miraclle pisze:Mnie też się marzą kręcone i jest mi w nich o wiele lepiej niż w swoich prostych. Spanie w papilotach jest takie męczące :evil:

Nieee, papiloty to pikuś. Ja kiedyś miałam cały łepek w wałkach, takich twardych plastikowych, to dopiero masakra była! A ja i tak chcę te loki tak od połowy ucha, a nie od nasady, więc się ułożą :)
Idę się kąpać póki Kaśka nie polazła, bo jak ona wlezie to godzina niewyjęta :roll: :roll:

Spilett

Post » Wto lut 25, 2014 20:37 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Spilett pisze:
Nieee, papiloty to pikuś. Ja kiedyś miałam cały łepek w wałkach, takich twardych plastikowych, to dopiero masakra była! A ja i tak chcę te loki tak od połowy ucha, a nie od nasady, więc się ułożą :)
Idę się kąpać póki Kaśka nie polazła, bo jak ona wlezie to godzina niewyjęta :roll: :roll:

O nie tylko nie wałki :ryk:
Ostatnio tak źle ułożyły mi się papiloty, że o 4 nad ranem ściągałam je w łóżku :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Jak by to ktoś zobaczył to kaftan i pokój z drzwiami bez klamki :ryk: ,a rano miałam takie afro 8O
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]