Bosy&Bratek&Bella :) Kapselek za TM :-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 17, 2014 19:55 Re: Bosy i Bratek :) str. 5 nowe foto z okazji Dnia Kota :)

Ależ Bratek urósł! Ma takie długie łapy!
Czy oni sobie sami otwierają lodówkę? :lol:
Dwa koty razem to cudny widok. Wszystkiego najkociego dla Bosego, Bratka i ich Pańci! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto lut 18, 2014 20:49 Re: Bosy i Bratek :) str. 5 nowe foto z okazji Dnia Kota :)

Fajne z nich chłopaki. Bratek ładnie rośnie. Jacy oni są zgodni. :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro lut 19, 2014 14:07 Re: Bosy i Bratek :) str. 5 nowe foto z okazji Dnia Kota :)

Bratkowi urosną nogi i już na pewno nie poznamy który jest który :)

I wszyscy fani Bratkowi jeśli macie ochotę możecie zagłosować na była koleżankę Bratka BIANKĘ, która nadal szuka domu i pomóc jej wygrać bon na karmę i żwirek :arrow: http://poznan.naszemiasto.pl/plebiscyt/ ... ebiscyt-nm

Można na nią oddać kilka głosów oraz głosować codziennie, byłe towarzystwo Bratkowe liczy na wasze głosy :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lut 19, 2014 22:10 Re: Bosy i Bratek :) str. 5 nowe foto z okazji Dnia Kota :)

Jarka pisze:Ależ Bratek urósł! Ma takie długie łapy!
Czy oni sobie sami otwierają lodówkę? :lol:
Dwa koty razem to cudny widok. Wszystkiego najkociego dla Bosego, Bratka i ich Pańci! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ano :D Rośnie chłopak, ale co się dziwić jak je DUŻO :D Zawsze zjada swoje i jeszcze kończy za Bosego, żeby się nie zmarnowało :)
Nie otwierają sami lodówki... jeszcze :strach: Ale na dźwięk miseczek meldują się bez wołania w 3 sekundy :)
Dziękujemy za życzenia :) I zapraszamy może kiedyś w odwiedziny? :)
itaka pisze:Bratkowi urosną nogi i już na pewno nie poznamy który jest który :)

I wszyscy fani Bratkowi jeśli macie ochotę możecie zagłosować na była koleżankę Bratka BIANKĘ, która nadal szuka domu i pomóc jej wygrać bon na karmę i żwirek :arrow: http://poznan.naszemiasto.pl/plebiscyt/ ... ebiscyt-nm

Można na nią oddać kilka głosów oraz głosować codziennie, byłe towarzystwo Bratkowe liczy na wasze głosy :1luvu:

Głosowałam dzisiaj już 4 razy i podesłałam link jeszcze paru osobom :) Biankę widziałam na żywo i jest przepiękna i śliczna i mrucząca i przytulająca się i w ogóle naprawdę najlepsza :)

foreverka

Od: Pt sty 03, 2014 18:57

Post » Śro lut 19, 2014 22:26 Re: Bosy i Bratek :) str. 5 nowe foto z okazji Dnia Kota :)

Zagłosowałam na Bianeczkę. Urocza kotunia.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Śro lut 26, 2014 11:21 Re: Bosy i Bratek :) str. 5 nowe foto z okazji Dnia Kota :)

Przeglądałam sobie stare zdjęcia i tak mi się na wspomnienie zebrało.

O tym jak Bosy został kotem domowym. Historia będzie krótka. Zrobił coś takiego:
Obrazek
To było po mniej więcej godzinie, kiedy był już nakarmiony.
Jak mogłam go z powrotem wypuścić na wolność? Nie mogłam. Przepadłam całkowicie :)

A potem było tak - wyglądał jeszcze mizernie, ale chyba już czuł, że to jego dom. Spał przytulony do zasilacza od laptopa :)
Obrazek

I wracając do teraźniejszości - Bratek i jego dzisiejsza poranna toaleta :)
Obrazek
(Zdjęcie robione telefonem, bo był pod ręką. Gdybym poszła po aparat ten Mały potuptał by za mną, zawsze tak robi :)

foreverka

Post » Czw lut 27, 2014 20:35 Re: B&B :) Jak Bosy został kotem domowym. Bardzo krótka hist

Bosy Cię wybrał, to jasne. A i Bratek chyba chciał być Twoim kotem, wyraźnie czekał na Ciebie przy drzwiach,pamiętasz?

Jarka

Post » Nie mar 02, 2014 14:54 Re: B&B :) Jak Bosy został kotem domowym. Bardzo krótka hist

Pamiętam :1luvu: To było takie kochane :1luvu: Bratuś tak grzecznie czekał, jakby wiedział :1luvu:

foreverka

Post » Pon mar 03, 2014 20:21 Re: B&B :) Bratek kulejący :-(

Bratek od rana kuleje na tylną nóżkę :placz: Wczoraj wieczorem jeszcze cały i zdrów, coś musiało się stać w nocy, bo rano już kulał :placz: Nie wiemy co, może skądś spadł, może się uderzył, może z Bosym za bardzo wariowali... :cry: Byliśmy u weterynarza - stwierdził, że to nie powinno być nic bardzo poważnego - jakieś naciągniecie w kolanie :cry: Bratek daje sobie bez problemu dotykać tą nóżkę, pan doktor wyginał i macał go na wszystkie sposoby, a on nawet nie pisnął :cry: W środę mamy stawić się na kontroli.
Ale jest taki biedniusi :cry: Nie biega, tylko jeśli już to spaceruje, a większość czasu spędza na leżeniu i patrzeniu :cry: Mi się serce kraje, chce biegającego Bratka :placz:

A Bosy też taki przygaszony :( Nie wie, czemu się nie bawią jak zwykle :cry:

foreverka

Post » Pon mar 03, 2014 21:40 Re: B&B :) Bratek kulejący :-(

Biedny Bratuś :( Ale jeśli pozwala dotykać tej nogi, to chyba rzeczywiście nic poważnego. Dużo zdrówka, Bratku, obyś jak najszybciej mógł znowu szaleć z Bosym! :1luvu:

Jarka

Post » Wto mar 04, 2014 19:44 Re: B&B :) Bratek kulejący :-(

Kciuki za Bratkową nożynkę. Biedactwo. Czasem się kotom takie przygody trafiają niestety. Moja Neska ma kłopot z oczkiem. Udrapane, też nie wiadomo jak i kiedy. :(
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Śro mar 05, 2014 21:30 Re: B&B :) Bratek kulejący :-(

foreverka pisze:Bratek od rana kuleje na tylną nóżkę :placz: Wczoraj wieczorem jeszcze cały i zdrów, coś musiało się stać w nocy, bo rano już kulał :placz: Nie wiemy co, może skądś spadł, może się uderzył, może z Bosym za bardzo wariowali... :cry: Byliśmy u weterynarza - stwierdził, że to nie powinno być nic bardzo poważnego - jakieś naciągniecie w kolanie :cry: Bratek daje sobie bez problemu dotykać tą nóżkę, pan doktor wyginał i macał go na wszystkie sposoby, a on nawet nie pisnął :cry: W środę mamy stawić się na kontroli.
Ale jest taki biedniusi :cry: Nie biega, tylko jeśli już to spaceruje, a większość czasu spędza na leżeniu i patrzeniu :cry: Mi się serce kraje, chce biegającego Bratka :placz:

A Bosy też taki przygaszony :( Nie wie, czemu się nie bawią jak zwykle :cry:

Spokojnie. Też niedawno to przerabiałam u Malucha. Wróciłam do domu ok 20 bo musiałam posiedzieć w pracy a ta mała paskuda nota bene też cała czarna ;) utykała na tylną łapkę. Nie mam pojęcia co się stało. Albo się bawili, albo zeskoczył krzywo, uderzył albo naciągnął. Uspokoiłam się jak wet powiedział że nie jest złamana. Po 2 zastrzykach z antybiotyku i przeciwbólowego czegoś brykał jak nowy i tak jest do tej pory. Podejrzewaliśmy też jakiś ropień wewnętrzny ale się nie potwierdziło. Będzie dobrze. :ok:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Czw mar 06, 2014 11:46 Re: B&B :) Bratek kulejący :-(

Chyba możemy zrobić ufff :) Bratek się naprawił :dance:

Będziemy tylko obserwować jak dalej się zachowuje z tą nóżką, na chwilę obecną praktycznie normalnie chodzi, czasem tylko jeszcze coś mu się przypomni i "kuśtyknie" :)

foreverka

Post » Czw mar 06, 2014 12:40 Re: B&B :) Nieśmiałe uff

:D Brawo Bratku! Tak trzymać!

Jarka

Post » Pt mar 14, 2014 13:34 Re: B&B :) Bratek kulejący :-(

foreverka pisze:Chyba możemy zrobić ufff :) Bratek się naprawił :dance:

Będziemy tylko obserwować jak dalej się zachowuje z tą nóżką, na chwilę obecną praktycznie normalnie chodzi, czasem tylko jeszcze coś mu się przypomni i "kuśtyknie" :)

Uff Bratku !

I pozdrowienia od Chmurki :)

Obrazek
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]