Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 03, 2014 12:35 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Nie, Saba na 9 lat i była sterylizowana jak miała rok.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon sty 06, 2014 20:34 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

ametyst55 pisze:Zapraszamy na bazarki:
- viewtopic.php?f=20&t=158739 - Żakiet Autograf, sukienka Anoi,Sweterek Kiomi
- viewtopic.php?f=20&t=158877 - Katarzyna Grochola "Podanie o milość", "Trzepot skrzydeł"
- viewtopic.php?f=27&t=158919 - Ciuszki. Molton, Esprit, more&more
- viewtopic.php?f=20&t=159002 - W takiej czapie niestraszna zima…

Serdecznie zapraszamy na zakupy, każda pomoc się liczy :!: :!: :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro sty 15, 2014 12:22 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu, żyjesz?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw sty 16, 2014 17:53 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Żyję, żyjemy ale.. co się polepszy to się ....
Walczę z chorobami.
Dziś byłam z Homerkiem ( egzotyk, ponad 12 lat) u weterynarza, zaczął tracić na wadze, nie chce sam jeść ( tylko strzykawka, którą kocha ale on jak wyczuje strzykawkę to już koniec, potem nie chce nic normalnie). Kociak ma mocno powiększone nerki, jutro muszę zrobić badania krwi. Martwię się bardzo o niego, to nasz Dziadunio kochany.

Anna Rylska

Post » Czw sty 16, 2014 18:54 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Homerku zdrowiej :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Sob sty 18, 2014 11:33 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Na razie jeszcze diagnozuję Homerka, walczymy. Z tego wszystkiego jestem tak przeziębiona, ze kaszel odebrał mi głos, dziś rano nie mogłam się wysłowić.
Jedna z nerek jest ruchoma, przemieściła się, opadła o 4 cm, druga jest stała, nerki obie są ogromne i podobno bolesne. Dostaje od 3 dni peritol na apetyt.
Kochania może ma Ktoś do oddania, jest niepotrzebne: pastę calo pet, rc recovery, medicare ?

Anna Rylska

Post » Sob sty 18, 2014 23:39 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Anna Rylska pisze:Na razie jeszcze diagnozuję Homerka, walczymy. Z tego wszystkiego jestem tak przeziębiona, ze kaszel odebrał mi głos, dziś rano nie mogłam się wysłowić.
Jedna z nerek jest ruchoma, przemieściła się, opadła o 4 cm, druga jest stała, nerki obie są ogromne i podobno bolesne. Dostaje od 3 dni peritol na apetyt.
Kochania może ma Ktoś do oddania, jest niepotrzebne: pastę calo pet, rc recovery, medicare ?

:?:
Obrazek

ametyst55

Post » Nie sty 26, 2014 13:35 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kochani moi, może ma ktoś do oddania żelowe kompresy, okłady rozgrzewające ( potrzebne są do rehabilitacji kota z zanikiem mięśni)
coś takiego jest potrzebne: http://www.zdrowapolka.pl/kompres-rehab ... -18cm.html

Anna Rylska

Post » Nie sty 26, 2014 16:29 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Wiem, że to mniej wygodne, ale w razie czego nie zastąpi takiego kompresu woreczek z piaskiem? Z tym, że nagrzewać go i schładzać trzeba by na sucho
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon sty 27, 2014 23:36 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Anna Rylska pisze:Kochani moi, może ma ktoś do oddania żelowe kompresy, okłady rozgrzewające ( potrzebne są do rehabilitacji kota z zanikiem mięśni)
coś takiego jest potrzebne: http://www.zdrowapolka.pl/kompres-rehab ... -18cm.html

:?:
Obrazek

ametyst55

Post » Pon lut 03, 2014 22:38 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Tak tu cicho, Aniu co słychać ?
Obrazek

ametyst55

Post » Wto lut 04, 2014 14:45 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Dzień dobry.

Cicho, oj cicho, wątek umiera śmiercią naturalną, z mojej winy z resztą :(
U mnie tak dużo się dzieje, że i czasem po prostu nie chce się pisać, dzielić informacjami i czasu brakuje, bardzo brakuje. Moja doba powinna trwać 30 godzin, wtedy w miarę spokojnie byłby czas na prawie wszystko.
Obecnie tymczasuje u nas 8 kociaków, w wieku 3 miesiące ( 3 kociaczki) do 2 lat. Jedne miot, trojaczki są mocno chore,niestety jak zwykle koci katar, jedne kocia ma też zapalenie oskrzeli, zaś dwa pozostałe dodatkowo nadżerki- u nich do wczoraj była bardzo wysoka gorączka, dziś zobaczymy, nie wiem wieczorem jak się będą czuły. Małe mają dużą niedowagę, dwa mają silną biegunkę, jednemu już przeszła. Były strasznie zapchlone i zaświerzbione. Reasumując 5 kociaków jest w trakcie leczenia, a dwa kończy jutro leczenie, jedne w piątek idzie do domu stałego.
Z ogromną wdzięcznością przyjmę dla nich karmę, środki wzmacniające, przyjmę fanty na bazarki, na allegro, na leczenie. Kolejny raz przekopałam całe mieszkanie, fantów brak.

Postaram się wstawić zdjęcia, choć przyznam się szczerze, że będzie trzeba poczekać, czas i choroby i brak obecnie aparatu ale postaram się.

Homerek zajmuje mi obecnie bardzo bardzo dużo czasu, pieniądze na jego leczenie płyną szerokim strumieniem, ucinam, rezygnuję z wszystkiego co tylko mogę ale przerasta mnie to dość mocno jednak walczymy . Ma zanik mięśni i odezwało się zwyrodnienie stawów, strasznie go wzięło w ciągu kilku dni dosłownie. Prawie nie chodzi, chwieje się idzie wężykiem. To najważniejszy problem teraz, nogi omówiły posłuszeństwa :cry: Mamy sporo preparatów na stawy i na mięśnie, podajemy. ćwiczymy, masujemy się, w następny poniedziałek przyjedzie do nas z Warszawy Pani rehabilitant Magda S., będziemy pracować. Na razie jest ciężko, dużo pracy nasz czeka, żeby nóżki były sprawne. Wygląda bardzo ładnie, oczka czyściutkie, ładne futerko, przytył 70 dag ale te nóżki :cry:

Kochani pamiętajmy też o wszystkich bezdomniaczkach, to ciężki okres dla nich, potrzebują karmy i ciepła. Ja proszę o pamięć sercu mi bliskie brwinowskie i grodziskie bezdomniaczki, z bólem serce ale ta zima jest dla nich jedną z najcięższych jakie im zafundowałam ( nie z mojej winy, po prostu rok zakończył się i zaczął operacjami, chorobami)

Serdecznie pozdrawiam Wszystkich :1luvu:

Anna Rylska

Post » Wto lut 04, 2014 14:56 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

To właśnie Homerek

Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Wto lut 04, 2014 19:51 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu mam nadzieję że karma którą wysłałam szybko dotrze i choc chwile będzie co wrzucić do miseczek

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Wto lut 04, 2014 19:59 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

annakreft 10kg josery josikat dla bezdomniaczków dziś dotarło, dziękuję

Anna Rylska

[poprzednia][następna]