PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 02, 2014 19:14 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Mi też najbardziej pasuje liliowo-kremowa. Ale niebiesko-kremowa w sumie też. Czy to znaczy, że jestem daltonistką? 8O
Jakiś pomysł na imię dla niej? Drobniutka, przestraszona, delikatna.
Z charakteru Dolomita w wersji light :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie lut 02, 2014 19:37 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Zapraszam do udziału w wydarzeniu na fb . Może tą drogą uratujemy Renesa

https://www.facebook.com/events/473298326109046/
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lut 02, 2014 19:53 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Revontulet pisze:Mi też najbardziej pasuje liliowo-kremowa. Ale niebiesko-kremowa w sumie też. Czy to znaczy, że jestem daltonistką? 8O

Dzwoneczek :mrgreen:
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Nie lut 02, 2014 20:13 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Revontulet pisze:Jakiś pomysł na imię dla niej? Drobniutka, przestraszona, delikatna.

Teneryfa :) - bo jest taka: http://www.garnek.pl/werra1/468061/niebieska-skala
I tak pewnie nie dotrwa do przyszłego weekendu w A1...
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Nie lut 02, 2014 20:18 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Kochani mam pytanie.

Czy w momencie adopcji zwierzaka pracownicy Palucha automatycznie wprowadzają dane właściciela do bazy Safe Animal?
Dzisiaj lekarz się mnie o to zapytał i w sumie nie wiedziałam co odpowiedzieć, bo przy mnie tego nie robili.

Ps. Dostałam wyniki badań krwi Miśka/Kręcioła - wszystko w normie. Sama jestem trochę zdziwiona bo myślałam, że przy tak długo trwającej infekcji będą trochę rozjechane. Glukoza tylko trochę poniżej normy ale był na czczo, bo sedacja konieczna była do pobrania krwi.

Pozdrawiam :)

barber

Od: Czw sty 23, 2014 16:11

Post » Nie lut 02, 2014 21:39 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Jeszcze coś znalazłam a propos umaszczenia 646/13 i to chyba rozstrzyga sprawę:
http://www.favore.pl/galeria/35159_wede ... kie,1.html

A jeśli chodzi o safe animal, to zarejestrowano mi kota przy adopcji (spisywano Cię z dowodu, prawda?). Jednego. Drugi był już wcześniej zarejestrowany na kogoś innego i muszę go przerejestrować sama (nie był chipowany w schronisku).
Ostatnio edytowano Nie lut 02, 2014 21:40 przez boniedydy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Nie lut 02, 2014 21:46 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Revontulet pisze:Mi też najbardziej pasuje liliowo-kremowa. Ale niebiesko-kremowa w sumie też. Czy to znaczy, że jestem daltonistką? 8O

ciesz sie że nie jesteś facetem :roll: problem z kolorem przerabiałem przy malowaniu ścian.
żółty to żółty ,a niebieski to niebieski ,po co rozbijać to na 1000 odcieni????

jeśli chodzi o imię to Dzwoneczek fajnie się kojarzy . Piotruś Pan , Kapitan Hak i Dzwoneczek :mrgreen:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie lut 02, 2014 22:24 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Super, że badania Miśka są dobre :ok: .
Barber, podczas adopcji powinny być wpisane Twoje dane. Dla pewności wejdź na stronę safe-animal.eu i wpisz numer chipa Miśka. Powinien być widoczny Twój telefon.

boniedydy pisze:Jeszcze coś znalazłam a propos umaszczenia 646/13 i to chyba rozstrzyga sprawę:
http://www.favore.pl/galeria/35159_wede ... kie,1.html

Czyli mamy liliową szylkretkę :1luvu: .
Podoba mi się Dzwoneczek - pasuje do tej kruszynki.
MałgosiaZ pisze:Zapraszam do udziału w wydarzeniu na fb . Może tą drogą uratujemy Renesa

https://www.facebook.com/events/473298326109046/

Zapraszamy :ok: :ok: :ok: :ok: Dzielny Renesik czeka na dom.

kuba.kaczor13 pisze: ciesz sie że nie jesteś facetem :roll: problem z kolorem przerabiałem przy malowaniu ścian.
żółty to żółty ,a niebieski to niebieski ,po co rozbijać to na 1000 odcieni????

:ryk:
Kiedyś ze znajomymi rozmawialiśmy o tej męskiej przypadłości pt. "nierozpoznawanie kolorów". Było dużo śmiechu. Oj dużo.
W końcu ktoś w ogólnym rozbawieniu, chcąc zmienić temat zapytał kolegę: "a wiesz co to jest bolerko?". On z wielką powagą powiedział: "to jakiś odcień czerwonego" :D .
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 02, 2014 22:27 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Mój tata, gdy nie wie jak nazwać jakiś kolor, mówi, że to morski. Bo morze może być szare, granatowe, zielone, niebieskie.. Ale mamy też M Czarne, Białe, Żółte, Czerwone.... :mrgreen:
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Nie lut 02, 2014 22:34 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

królik dags pisze:Mój tata, gdy nie wie jak nazwać jakiś kolor, mówi, że to morski. Bo morze może być szare, granatowe, zielone, niebieskie.. Ale mamy też M Czarne, Białe, Żółte, Czerwone.... :mrgreen:

szczwany lis :piwa: :piwa: :piwa:
8O a bolerko to takie coś na ramiona ,bez rękawów.najczęściej ozdobne.jakby sweterek ale nie 8)
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pon lut 03, 2014 13:00 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Są takie adopcje, które przywracają wiarę w ludzi i mobilizują do dalszej pracy :D .
W ostatnim czasie były dwie takie adopcje:

Pierwszy ze szczęściarzy to Diesel.
Pechowiec i największy szczęściarz w jednym.
Był umierający, zatruty ropniem, nerki przestawały pracować, nieobecny wzrok. Na szczęście udało się ustalić co się z nim dzieje i zastosowane leczenie szybko postawiło go na łapy.
Diesel pojawił sie w pokoju adopcyjnym, gdzie szybko zaczął kichać, smarkać i kaszleć. Miał wrócić do szpitala, bo kto zechce chorego kota?
Ale znowu okazało się, że ktoś nad nim czuwa. Wypatrzyli go ludzie, którzy pomimo choroby, pokochali go i zabrali do domu.
W domu Diesel grzecznie łykał zalecone tabletki i szybko doszedł do siebie :). Jest rozpieszczany, kochany i pewny siebie - aktywnie domaga się jedzenia :).
A oto Diesel w domowych pieleszach :1luvu: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I filmik:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/430 ... V_0182.mp4

Bardzo dziekuję za otoczenie troską i miłością tego wyjątkowego kota! :D

Drugi szczęściarz to Zygmunt.
Zygmunt od wielu miesięcy w szpitaliku walczył z grzybicą.
Ale Ktoś Wyjątkowy znalazł jego ogłoszenie i go pokochał.
I postanowił wyciągnać ze szpitala :ok: .
Wczoraj Zygmuś pojechał do domku.
A oto wieści od jego Opiekunki:
"Zygmunt świetnie sie odnalazł w domowych warunkach, sam już spaceruje po mieszkaniu, do kuwetki w łazience trafił bez problemu. Czasem chowa się pod łóżko, ale zawołany wybiega z podniesionym ogonkiem. (...).Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że Zygmunt jest z nami, dziękujemy :)".

Mamy obiecane zdjęcia, gdy tylko Zygmunt na dobre sie zadomowi :).
Obrazek

Revontulet

Post » Pon lut 03, 2014 18:33 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Szczęśliwe kociska!
A Dzwoneczek to b. fajne imię i gdybym zauważyła post dags na czas, innego imienia bym nie proponowała ;-)
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Pon lut 03, 2014 18:59 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Revontulet pisze:Są takie adopcje, które przywracają wiarę w ludzi i mobilizują do dalszej pracy :D .
(...)
(...)
(...)

Do tej listy ze swojej strony dopisuję też barber, która dzielnie dba o Kręcioła/Miśka.

Takie adopcje też mnie podnoszą na duchu.

Chociaż niesmak po zwrotach (vide buraska sprzed 2 tygodni) pozostaje.
Bardzo się boję cieszyć z adopcji, żeby nie zapeszyć.
Adopcje to jednak loteria. (...)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pon lut 03, 2014 19:53 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

akne pisze:
Revontulet pisze:Są takie adopcje, które przywracają wiarę w ludzi i mobilizują do dalszej pracy :D .
(...)
(...)
(...)

Do tej listy ze swojej strony dopisuję też barber, która dzielnie dba o Kręcioła/Miśka.

Takie adopcje też mnie podnoszą na duchu.

Chociaż niesmak po zwrotach (vide buraska sprzed 2 tygodni) pozostaje.
Bardzo się boję cieszyć z adopcji, żeby nie zapeszyć.
Adopcje to jednak loteria. (...)

Dziękuję Akne :oops: Ale dla mnie logiczne jest, że jak się bierze zwierzaka, a zwłaszcza ze schroniska to na dobre i na złe. Poza tym ostrzegałaś mnie w pierwszej rozmowie z czym się mogę liczyć, więc byłam na to przygotowana. A Misiek totalnie skradł mi serce. Jak w niedzielę miał pobieraną krew w sedacji i pani doktor powiedziała mi, że mam go zostawić na 3-4 godziny w lecznicy żeby doszedł do siebie to na samą myśl, że miałby siedzieć w jakiejś klatce prawie sie poryczałam i powiedziałam, że biorę go domu i dam znać jakby coś się działo.

Dziękuję za informacje dotyczące czipa i Safe Animal. Sprawdziłam, jest mój numer telefonu.

Pozdrawiam i życzę jak najwięcej udanych adopcji :)

barber

Od: Czw sty 23, 2014 16:11

[poprzednia][następna]