[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 29, 2014 22:55 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Wow :) jakie pozytywy... :D :D :D
Co do domu Bułeczki to chyba oczywiste - królowa angielska ma za dużo miejsca, szejk ma za gorąco, ale dlaczego nie Angela, Barak czy przywódca braci ze wschodu?? ;)
Niunik_A - może mi umknęło, ale podpytam - czy kićki z Cmentarza są posterylizowane? Wiosna idzie...

A wracając "do tematu" - kto będzie wieszał plakaty, hę???
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro sty 29, 2014 23:24 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

aga&2 pisze:Wow :) jakie pozytywy... :D :D :D
Co do domu Bułeczki to chyba oczywiste - królowa angielska ma za dużo miejsca, szejk ma za gorąco, ale dlaczego nie Angela, Barak czy przywódca braci ze wschodu?? ;)
Niunik_A - może mi umknęło, ale podpytam - czy kićki z Cmentarza są posterylizowane? Wiosna idzie...

aga&2 koty z cmentarza będą wysterylizowane :ok: , do wiosny jest jeszcze trochę czasu, jak mróz trochę odpuści to koty z cmentarza będą zgarnięte na sterylki/kastracje
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw sty 30, 2014 7:43 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Mo-ty-lek pisze:Gdyby kogoś to interesowało, piesek Maks znalazł dom :)

Super!
Cud się jednak zdarzają :)

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Czw sty 30, 2014 8:42 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

sylwia1982 pisze:

aga&2 koty z cmentarza będą wysterylizowane :ok: , do wiosny jest jeszcze trochę czasu, jak mróz trochę odpuści to koty z cmentarza będą zgarnięte na sterylki/kastracje

tak i ja sie bardzo ciesze,ze jest tam Niunik_A, bo oswaja i bedzie mozna łatwo ich zgarnąć na zabiegi. Do nas sa na dystans, ale to dobrze, ze ufaja choc jednej osobie.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Czw sty 30, 2014 20:00 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

sylwia1982 pisze:

ja standardowo zaklepuję klika sztuk do LM i może tym razem w zoologicznym w auchan na produkcyjnej się uda
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Czw sty 30, 2014 21:07 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Motylek - Patriotyczna postawa :kotek:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Czw sty 30, 2014 23:16 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

pinokio_ pisze:
sylwia1982 pisze:

tak i ja sie bardzo ciesze,ze jest tam Niunik_A, bo oswaja i bedzie mozna łatwo ich zgarnąć na zabiegi. Do nas sa na dystans, ale to dobrze, ze ufaja choc jednej osobie.

Bardzo się cieszę, że los kociej rodzinki z Cmentarza w Bielsku Podlaskim nie jest obojętny, a wręcz przeciwnie - że zaskarbił uwagę i przychylność :)
ObrazekObrazek

Niunik_A

Od: Nie sty 19, 2014 20:38

Post » Czw sty 30, 2014 23:28 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Nie mogłam się powstrzymać - zdjęcie zrobione dzisiaj :)
Młody Kocurek z Cmentarza w Bielsku Podlaskim...
Tak działa magia ciepłego posiłku i głasków :)
Obrazek
ObrazekObrazek

Niunik_A

Post » Pt sty 31, 2014 8:56 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Fajny, taki milusi. Wszystkie one sa tam śliczne i takie kochane.
Jednak mimo dokarmiania one tam dlugo nie przetrwają. Moze zrobic im ogloszenie zbiorcze i szukac dt dla wszystkich razem? Moze akurat chwyci kogos za serce i przygarnie i zaopiekuje sie nimi? Przeciez wszystko jest mozliwe. Na fb takie cuda sie zdarzają, ze czasem az wierzyc sie nie chce.
Trzeba zrobic im kilka zdjec, jak np jedza, bo wtedy sa razem obok siebie. Potem załozyc im wydarzenie i nagłasniac, udostepniac. Opisac sytuacje, jak jest naprawde.
Co o tym myslicie?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt sty 31, 2014 18:06 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

pinokio_ pisze:Fajny, taki milusi. Wszystkie one sa tam śliczne i takie kochane.
Jednak mimo dokarmiania one tam dlugo nie przetrwają. Moze zrobic im ogloszenie zbiorcze i szukac dt dla wszystkich razem? Moze akurat chwyci kogos za serce i przygarnie i zaopiekuje sie nimi? Przeciez wszystko jest mozliwe. Na fb takie cuda sie zdarzają, ze czasem az wierzyc sie nie chce.
Trzeba zrobic im kilka zdjec, jak np jedza, bo wtedy sa razem obok siebie. Potem załozyc im wydarzenie i nagłasniac, udostepniac. Opisac sytuacje, jak jest naprawde.
Co o tym myslicie?

Myślę, że sprawa warta przemyślenia. Ew. jakoś w pakiecie... razem będzie im raźniej, łatwiej. Nawet gdyby np. znalazły domek po 2szt... Na razie jest możliwość wyadoptowania Pieszczotki, tylko zastawiam się z Anią, jak ona sobie poradzi w domu? Może wziąć ją najpierw na jakąś "obserwację" Nie wiem jak postąpić w sytuacji, gdy taki kić z podwórka ma trafić do domu niewychodzącego :( .
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pt sty 31, 2014 20:56 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Dziewczyny trzeba próbować, może się uda wyadoptować biedaczki
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt sty 31, 2014 22:46 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

To już jutro Pieszczotka będzie miała swój DS. Nadal mam obawy -jak kotek., który od narodzin mieszkał w stadzie i od zawsze był kotem żyjącym na wolności-da sobie radę w domu...
ObrazekObrazek

Niunik_A

Post » Pt sty 31, 2014 22:52 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Niunik_A pisze:To już jutro Pieszczotka będzie miała swój DS. Nadal mam obawy -jak kotek., który od narodzin mieszkał w stadzie i od zawsze był kotem żyjącym na wolności-da sobie radę w domu...

Niunik_A trzymam kciuki za Pieszczotkę :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob lut 01, 2014 14:50 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

:ok: :ok: :ok: z Pieszczoszkę
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Sob lut 01, 2014 23:07 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Niestety, moje obawy się sprawdziły :( Wystarczyły 2 godziny, by kicia zdemolowała dom. Musiała wrócić na cmentarz.
Już w połowie alejki kicia odżyła i zaczęła nawoływać stadko. W samochodzie trzymałam ją na rękach. Nie wyrywała się. Była zdezorientowana troszeczkę,gdy ją puściłam w miejscu, w którym ją karmię. Ale zaraz się uspokoiła, gdy tylko zjawiło się stado. Ponownie dałam jeść kotom. Miałam z sobą cieplutkie mleko i wodę, chrupki i puszkę. Kicia zaczęła jeść, a po skończeniu - zaczęła się starannie myć...

I teraz zastanawiam się - w jaki sposób pomóc kotom, które nie mieszkały nigdy w domu, nie wiedzą co to obrazy, szukają drzew, itd. Jak socjalizować koty, które żyją od urodzenia w stadzie i są wolne? Jak szukać im domu? Jak je przyzwyczajać do domu?

Dom, w którym na stałe miała zamieszkać kicia był w porządku. Co prawda starszej kobiety nie znałam aż tak bardzo dobrze, ale synową - owszem. Od początku było wiadome, że kicia może być wielkim dzikusem, że może potrzebować wiele cierpliwości i mnóstwo czasu. Nie oddałabym żadnego kota bez wcześniejszego sprawdzenia czy ręce, w które idzie kicia są naprawdę dobre...

Bardzo chcę pomóc kociej rodzince, ale nie wiem jak :(

Proszę, podpowiedzcie mi, co mam teraz robić? - bo czasem już tracę nadzieję, że w jakikolwiek sposób (prócz dokarmiania i poświęcania uwagi kotom na cmentarzu) jestem w stanie pomóc kociej rodzince.
Ostatnio edytowano Nie lut 02, 2014 17:26 przez Niunik_A, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Niunik_A

[poprzednia][następna]