Jakie karmy? Jeśli wybieracie inne piszcie jakie.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Jaką karmą karmisz swojego kotka?

Ankieta wygasła Pt sie 13, 2004 14:25

a) Purina
9
16%
b) Animonda
6
10%
c) Iams
2
3%
d) Whiskas
1
2%
e) Kitekat
0
Brak głosów
f) Inne (Napisz jakie)
7
12%
g) Royal Canin
33
57%

Liczba głosów : 58

Post » Śro lut 09, 2005 9:52

Z mokrego nieustająco Animondę tacki, czasem wołowina, teraz kupiłam Leonardo ale za wielkie mają porcje - moje kicie jedzą mało, a czesto. No właśnie mam pytanie, ile może stać puszka w temperwturze pokojowej, żeby jedzenie jej było bezpieczne dla kotów? Moje nie chcą jeść niczego odgrzanego...
Z suchych używałam Hillsa Light, ale spróbowałam przerzucić się na RC dla kotów ze skłonnością do tycia. No i Niut zaraz nabawił się słodkiej fałdy między tylnymi łapkami... chyba wrócę do Hillsa.
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Śro lut 09, 2005 11:01

Ja używam Hill'sa suchego, a mokrego na razie Soyka jeść nie może :( .

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Śro lut 09, 2005 11:34 z innej beczki ...

Ludziska ... proszę o radę ...
Mój kot je whiskas. Je bo lubi, choć lubi pewnie dlatego, że tak go nauczono... Chcę mu teraz zmienić pokarm... Poczytałam trochę o Royal Canin, Animondzie i Eukanubie...
Niestety ten najbardziej popularny jest najdroższy, ale ... nie o tym chciałam...

Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym suchym jedzeniem. Na większości stron o jedzeniu dla kotów i sklepach internetowych głównie jest mowa o jedzeniu suchym... Czy to może być pokarm podstawowy?? Zawsze myślałam, że mokry jest podstawą a suchy to jakby dodatek?! Czy można karmić kota tylko suchym jedzeniem???

Z góry dzięki!

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Śro lut 09, 2005 12:10

Suche: była Nutra, a teraz RC Sensible, Fit, Indoor na zmianę, a mokre różnie, na zmianę, bo im się bardzo szybko nudzi: Dr. Alder, Animonda, Friskies (Purina), Darling (Purina), Whiskas (wiem, wiem), i czasem różne inne no i oczywiście mięsko wszelakie. KK nie daję wcale.

@sica

Od: Śro lip 07, 2004 12:12

Post » Śro lut 09, 2005 12:19

U mnie podstawą jest suche RC (różne odmiany), a do tego raz dziennie indyk, kurczak lub wołowina. Puszek nie daję, bo to zabójcze dla kieszeni, mięsko taniej jednak wychodzi.
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Pt lut 11, 2005 23:20

Suche - RC lub Hill's, a mokre Animondy, a ostatnio tez Miamor oraz Puriny Gourment. O! :)
Amelka
Obrazek

amelani

Od: Śro sie 25, 2004 11:31

Post » Sob lut 12, 2005 0:36

Moje slodkie potwory :twisted: :twisted: na poczatku jadly co popadlo, obojetne co wrzucilo sie do miski, czy to whiskas, kk, felix, suche , czy mokre. Rzucaly sie na jedzenie,jednak wyniki byly oplakane ( biegunka). Teraz po czasie, suche lezy sobie w miseczce (Sanabelle Kitten) i jezeli ktorys sie skusi to sobie skubnie pare chrupek. Od wielkiego dzwonu kupuje im mala puszeczke Sheba, tak dla odmiany. Gdy tylko widza, ze otwieram jedzonko, zaczyna niemilosierne mialczenie, ocieranie i widac , ze sa uradowane. Pedza do misek tak, jakby tydzien nic nie jadly. Nie podaje im mieska, bo jest ble, RC tez jest ble. Czasami zjedza kawalek rybki.
ObrazekObrazekObrazek
"... bywa tak, że serce widzi coś, czego oko nie dostrzega ..."

james-blond

Od: Wto sie 17, 2004 15:30

[poprzednia]