Franek i Matylda :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 05, 2013 20:00 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Klub Kradziejów Kosmetyków zaprasza na dalsze przygody ;)
Wystarczy kliknąć zdjęcie Perełki z podpisu, a przeniesiecie się w magiczny sposób na nowy wątek!
Zapraszamy ;)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro gru 18, 2013 22:30 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Trafiłam tu przez przypadek, ale bardzo się cieszę. Na razie nie doczytałam wszystkiego, ale się postaram. Kocham koty syjamskie starego typu, nawet jak nie maja rodowodu. Mam takie dwa (Sonia ma 16 lat i 6 miesięcy a Kuba niedługo skończy 15 lat), gdy pojawiły się na świecie nie istniała jeszcze rasa tajska.
To koty bardzo inteligentne, bardzo przywiązujące się do człowieka, gadatliwe i zaborcze. Moja Sonia jak była mała wytłukła mi w domu wszystko co dało się stłuc. Ponieważ szafki kuchenne nie były zamykane codziennie tłukła jedna szklaną rzecz. Przemieszczała się z prędkością światła, była wszędzie (raz wpadła nawet do garnka, w którym gotowało się risotto), no może oprócz żyrandola. Ustakowała się w wieku mniej więcej 2 lat.
A co słychać u Franusia?
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon gru 23, 2013 13:29 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Beniu i Elishka chcieliby zaśpiewac pastorałkę, tym samym życząc zdrowych i spokojnych Świąt:

Obrazek

Przez wielkie miasta, przez małe wioski.
Biegną ludzie, biegną ludzie do stajenki.
Aby powitać Pana Jezusa,
Który przyszedł i miłością świat napełnił.

Witamy Cię, witamy Cię.
Pośród naszych domów.
Przez wszystkie dni, dobre czy złe.
Chcemy zostać z Tobą.

Spraw Panie Jezu, aby do domu,
każdy człowiek odmieniony dzisiaj wrócił.
By choć na trochę, choćby na tydzień.
Poszły sobie gdzieś daleko wszystkie smutki.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon gru 23, 2013 21:27 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

wesołych świąt Ariake :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt sty 31, 2014 8:37 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Witajcie Kochani po mojej baaaardzo długiej nieobecności, nie zaglądałam na forum przez ponad 2 miesiące z powodów o których publicznie może nie będę pisać bo w końcu to wątek o Franie :)

Mam nadzieje, że uda mi się nadrobić spore zaległości u Was. Choć będzie ciężko bo widzę, że już nowe wątki lecą :D

A tymczasem co u nas...

Franek rośnie ma się dobrze, w grudniu trochę chorował, ale już jest w porządku. Oczywiście wciąż sieje chaos i zamęt w domu a jego złośliwości po stokroć się zwiększyły choćby dwa przykłady :

1) Godzina 5-6 rano Fran wchodzi do łóżka, zaczyna po nas skakać, drapie kołdrę, drapie mnie i tak do skutku aż w końcu się nie podniosę nie dam jedzenia lub nie zacznę miziać.

2) Jak już miziać zacznę Panicz rozsiada się na kolanach, łapkami chwyta mnie za szyję, zaczyna lizać i ocierać się o moją twarz przy czym bardzo głośno mruczy aby po chwili bardzo boleśnie wgryźć się w moją brodę lub nos i to z taką siłą, że ledwo go odrywam od siebie, a kiedy już go zrzucę z kolan zaczyna atakować nogi, lub skacze mi na plecy wbijając pazury.

Po prostu już brakuje mi sił do tego gówniarza, ale co zrobić kocham go dalej.

Chciałabym również ogłosić wszem i wobec, że chcę odświeżyć bazarek który wcześniej zrobiłam na bezdomne kociaki z osiedla. Celem jest zakup drewnianej budki dla Burego rezydenta której koszt wynosi ok 150 zł a mnie obecnie nie stać na taki zakup bo mąż stracił pracę.

A tu trochę dla osłody Franiczek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ariake

Od: Sob wrz 28, 2013 18:37

Post » Pt sty 31, 2014 8:48 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Śliczniasty Franek, dobrze, że wróciliście :1luvu:

Spilett

Post » Pt sty 31, 2014 8:54 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

A tu Lełon bambaryła :D

Obrazek

Ariake

Post » Pt sty 31, 2014 8:57 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Ariake pisze:A tu Lełon bambaryła :D

Obrazek

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Spilett

Post » Pt sty 31, 2014 9:35 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

No to jeszcze więcej Pana kota :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ariake

Post » Pt sty 31, 2014 16:01 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Jaaaaaaaaaaaaki słooooooooooooodziak! ♥

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 1:05 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Nie uwierzycie, mój mąż zgodził się na drugiego kota 8O 8O 8O
I to w zasadzie od razu jak poruszyłam temat, że jest koteczka do adopcji o cudnym charakterze. Tyle razy mówiłam, że dwa koty to lepiej niż jeden a on uparcie, że nie. Nagle zmienił zdanie :1luvu: :1luvu:

Trzymajcie kciuki żeby się udało

Ariake

Post » Śro lut 26, 2014 9:21 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Jupi!
Czy jest wątek koteczki gdzieś? Jak tak to pokaż :)
Trzymam mocno! :ok: :ok:

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 22:18 Re: Franek czyli mały duży zbój :)

Rozglądałam się za różnymi ogłoszeniami, póki co na oku mam dwie kotki, przede wszystkim szukam takiej o spokojniejszym charakterze, która swoim spokojem przytemperuje żywiołowy temperament Franka.

Na forum nie znalazłam wątku kotki o której pisałam wczoraj, dowiedziałam się o niej od koleżanki, która rozmawiała z Panią z domu tymczasowego. Jutro jadę poznać koteczkę :1luvu: Jeżeli podbije moje serce i będę pewna, że ją adoptujemy to wtedy przedstawię ją na forum :kotek:

Dziś znalazłam jeszcze jedną kotkę, która mogłaby być towarzyszką Franka, fakt jest taki, że ta druga jest niebieska, a jak czytaliście w moich poprzednich postach to właśnie koty niebieskie są moją miłością wielką, jednak ta którą jadę poznać jutro była pierwsza i jeżeli jutro zakocham się w tej pierwszej a coś wydaje mi się, że tak będzie bo podobno mała ma super charakter no to będziemy dalej starali się o jej adopcje.

Ja wychodzę z założenia, że zwierzęta same wybierają sobie właściciela, dlatego chce najpierw poznać na żywo zwierzę które ma do nas dołączyć. Kiedy mieszkałam jeszcze z mamą i padła decyzja o wzięciu psa to pomimo, że mama pojechała po kompletnie innego pieska wróciła z zupełnie innym. Kiedy pojawił się Leon i pojechaliśmy go oglądać to ze wszystkich kotów które były w domu to właśnie Leon nas przywitał w drzwiach, wtedy Pani się śmiała, że jeżeli to kot w którego sprawie dzwoniliśmy to musimy go wziąć bo nas sobie wybrał no i bach okazało się że to kot którego wybrała mama w ogłoszeniu.

A teraz jeszcze Wam nic nie mówiłam... Moja mama wczoraj adoptowała kociego dzikuska :1luvu:
Moja mama która w ogóle nie myślałam o adopcji kota tym bardziej biało czarnego (bo nie lubi takiej maści u kotów) postanowiła dać dom Panu Bródce nie wiem czy ktoś słyszał o jego historii. W każdym razie pomimo wielu ogłoszeń z kotami do adopcji które gdzieś tam moja mama widziała żadne jakoś specjalnie jej nie wzruszyło. No i stało się. Kot którego prawie nikt nie chciał wczoraj znalazł dom u mojej mamy. Póki co przestraszony chowa się po mieszkaniu, ale mama cierpliwe będzie czekać aż Bródka jej zaufa. Szczerze powiedziawszy to jestem z niej naprawdę dumna. :kotek:

A to Pan Bródka https://www.facebook.com/events/1441724 ... 4/?fref=ts

Poza tym nie wiem czy o tym pisałam, ale zanim Franek do nas trafił to szukałam kota brytyjskiego, jednak los chciał dać nam Franka bo to właśnie on z nami zamieszkał

Ariake

Post » Śro lut 26, 2014 23:19 Re: Franek będzie miał towarzyszkę! Mąż zgodził się na dokoc

Ariake podczytywałam trochę Twój watek, dlatego piszę.
Uważam, że dla swojego żywiołowego Franka powinnaś raczej wybrać kota o podobnym charakterze.
To znaczy takiego, który będzie chciał z Frankiem poszaleć.
Jeśli wybierzesz kota, czy kotkę, które będą miały za złe zaczepki do zabawy, napadanie i tym podobne, to będziesz miała niedobraną parę.
Znam taki dom, w którym jest kocur lubiący dość brutalne zabawy i spokojna koteczka, której zaczepki kocura bardzo przeszkadzają.
Koty mieszkają razem, ale właściwie jakby były osobno.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro lut 26, 2014 23:45 Re: Franek będzie miał towarzyszkę! Mąż zgodził się na dokoc

mimbla64 pisze:Ariake podczytywałam trochę Twój watek, dlatego piszę.
Uważam, że dla swojego żywiołowego Franka powinnaś raczej wybrać kota o podobnym charakterze.
To znaczy takiego, który będzie chciał z Frankiem poszaleć.
Jeśli wybierzesz kota, czy kotkę, które będą miały za złe zaczepki do zabawy, napadanie i tym podobne, to będziesz miała niedobraną parę.
Znam taki dom, w którym jest kocur lubiący dość brutalne zabawy i spokojna koteczka, której zaczepki kocura bardzo przeszkadzają.
Koty mieszkają razem, ale właściwie jakby były osobno.

Właściwie to masz rację, ale mi bardziej chodziło o to żeby była to kotka która nie będzie nas atakować jak Franek, a zarazem na tyle energiczna żeby się z nim bawić. Obie kotki o których pisalam są młode o tej pierwszej wiem trochę więcej i wydaje mi się ze dogadaja się z Frankiem. Obu Paniom dałam link do wątku Franka aby rozeznaly się w jego charakterze. Na pewno nie zamierzam pochopnie wziąć kota, który mógłby się nie dogadać z naszym :-) w każdym razie bardzo dziękuję za radę :-) tu pojawia się jeszcze jedna kwestia Fran nie jest wykastrowany w piątek będzie miał zabieg i liczę że trochę się uspokoi

Ariake

[poprzednia][następna]