Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 21, 2014 15:43 Re: Broszka & Company

Pippin wygląda na fotkach dostojnie i poważnie ale w rzeczywistości to kawał łobuziaka i chuligana :twisted:

Do nas dopiero dzisiaj dotarła zima, do wczoraj było dość ciepło i padał deszcz ale w nocy poczuliśmy w końcu oddech złej Królowej Śniegu :evil: Dzisiaj wygląda jak w baśniowej krainie lodu - wszystko pokryte grubą warstwą lodu i pada zamarzający natychmiast deszcz przechodzący czasem w kaszkę śniegową. Jest strasznie ślisko i niebezpiecznie bo pod ciężarem lodu łamią się gałęzie drzew i grozi zrywanie się kabli elektrycznych i telefonicznych. Bardzo martwię się czy TZ bezpiecznie wróci do domu bo na drogach lodowisko i strasznie dużo wypadków :?
Ale cóż - jak to skwitowała pani ministra w odniesieniu do paraliżu pkp: sorry, taki mamy klimat ;)

Pozdrawiamy wszystkich zmarzluchów - już prawie koniec stycznia, musimy wytrzymać jakoś do wiosny :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto sty 21, 2014 17:06 Re: Broszka & Company

U nas dokładnie tak samo na dworze :( Ja też się boję o męża bo ma do przejechania prawie 40 km po lodowisku :? Do tego mój samochód dzisiaj zastrajkował i rano musiałam biec na postój taksówek żeby jakoś zdążyć do pracy :evil: Ogólnie jest do bani i ja chcę żeby już była wiosna!!! :roll:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto sty 21, 2014 20:11 Re: Broszka & Company

A my jedziemy w czwartek bladym świtem do Bydgoszczy po część spadkowych mebli; transportowym wanem :?
Mam nadzieję, że i meble i my wrócimy w całości.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto sty 21, 2014 21:33 Re: Broszka & Company

felin pisze:Mam nadzieję, że i meble i my wrócimy w całości.

Tak będzie :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Wto sty 21, 2014 23:44 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:
felin pisze:Mam nadzieję, że i meble i my wrócimy w całości.

Tak będzie :ok:

Dopsz, tego się trzymam :wink:

edit: Szkoda by było stuletniego pianina 8)

felin

Post » Śro sty 22, 2014 7:42 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:ma do przejechania prawie 40 km po lodowisku :?

Dojechał bezpiecznie?
Mój dojeżdża ponad 100 w jedną stronę...
Najgorszy odcinek mamy na pogórzu na drogach lokalnych gdzie odśnieżają czy posypują w ostatniej kolejności i często w zimie w ogóle są nieprzejezdne.
Na szczęście wczoraj udało mu się bezpiecznie wrócić :ok:
Ale dzisiaj raniutko oczywiście znów musiał jechać :|

felin, zapowiadają że w całym kraju opady mają dzisiaj zanikać więc może nie będzie tak źle - trzymam kciuki za bezpieczną drogę :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sty 22, 2014 9:16 Re: Broszka & Company

Dojechał bezpiecznie, a dzisiaj odtransportowuje mój samochód do mechanika :) :ok:
Ja myślała, że mój mąż ma daleko do pracy, ale w porównaniu do Twojego to betka, współczuję mu tak długiej drogi :roll:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Śro sty 22, 2014 9:27 Re: Broszka & Company

Trzymajcie się ciepło dziewczyny w ten zimowy czas :ok: :ok: :ok: Jakże się cieszę, że mam teraz urlop i nie muszę jeździć do pracy :D . Bo sądząc po wczorajszej jeździe do Zabrza na rozprawę (w pierwszego busa nie wsiadłam, bo był zapchany tak, że nawet na drzwiach miejsce się skończyło, wszystko poopóźniane) chwilowo ciężko się dostać na czas gdziekolwiek.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 22, 2014 12:09 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:felin, zapowiadają że w całym kraju opady mają dzisiaj zanikać więc może nie będzie tak źle - trzymam kciuki za bezpieczną drogę :ok: :ok: :ok:

No właśnie przed chwilą brat dzwonił, żeby się umówić na godzinę.
Mówił, że sprawdza drogi na stronie "gdaki" i chyba pojedziemy przez Poznań :roll: , a nie naszą normalną trasą.

edit: U na chwilowo śnieg nie pada. Ale i nie topnieje.

felin

Post » Pt sty 24, 2014 9:39 Re: Broszka & Company

felin, jak tam podróż? mam nadzieję że udało się bez nieprzyjemnych przygód?

Bardzo nie lubię takiego oblicza zimy - jest baaardzo zimno, mało śniegu, za to wszystko oblodzone mocno...
Zaczęłam karmić koty wolnożyjące wyłącznie podgrzaną wysokokaloryczną mokrą karmą, w systemie "na żądanie" czyli wystawiam pełną michę jak tylko kot się pojawia w stołówce. Normalnie mamy stałe pory karmienia rano i wieczorem. Tłum kłębi się non-stop i pożerają takie ilości że nie nadążam uzupełniać :strach:
Sytuacja sprzyja oswajaniu dzikusów - już nie uciekają w popłochu kiedy zbliżam się do okna tylko odsuwają się w najdalszy kąt czekając w gotowości do ucieczki aż wystawię miskę i się cofnę. Myślę że niedługo będę mogła podjąć próby łapania, tylko że w takie mrozy nie można ciachać i wypuszczać dzikusek :?

Pozdrawiamy podczytujące cioteczki i życzymy Wam i sobie rychłego nadejścia wiosny :ok:

Broszka

Post » Pt sty 24, 2014 12:25 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Pozdrawiamy podczytujące cioteczki i życzymy Wam i sobie rychłego nadejścia wiosny :ok:

I tego się trzymajmy :) :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt sty 24, 2014 12:38 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:felin, jak tam podróż? mam nadzieję że udało się bez nieprzyjemnych przygód?

Powiadomienia nie dostałam :?

Podróż w miarę ok. To znaczy pogodowo nie było źle, ale dostawczy wan to jednak nie wygodny suv - ciasno i od drzwi piździło, miejsca na nogi stanowczo za mało, a ogrzewanie w wersji 0/1 (czyli albo nic albo na full). No ale my twardziele starej daty i nie takie rzeczy przerabialiśmy :wink:
W Bydgoszczy zimno: -12 prawie w środku dnia. Ale też przeżyliśmy, tylko w łapy zimno przy załadunku było.
Do pianina stawiła się bardzo fachowa ekipa; znieśli i załadowali w 10 minut, choć patrząc na nich nie dałoby się głowy czy potrafią odróżnić pianino od organów :mrgreen:
We Wrocławiu stawili się zaś dwaj wspólnicy brata oraz trzech znajomych z siłowni jednego z nich. I od razu było widać, że muły to nie wszystko :mrgreen: Szkód, na szczęście, niewiele - pianino przeżyło w całości - ale pewnie w ciągu całej swojej historii nie usłyszało tylu bluzgów co przez te 20 minut :strach: :strach:
Mamy nadzieję, że po wizycie stroiciela nie okaże się, że wymaga jednak napraw, do których trzeba je będzie gdzieś zabierać :twisted:

felin

Post » Pt sty 24, 2014 12:54 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:
Broszka pisze:Pozdrawiamy podczytujące cioteczki i życzymy Wam i sobie rychłego nadejścia wiosny :ok:

I tego się trzymajmy :) :ok:
Nadchodzi. Jakby nie patrzeć ;) :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt sty 24, 2014 15:23 Re: Broszka & Company

Aby do wiosny, ja też już nie chcę zimy. :roll:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pt sty 24, 2014 20:52 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Bardzo nie lubię takiego oblicza zimy - jest baaardzo zimno, mało śniegu (...)

Mało śniegu 8O :wink:
Na Podlasiu tego towaru aż w nadmiarze. I mrozy po -20. Ciężko się zdecydować na wyjście z domu.
A ma być jeszcze zimniej :strach:

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

[poprzednia][następna]