Elisha i Beniamin część czwarta

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 17, 2014 19:51 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Ale ładnie wychodzą, poza tym, lepiej takie nasłonecznione mieszkanie niż ciemne jak piwnica :D

Ja mam aparat dość dziwny, w świetle dziennym robi bardzo dobre zdjęcia, za to w sztucznym są jakieś takie przekoloryzowane, lampa błyskowa zazwyczaj strasznie mocno świeci i wychodzi bardzo nienaturalnie. No i kompletnie nie nadąża za Luną, kot musi siedzieć albo leżeć, a i tak jej czasem głowa czy ucho wyjdzie zamazane :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Sob sty 18, 2014 10:57 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Benio jest malutki :1luvu:

Właścicielka ekozwierzaka jest zarejestrowana na BŚ. Kilka razy czytałam w jakiś wątkach jak dziewczyny o tym pisały. Może warto odezwać się tam do niej?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob sty 18, 2014 10:59 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Dzień dobry :)

Wpadłam na chwilę, korzystając z okazji, że małżowinek poszedł z Nelly na spacer. Beniaminek przespał pięknie całą noc do 9:30. Ciekawe, jak to jest że w tygodniu budzi mnie już o 6 i domaga się papusi, a jak tylko mąż przyjedzie to pięknie z nami śpi, mało tego - nie wskakuje na blaty na których jest jedzenie... Tylko mnie się tak nie słucha :crying:

Na dobry dzień zostawiam Was z piosenką. Pomyślicie, że zwariowałam, ale nucę ją odkąd koleżanka i kolega z pracy ją dla mnie zaśpiewali:

http://www.youtube.com/watch?v=kBedAKX-FJo

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob sty 18, 2014 11:09 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Kaczuszka :ryk:

Mąż trzyma kocią dyscyplinę ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Sob sty 18, 2014 11:12 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Oj tak, widać ewidentnie, że Beniamin czuje do niego respekt. Ale to dobrze, że chociaż w weekendy mamy spokój od dziwactw Beniaminka.

Kurcze, zaraz idę farbować włosy a tak mi się cholernie nie chce... Ale muszę, bo idziemy dzisiaj na urodziny kolegi i trzeba jakoś wyglądać.

Milena_MK

Post » Sob sty 18, 2014 11:17 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Mi się nadal porządnie nie sprał ten czerwony :( mam nadzieję, że masz jakąś sprawdzoną farbę, a nie eksperymentujesz jak ja, bo potem będziesz płakać :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Sob sty 18, 2014 11:21 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Bellemere pisze:Mi się nadal porządnie nie sprał ten czerwony :( mam nadzieję, że masz jakąś sprawdzoną farbę, a nie eksperymentujesz jak ja, bo potem będziesz płakać :ryk:

Wiesz co od jakiegoś czasu jestem wierna L'Orealowi kolor Mango http://www.lorealparis.pl/koloryzacja/kolor/feria-preference/74-intensywna-miedz.aspx . Wychodzi mi idealnie taki, jak chcę. Postanowiłam już nie eksperymentować, bo co z tego że dam 15 zł zamiast 30 zł, jak potem będę mieć jakiegoś buraka na głowie. Niestety w tych rudych farbach bardzo dużo dodają tego czerwonego pigmentu :/

Jak nie ma Mango, to zwykle sięgam po http://www.lorealparis.pl/koloryzacja/kolor/excellence/7-43-blond-miedziano-zlocisty.aspx i też jest super.

Milena_MK

Post » Sob sty 18, 2014 11:50 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Mango jest boskie - jak poszłam do mojej fryzjerki to jej powiedziałam "Proooszę, zrób mi taki kolor jak to Mango z L'Oreala!" :D ja lubię jeszcze ten w piance, Sublime Mousse Płomienna Miedź (nie wiem czemu, ale strona L'Oreala mi się nie ładuje, chciałam wrzucić link...) też super wychodzi, bez czerwieni.
Jakiś Wellaton w piance też był fajny, chyba Wulkaniczna czerwień - mimo nazwy, na włosach miałam intensywny rudy. Zresztą, chyba na Facebooku na moim głównym zdjęciu mam właśnie świeżo pofarbowane tym Wellatonem. Ale oczywiście strona Welli mi się nie ładuje, żeby Ci podsunąć link...

Matko co jest z tym komputerem :evil:

A jak mam bardzo mało monet to kupuję Joannę Płomienną Iskrę i też jest spoko :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Sob sty 18, 2014 12:03 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Oj ten Sublimme Mousse też czasem używam i też sobie bardzo chwalę. Bardzo wygldnie się go nakłada. Ja zwykle kupuję spośród tych trzech L'Oreala, bo nigdy się nie zawiodłam jeśli chodzi o efekt końcowy. I przeważnie poluję na promocję, na przykład Mango w ubiegłym miesiącu było w Rossmannie za 19 zł. Niestety, dzisiaj mąż był i nie było na promocji, dał 33 złote. Ale ja farbuję sam odrost, więc wystarczy mi na dwa użycia :D Nie jest źle :P Jedynie raz na czas robię całą farbą po całej długości, jak już się kolor wypłukuje z końcówek.

Masakra, mam właśnie tą papkę na głowie, jeszcze 25 minut...

Milena_MK

Post » Sob sty 18, 2014 12:08 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Hehe, Wy tu o rudzielcach a ja już mam odrosty kurde!
Po obronie się farbnę, ale na taki właśnie mocniejszy rudy, bo teraz to w sumie już się sprał i nie ma tego efektu :D
Idę się uczyć :D

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob sty 18, 2014 12:12 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

No ja mam odrost tak po dwóch tygodniach i to dość widoczny. Zazdroszczę mojej koleżance, której bardzo wolniutko rosną włosy. Ja niestety co dwa tygodnie pokrywam odrost.

A! Mąż właśnie wrócił z zoologicznego, kupił Nelly karmę i pojechał kupić karmówkę dla pająków. Nagle słyszę jakies chrupanie w kuchni - mój Beniaminek przegryzł worek, wyciągnął sobie dużego chrupa i wcina :roll:

Milena_MK

Post » Sob sty 18, 2014 12:13 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Ja właśnie uwielbiam te pianki <3 z L'Oreala są najlepsze, kolor wychodzi najładniejszy i chyba się najdłużej utrzymuje, ale z Welli tez jest fajny. Zależy, co jest w promocji :D

Spilett, też już mam trochę odrostu, ale kurka wodna nie pofarbuję, póki mi się nie wypłucze czerwień, chociaż mam jeszcze jakąś dawno kupioną rudą szamponetkę i chyba ją za niedługo nałożę, niech chociaż nabiorą bardziej rudego połysku...

Benio przegryzł worek 8O rany, dobrze, że Luna psu nie przegryza, w ogóle się nie interesuje jego chrupkami. Mimo, że on ma cały czas w misce suche.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Sob sty 18, 2014 12:16 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Benio zje wszystko i w każdych ilościach. Nie ważne, czy to słodkie, słone, psie, kocie czy ludzkie. Wczoraj kroiłam surowe żeberka, nie zauważyłam i wskoczył mi na blat, porwał taki spory kawał żeberek i ucieka 8O Ja za nim, wyrwałam mu z pyszczka ale straszne dźwięki z siebie wydawał, jakby mruczenie. Był bardzo wkurzony, że nie dałam mu tych żeberek.

Milena_MK

Post » Sob sty 18, 2014 12:17 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Nienażarty chłopak!
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Sob sty 18, 2014 12:21 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Oj tak, po kastracji to się jeszcze spotęgowało i naprawdę trzeba przy nim wszystko chować. Już nie mówiąc o tym, że trzeba go zamykać w pokoju podczas gdy się przygotowuje posiłki, bo chwila nieuwagi i ... No cóż, taki egzemplarz. Na szczęście nie jest wychudzony, więc prawdopodobnie dostaje tyle, ile potrzebuje a tylko ma taki brzydki nawyk.

Milena_MK

[poprzednia][następna]