Nasze kochane wariaty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 13, 2014 11:58 Re: Nasze kochane wariaty ;)

jak Polcia zaczęła u mnie być to puszczała bączki przez tydzień, a potem już się nie zdarzyło :)

faxcooks

Od: Wto lip 02, 2013 8:47

Post » Pon sty 13, 2014 13:04 Re: Nasze kochane wariaty ;)

Milena_MK pisze:
Doda_ pisze:Milena, czemu śmierdzi? w domu mieszka pies? wykąp go :D

Echh to nic nie daje, on śmierdzi już 2 godziny po kąpieli, mimo że ma specjalny szampon kupiony. Po prostu ma taką przypadłość. Trzeba by go było kąpać 3 razy dziennie.

Jakiego macie psiaka? :) Po karmie wnioskuję, że większa rasa? :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sty 13, 2014 15:47 Re: Nasze kochane wariaty ;)

Nie wiem jakiego psa ma Milena , jeszcze chyba zdjęcia nie pokazała :O
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

Doda_

Od: Nie kwi 13, 2008 15:59

Post » Pon sty 13, 2014 21:06 Re: Nasze kochane wariaty ;)

Mam bullteriera, wstawiałam jego zdjęcia, obecnie nie mam żadnych na kompie więc nie wrzucę. A jeśli chodzi o smrodek, to uwierzcie - próbowaliśmy już niemal wszystkiego i nie działa. W końcu wet powiedział - taka jej uroda. Ale śmierdzi masakrycznie...

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon sty 13, 2014 22:11 Re: Nasze kochane wariaty ;)

O kurczę aż się rozczuliłam. Moja Psotka też miała taki charakterystyczny psi zapach. Tęsknię za nią :(
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto sty 14, 2014 5:25 Re: Nasze kochane wariaty ;)

Bullterier . . :1luvu:

miniaturowy czy średni ?

hmm, spotykałam się z taką rasą i żadna nie śmierdziała, ale wiem że niektóre psy tak mają bo sąsiadka ma chow-chow, jak wyjdzie lub wejdzie, to cała klatka schodowa przez dobrą godzinkę śmierdzi . . nie wspomnę o mieszkaniu . .
Mnie to nie przeszkadza, hmm, sama lubię zapach wiejskich zwierząt :oops:
ale wtedy się zastanawiałam, czy ta Pani go zaniedbuje . .

Jestem po pracy, Kamusia gloooodna strasznie, aż się domagała miziania pieszczot jechała między nogami . .
więc dałam gotowane serduszka, powąchała, przykryła kocykiem i spojrzała na mnie z nadzieją że dostanie coś lepszego . . . :evil:
kiedy jest śpiąca
dotknę łapkę - MIAU !
dotknę brzuch - MIAU MIAU !
dotknę ogon - przeraźliwie MIAAAAAU !

czy koty tak mają ?????? 8O
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

Doda_

Post » Wto sty 14, 2014 9:36 Re: Nasze kochane wariaty ;)

Echhh to chyba nie ma nic wspólnego z zaniedbywaniem... Raczej chodzi o to, że ona ma po prostu taką przypadłość skórną. Przez pierwszy rok jak mieszkała z nami próbowaliśmy już różnych rzeczy, jakeiś siarkowe szampony, preparaty witaminowe itp. I nie było lepiej, tylko gorzej. Więc wydaje mi się, że ona po prostu tak ma. Pewnie jak z ludźmi - jeden się poci bardziej, drugi mniej :roll:

Milena_MK

Post » Wto sty 14, 2014 11:52 Re: Nasze kochane wariaty ;)

Chyba to tak jest po prostu jak piszesz Milenka, taka już jej uroda i tyle. Wiadomo, że człowiek to znosi i generalnie .. po pewnym czasie przyzwyczaja się do tego smrodku, bo przecież kocha się swojego pupila mimo wszystko :1luvu: A jak sunia nastawiona do koteczek?.

ps. sorki Doda, że tak u Ciebie się rozpisałam do Milenki :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto sty 14, 2014 12:13 Re: Nasze kochane wariaty ;)

Milena_MK pisze:Echhh to chyba nie ma nic wspólnego z zaniedbywaniem... Raczej chodzi o to, że ona ma po prostu taką przypadłość skórną. Przez pierwszy rok jak mieszkała z nami próbowaliśmy już różnych rzeczy, jakeiś siarkowe szampony, preparaty witaminowe itp. I nie było lepiej, tylko gorzej. Więc wydaje mi się, że ona po prostu tak ma. Pewnie jak z ludźmi - jeden się poci bardziej, drugi mniej :roll:

no wlaśnie teraz już wiem ze to nie ma nic wspolnego z zaniedbywaniem... mowilam ze kiedys tak myslalam . . bardzo dawno... jak psiak byl mlody a teraz ten chow ma 10 lat . .

aannee90 a rozpisuj sie , milo czytac :1luvu:

Doda_

Post » Wto sty 14, 2014 18:29 Re: Nasze kochane wariaty ;)

Hmmm, ona do kotek spoczko, ale koty jej czasem żyć nie dają. Urządzają sobie np. przejażdżki na psie, albo atakują znienacka. Psa to nie rusza, olewa wszystko :ryk:

Milena_MK

Post » Śro sty 15, 2014 4:55 Re: Nasze kochane wariaty ;)

U mnie tak było z królikiem . . . siedział baran i olewał wszystko, co Kama z nim zrobi. Więc skakała, dokuczała dotykając łapką , rzucała się na jego plecy . . łapała jego długie uszy . .

a teraz . . . Baruś ma serdecznie dość . .
jak go wypuszczam, Kama ostrożnie go obserwuje z najwyższego miejsca :mrgreen: czyli meble . .
raz zapomniała, że Barus już nie jest takim baranem i siedziała sobie . . .a on przybiegł z tyłu, nie powiem ile metrów wysokości zaliczyła Kama .. . zjeżyła się i już do niego nie zbliża :lol: bo przegoni ją . . .

Jak go nie zaczepia, jest ok . .

Doda_

Post » Śro sty 15, 2014 9:14 Re: Nasze kochane wariaty ;)

Hehe nabrała respektu do króliczka :)

Milena_MK

Post » Śro sty 15, 2014 10:36 Re: Nasze kochane wariaty ;)

ojej, królik samiec alfa :D też kiedys miałam takiego królika baranka :1luvu: :1luvu:

faxcooks

Od: Wto lip 02, 2013 8:47

Post » Śro sty 15, 2014 10:46 Re: Nasze kochane wariaty ;)

piękny kot ;)

kociamami

Od: Śro sty 15, 2014 10:36

Post » Śro sty 15, 2014 10:56 Re: Nasze kochane wariaty ;)

królik jak lew :D

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

[poprzednia][następna]