PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 11, 2014 21:10 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

Dorcia44 znalazła domki dla trojga podopiecznych :D :D :D :D .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob sty 11, 2014 22:42 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

kuba.kaczor13 pisze:Dorcia44 znalazła domki dla trojga podopiecznych :D :D :D :D .

Niech się Dorcia44 pochwali :)

Revontulet pisze:Wygłaskałam Gongo - instrukcja boniedydy działa niezawodnie :wink: .
Wygłaskałam również Fuksa. Po raz pierwszy jadł mi z ręki. I po raz pierwszy jadł podczas głaskania.
Ale nadal bardzo się boi.

Z chęcią się zapiszę na szkolenie z otwierania kotów wycofanych / nieprzewidywalnych.
Póki co martwię się Glorkiem, chociaż nie powinnam - chłopak długo jest w adopcyjnym pokoju w schronisku, ale się boję, że się rozchoruje.

Oto Glorek wypatrujący Własnego Domku:
Obrazek
Kot w stanie czystym - to on dyktuje warunki, a w zamian można dostać mnóstwo kociej miłości.
Szczegóły w ogłoszeniu adopcyjnym: kliknij tutaj.

Zdjęcia Glorka, kiedy mu mija nieufność do ludzi: kliknij tutaj.

Jedno z takich zdjęć, na którym nie widać chimerycznego charakterku Glorka:
Obrazek

Takie chwile czekają Nowy Domek Glorka Na Zawsze. Nowy, Mądry Domek.

Jednakże należy pamiętać, że Glorek "łatwym" kotem nie jest - szczegóły w ogłoszeniu adopcyjnym: kliknij tutaj.

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Nie sty 12, 2014 17:02 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

akne pisze:Obrazek

Takie chwile czekają Nowy Domek Glorka Na Zawsze. Nowy, Mądry Domek.

Trzymajmy kciuki zatem za domek, który dziś się właśnie objawił. Denerwuję się jak po adopcji Lotty, Milenki i Behemota :)
Do domków poszły także Arbuz, kotek 483 roboczo zwany "ADHD" oraz kociak CXCVIII/13, który świeżo dziś trafił do pokoju adopcyjnego.

Moi drodzy, obwieszczam, ze Zbój bardzo lubi drapanie pod bródką i po kościach policzkowych. Robiłam to dziś z przedłużaczem - końcem wędki i było super, mimo że parę razy koniec zjechał w niekontrolowany sposób. Gongo także został wygłaskany jak nigdy, dopadłam też Fuksa, który najmniej z nich objawia zadowolenie (ale odrobinę też).

Edit:
zostały w a1:
pokój żółty:
1. bura koteczka numer słabo widoczny

pokój klatkowy
2. burasek 694/13

pokój czerwony:
3. Fuks 311/13
4. Big Ben 788/13

pokój ostatni:
5. Garfield 115/13
6. Lucky Zbój 549/13
7. Gongo 574/13

Dodam jeszcze, że dyżurowaliśmy dziś z Kubą, a Asia dzielnie większość dnia działała (jeśli jeszcze do tej pory nie działa...) na odcinku kotków chorych.

Edit2: wygląda na to, że kociak CXCVIII/13 jednak wtedy NIE poszedł do domu.
Ostatnio edytowano Śro sty 15, 2014 21:08 przez boniedydy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Nie sty 12, 2014 17:29 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

boniedydy pisze:
Dodam jeszcze, że dyżurowaliśmy dziś z Kubą, a Asia dzielnie większość dnia działała (jeśli jeszcze do tej pory nie działa...) na odcinku kotków chorych.

Ja chyba najbardziej cieszę się z domku Arbuza.Trafiła mu się super Duża.Będzie miał chłopak fajne życie :ok:

edit: ADHDowiec poszedł do pary sympatycznych młodych ludzi .
Oby Glorek się spisał :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie sty 12, 2014 18:46 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

kuba.kaczor13 pisze:Oby Glorek się spisał :ok:

A przede wszystkim, żeby spisali się jego Duzi :ok: :ok: :ok:
Piękne dziś był adopcje.

Ponowię prośbę Małgosi:
MałgosiaZ pisze:JESTEM ALERGIKIEM :( .
PROSZĘ O JEDZONKO , TAKIE SPECJALNIE DLA MNIE CZYLI HIPOALERGICZNE . ALE MOKRE , BO SUCHE MAM I TAK SŁABO MI IDZIE I CHUDNĘ :( .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Może ktoś podzieli się mokrym jedzeniem hypoallergenic z tą kocinką ? To młody dzieciak , jeden z trzech z miotu CXIII.

Dzieciak od jakiegoś czasu je karmę dla alergików. Pięknie odrosło mu futerko, radosny bryka w klatce.
Jest amatorem karmy mokrej. Sucha słabo mu idzie.
Wczoraj dostał ostatnią puszkę i w ciągu kilku sekund ją wciągnął.
Może ktoś ma puszeczki dla alergika i mógłby się podzielić z dzieciakiem?
A może ktoś ma ochotę wpłacić jakiś grosik na jedzonko dla niego i jego dorosłego kumpla też alergika?

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
[b]93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: darowizna dla GPK MRAU- karma dla alergika
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie sty 12, 2014 20:13 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

Revontulet pisze:
kuba.kaczor13 pisze:Oby Glorek się spisał :ok:

A przede wszystkim, żeby spisali się jego Duzi :ok: :ok: :ok:
Piękne dziś był adopcje.

Ponowię prośbę Małgosi:
PROSZĘ O JEDZONKO , TAKIE SPECJALNIE DLA MNIE CZYLI HIPOALERGICZNE . ALE MOKRE , BO SUCHE MAM I TAK SŁABO MI IDZIE I CHUDNĘ :( .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Może ktoś podzieli się mokrym jedzeniem hypoallergenic z tą kocinką ? To młody dzieciak , jeden z trzech z miotu CXIII.

Dzieciak od jakiegoś czasu je karmę dla alergików. Pięknie odrosło mu futerko, radosny bryka w klatce.
A może ktoś ma ochotę wpłacić jakiś grosik na jedzonko dla niego i jego dorosłego kumpla też alergika?

03-772 Warszawa

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon sty 13, 2014 10:04 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

Nie wiemy na co ma uczulenie :( .
Jasne, że dieta eliminacyjna byłaby najlepsza. Ale w schronisku nie ma na to szans.
Osobiście jestem bardzo sceptycznie nastawiona do karm wet, ale w schronie to najlepsza opcja dla takich kotów jak on.
Poczęstowanie go mięsem może skutkować wydrapaniem skóry = przedłużeniem i tak już długiego pobytu w schronisku.
A tego nie chcemy.
Na szczęście kociak dobrze zareagował na karmę hipoalergiczną :ok: .
Obrazek

Revontulet

Post » Pon sty 13, 2014 19:05 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

Piękny Arbuz i łobuziarski Glorek poszli do domów? o rany... mogę iść dziś spać szczęśliwa 8O :1luvu: Będę trzymała za nich kciuki.. Nie dałam rady przyjechać ze względu na szykowanie się na kotki tymczasowe, ale już w ten weekend chcę na pewno być. Wstyd, miesiąc się nie pokazać :(
A fakt, że Fuks, Gongo i Zbój robią takie postępy 8O - to trzeba zobaczyć :ok:
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Pon sty 13, 2014 21:23 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

Obrazek

03-772 Warszawa

Poproszę o podanie linków z przykładową dobrą karmą hipoalergiczną - przy okazji zakupów dla moich kotów (linki do zooplusa mile widziane) dołożę coś dla Niego i jego Kumpla :)

Odnośnie ostatnich adopcji cieszę się ogromnie z nowych domków dla Arbuza i Glorka - oby to były naprawdę dobre i mądre domki. (...)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pon sty 13, 2014 21:32 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

Cześć, czy mogę prosić kogoś o potwierdzenie, czy mikołajkowe dary (5kg suchy renal, 10 paczek convalescent, ok.30 paczek renal mokry) dotarły? Zostawilam je w takim koszu przy recepcji :wink:

ewa85

Od: Czw sty 10, 2013 1:28

Post » Pon sty 13, 2014 21:39 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

To od Ciebie taki piękny zapas jedzonka dla kotów nerkowych :1luvu: .
Bardzo, bardzo dziękujemy :1luvu: .
Jedzonko dotarło (jest w kocim szpitaliku) i już jest zjadane przez tego biedaka: http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_c ... /011303156.
Obrazek

Revontulet

Post » Pon sty 13, 2014 21:47 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

akne pisze:Poproszę o podanie linków z przykładową dobrą karmą hipoalergiczną - przy okazji zakupów dla moich kotów (linki do zooplusa mile widziane) dołożę coś dla Niego i jego Kumpla :)

Kotek z ogromnym smakiem zjadał to: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ro/133459/
Na hillsa dla alergików nieco kręci nosem (podobnie jak jego starszy kumpel).
Teraz zamówiłyśmy to: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... stro/48908
Mamy nadzieję, że będzie smakować.
I po cichu liczymy na jakiś grosik :oops: -karma jak widać jest droga :( .
Obrazek

Revontulet

Post » Pon sty 13, 2014 21:56 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

ewa85 pisze:Cześć, czy mogę prosić kogoś o potwierdzenie, czy mikołajkowe dary (5kg suchy renal, 10 paczek convalescent, ok.30 paczek renal mokry) dotarły? Zostawilam je w takim koszu przy recepcji :wink:

I ja bardzo Ci dziękuję w imieniu naszych Paluszków :1luvu: .
To wspaniały prezent :D
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto sty 14, 2014 14:11 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

W czwartek po 15 przywiozę to co udalo nam sie w pracy zebrac czyli gazety, pudeleczka i troche karmy.

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

[poprzednia][następna]