PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 06, 2014 18:47 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

kuba.kaczor13 pisze:
kuba.kaczor13 pisze:uwaga! tej osobie (polichtanna)
absolutnie nie wolno wydać żadnego kota !!!!
viewtopic.php?f=1&t=158989&start=90

o ile dobrze pamiętam , również kwestionariusz adopcyjny ma kilka pytań , na które raczej nie było
szczerej odpowiedzi , sądząc po lekturze wątku .
cholera ,nie pamiętam ,może to przy mnie była ta adopcja ......nosz k...wa m.ć.!
8-12-2013 niedziela .ja wiem że nie wszyscy są tacy , ale uwierz ludziom...

już wiem ,byłem :oops: :(

To nie Twoja wina. Takich rzeczy nie sposób przewidzieć.
Sama jej uwierzyłam - wymieniłam kilka pw, uwierzyłam, że przypadek, że nie dotarło, nie wiedziała, że rezydentka ma białaczkę.
Osoba umie gadać rozsądnie i wydaje się, że wszystko rozumie.
Tylko co z tego, że rozumie, jeśli olewa równo, co się do niej mówi?
Ten typ będzie przytakiwał, dopytywał, rozumiał, a potem i tak zrobi po swojemu, bo z góry wie lepiej, a pyta przez grzeczność.
I żeby dobre wrażenie zrobić.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sty 06, 2014 18:56 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

Dokładnie tak Kuba - to nie jest Twoja wina. Wiemy tyle ile ludzie chcą nam powiedzieć a na to, że kłamią nie mamy wpływu.
Mimo wszystko nie mogę uwierzyć, że dorosła osoba wzięła kota ze schroniska, wiedząc, że ma w domu chore (nawet tylko potencjalnie) zwierzę i jednocześnie zdecydowała się na drugiego kota, mimo że pierwszy był wydany jako jedynak.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pon sty 06, 2014 18:57 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

Ja wiem , ale i tak głupio..... :?
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pon sty 06, 2014 19:02 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

Kuba, ile macie czasu w schronie na adopcję?
Nam (dt) zdarza się ciągnąć tygodniami z różnych powodów - rozmowy, wizyty przedadopcyjne, spotkania, rozmowy i co?
I też koty wracają, a człowiek z braku laku się cieszy, że wróciły, a nie wylądowały na ulicy :?
I też się zastanawia, gdzie popełnił błąd, gdzie była ta fałszywa nuta, co przeoczył...

OKI

Post » Pon sty 06, 2014 19:12 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

OKI pisze:Kuba, ile macie czasu w schronie na adopcję?
Nam (dt) zdarza się ciągnąć tygodniami z różnych powodów - rozmowy, wizyty przedadopcyjne, spotkania, rozmowy i co?
I też koty wracają, a człowiek z braku laku się cieszy, że wróciły, a nie wylądowały na ulicy :?
I też się zastanawia, gdzie popełnił błąd, gdzie była ta fałszywa nuta, co przeoczył...

Mam dwie dziewczyny z Palucha.Obie są kochane i nie wyobrażam sobie ich oddania.
Dom Tymczasowy oprócz kasy wkłada w odratowanie kocika czas i mnóstwo serca.
Znam osobiście Dorcię44 tym bardziej dlatego Was rozumiem i popieram.
Dobrze że dane osobowe są poufne :twisted:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon sty 06, 2014 20:04 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

Żeby nie było, że zostawiam Kubę samego z tym fantem, zacytuję sama siebie z 8 grudnia:
Wyszły do domków: Birma, Gacuś i kot nr 505/13, a także podrostek z przewagą białego 666/13.

Ponadto informuję (w świetle ostatnich wpisów w wątku Carmen), że nie było mowy o wzięciu Birmy na tymczas, a już na pewno nie na tymczas w celu podleczenia.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Pon sty 06, 2014 20:20 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

boniedydy pisze:Żeby nie było, że zostawiam Kubę samego z tym fantem, zacytuję sama siebie z 8 grudnia:
Wyszły do domków: Birma, Gacuś i kot nr 505/13, a także podrostek z przewagą białego 666/13.

Ponadto informuję (w świetle ostatnich wpisów w wątku Carmen), że nie było mowy o wzięciu Birmy na tymczas, a już na pewno nie na tymczas w celu podleczenia.

Boniedydy ,kto mógł coś takiego przewidzieć?

ludzie są okropni ,ale to kot być może zapłaci najwyższą cenę -zrazi się :evil:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon sty 06, 2014 20:23 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

Hej - koniec tematu :evil: . Nic się nie poradzi dopóki ktoś sam nie chce być rozsądny . Winy nie ma tu niczyjej.

Bierzcie się do roboty w poszukiwaniach właściciela kociaka 785/13 :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon sty 06, 2014 20:25 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

MałgosiaZ pisze:Hej - koniec tematu :evil: . Nic się nie poradzi dopóki ktoś sam nie chce być rozsądny . Winy nie ma tu niczyjej.

Bierzcie się do roboty w poszukiwaniach właściciela kociaka 785/13 :wink: .

:ok:

OKI

Post » Pon sty 06, 2014 20:31 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

Na pewno będę bardziej podejrzliwy .
melduję się w weekend :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon sty 06, 2014 20:57 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

MałgosiaZ pisze:Bierzcie się do roboty w poszukiwaniach właściciela kociaka 785/13 :wink: .

Kociaka googlowałam, brak wyników. Udostępniłam na FB.

Tymczasem udało mi się wystawić trochę aukcji na naszym koncie na Allegro:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28995844
Serdecznie zapraszam - może ktoś znajdzie coś dla siebie, a jeśli nie, to może wspomoże finansowanie Krystynki - Naszego Najdroższego Kota ;)
Link do aukcji na leczenie Krystynki:
http://allegro.pl/gpk-mrau-cegielka-na-leczenie-kotki-krystynki-i3841616707.html

Wszystkim Darczyńcom serdecznie dziękujemy. Wszystkie nowe przedmioty obfotografowałam, wystawiam je sukcesywnie.

Trochę czasu to zajmuje, bo konto o statusie charytatywnym jest zwolnione z części opłat, ale można wrzucić tylko jedno zdjęcie bez opłat, więc pozostałe muszę wrzucać w serwis hostingowy, wcześniej zmienić im rozmiar itp. Każdy przedmiot obmierzam i badam jego stan, żeby kupujący miał pewność, że nie kupuje kota w worku. No i sprawdzam ceny podobnych przedmiotów.
Z niesprzedanych do tej pory przedmiotów porobiłam zestawy, może w takiej formie pójdą.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pon sty 06, 2014 21:40 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

kuba.kaczor13 pisze:ludzie są okropni ,ale to kot być może zapłaci najwyższą cenę -zrazi się :evil:

Jest cień szansy, że jednak nie - trzymam kciuki z całych sił. A tak się ucieszyłam, że ma dom i nie będzie więcej skakać między szpitalikiem a A1 :placz:
Bardzo nieprzyjemna sprawa.
MałgosiaZ pisze:Bierzcie się do roboty w poszukiwaniach właściciela kociaka 785/13 :wink: .

Rozkaz!
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Pon sty 06, 2014 22:04 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

A może by temu 785/13 wątek założyć? :oops:
Bo ogłoszeń nie ma - przeszukuję neta od wczoraj.
Jeśli go wyadoptowała jakaś fundacja czy dt już po zabiegu, to może nawet nie wiedzieć, że kot zaginął.
A to może być cała Polska :(

OKI

Post » Pon sty 06, 2014 22:27 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon sty 06, 2014 23:22 Re: PALUCH 10!MRAU. Nowy rok, nowe i te starsze kociaste!wit

Niestety, ten 785 może być przywieziony z Polski. Gdyby był z Warszawy chyba gdzieś ktoś by go szukano. Zresztą mnie już chyba nic nie zdziwi. Kuba, ta dziewczyna od Carmen MNIE nabrała, a mnie nie jest łatwo oszukać :evil:
AnielkaG

[poprzednia][następna]