Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-guz na listwie mlecznej

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 01, 2014 11:31 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

evanka, jednakowoż wydaje mi się, że dramatyczny obraz namalowany przez Ciebie, jest nad wyraz przesadzony. Jak pamiętamy lata ubiegłe, może faktycznie momęcikami następowało chwilowe załamanie wiosennej aury, ale też nie zapominajmy, że w naszym klimacie dotkliwe chłody zdarzają się również w środku lata. Nie dalej jak ostatniego sierpnia zmuszona byłam przepalić w kominku celem uniknięcia gila u siebie i moich zwierząsiów.

Doprawdy w Twoim poście upatruję skrywaną chęć oczernienia mnie, stworzenia wokół mojej skromnej osoby atmosfery katastrofizmu, żeby nie powiedzieć, aury czarnoksiężnej, tępionej w szczęśliwie minionych czasach na stosach. :roll:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro sty 01, 2014 11:44 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Femka pisze:Tradycyjnie, jak co roku, ogłaszam początek wiosny :!:
Teraz może być już tylko lepiej, dni coraz dłuższe.

Wczoraj zgubiłam książkę. W domu. Czytałam sobie nie wadząc nikomu, gdy zadzwonił telefon. Jedną ręką trzymałam rzeczoną zgubę, już zamkniętą, w drugiej dzierżyłam telefon. Po jakiejś godzinie chciałam wrócić do czytania, ale w książkę piorun strzelił. Nie ma jej NIGDZIE. W żadnym pokoju, w żadnej łazience, w kuchni, w lodówce i w pralce. NIGDZIE. Byłam trzeźwa, nie ruszałam się z domu, a w porze zagubienia nie otwierałam nawet drzwi wejściowych. Jakieś pomysły?

W piwnicy-sprobowalabym na Twoim miejscu przejsc przez trase jak do tego telefonu szlas...ona jest ,tylko jej nie widzisz.

Ja wypatruje oznak wiosny zawsze od 1 stycznia bez podtekstow :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sty 01, 2014 13:08 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Femka pisze:evanka, Doprawdy w Twoim poście upatruję skrywaną chęć oczernienia mnie, stworzenia wokół mojej skromnej osoby atmosfery katastrofizmu, żeby nie powiedzieć, aury czarnoksiężnej, tępionej w szczęśliwie minionych czasach na stosach. :roll:

no wiesz Obrazek

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro sty 01, 2014 13:15 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Myślę, że powinniśmy zachować stoicki spokój, przynajmniej dopóki Femka nie użyje magicznego słówka oznaczającego m. in. sympatyczne skądinąd kwiecie.

Może po prostu nie zwracajmy uwagi na wcześniejszą wypowiedź.
Co zapomniane, nie istnieje :twisted:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro sty 01, 2014 13:19 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Ale stosik warto mieć przygotowany na wszelki wypadek...
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro sty 01, 2014 13:46 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

smolny :ok: Obrazek :twisted:

evanka

Post » Śro sty 01, 2014 14:01 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Już szykuję smolne szczapy :evil:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro sty 01, 2014 14:16 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Ja przy okazji dokarmiania ptaszków bede zbierać pierze 8) na wszelki wypadek :wink:
Ostatnio edytowano Śro sty 01, 2014 16:23 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sty 01, 2014 14:17 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

evanka pisze:

bosz, no to teraz się zacznie
śnieżyce
ślizgawice
ja pierdziu Obrazek

Lepiej teraz niż w maju :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 01, 2014 15:37 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

anulka111 pisze:
Teraz może być już tylko lepiej, dni coraz dłuższe.

Wczoraj zgubiłam książkę. W domu. Czytałam sobie nie wadząc nikomu, gdy zadzwonił telefon. Jedną ręką trzymałam rzeczoną zgubę, już zamkniętą, w drugiej dzierżyłam telefon. Po jakiejś godzinie chciałam wrócić do czytania, ale w książkę piorun strzelił. Nie ma jej NIGDZIE. W żadnym pokoju, w żadnej łazience, w kuchni, w lodówce i w pralce. NIGDZIE. Byłam trzeźwa, nie ruszałam się z domu, a w porze zagubienia nie otwierałam nawet drzwi wejściowych. Jakieś pomysły?
W piwnicy-sprobowalabym na Twoim miejscu przejsc przez trase jak do tego telefonu szlas...ona jest ,tylko jej nie widzisz.

Ja wypatruje oznak wiosny zawsze od 1 stycznia bez podtekstow :wink:

Ja bym raczej prześledziła trasę, po której szłaś już z telefonem, skoro w pewnym momencia miałaś obie ręce zajęte :lol: Trasę, i czynności, które wykonywałaś w trakcie rozmowy - nie byłaś w kuchni nastawić wodę na herbatę/kawę? Nie przerzucałaś ręcznie jakiejś zwierzyny z miejsca na miejsce? Nie odwiedziłaś łazienki? :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro sty 01, 2014 16:45 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Femka pisze:evanka, jednakowoż wydaje mi się, że dramatyczny obraz namalowany przez Ciebie, jest nad wyraz przesadzony. Jak pamiętamy lata ubiegłe, może faktycznie momęcikami następowało chwilowe załamanie wiosennej aury, ale też nie zapominajmy, że w naszym klimacie dotkliwe chłody zdarzają się również w środku lata. Nie dalej jak ostatniego sierpnia zmuszona byłam przepalić w kominku celem uniknięcia gila u siebie i moich zwierząsiów.

Doprawdy w Twoim poście upatruję skrywaną chęć oczernienia mnie, stworzenia wokół mojej skromnej osoby atmosfery katastrofizmu, żeby nie powiedzieć, aury czarnoksiężnej, tępionej w szczęśliwie minionych czasach na stosach. :roll:

:ryk:
Femko, od czasów Bandy Kulawego podczytuję Twoje opowieści. Cudne są, powinnaś książki pisać :)
Obrazek Obrazek

ranka

Od: Śro cze 08, 2005 16:10

Post » Śro sty 01, 2014 16:55 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Póki Femka nie prasuje wiosenno-letnich sukienek, jest szansa że "przejdzie bokiem" :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 01, 2014 18:25 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Alienor pisze:Póki Femka nie prasuje wiosenno-letnich sukienek, jest szansa że "przejdzie bokiem" :ok: .

Miałam napisać, że jak wyciągnie letnie kiecki, to będzie naprawdę przechlapane :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 01, 2014 18:29 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

Alienor pisze:Póki Femka nie prasuje wiosenno-letnich sukienek, jest szansa że "przejdzie bokiem" :ok: .

Może wystarczy zarekwirować Femce żelazko?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro sty 01, 2014 18:31 Re: Adoptowałam Debi, mam Szczypiory-...cieplejszy wieje wia

to może od razu letnie sukienki? Obrazek

evanka

[poprzednia][następna]