Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 09, 2013 18:59 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Mam pytanie do osób z Wejherowa: Czy dla wejherowskich kotów są jakieś darmowe sterylizacje, jakaś pomoc od gminy?
Czy tzreba wszystko samemu organizować?
Znajoma moja pracuje w Wejherowie i powiedziała mi o jakimś sporym kotostanie na ul. Rybackiej w Wejherowie.
Ona dopiero zaczyna się w kocich sprawach i problemach orientować, tak, że niestety dokarmiała tam koty od wiosny bodajże i dopiero dziś mi mówi, że tam się 4 kotki okociły, że pełno młodych, że głodne ciągle...

Czy ktoś coś słyszał o tych kotach z Rybackiej?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto wrz 17, 2013 21:06 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

W niedziele Balbinka poszła do adopcji, to swojej koleżanki koteczki Sabinki
hip hip hura!!
3 majcie kciukasy aby sie odnalazła w nowym domu ;-)

i złe wieści
właśnie wróciłam z policji gdzie zrobiłam zgłoszenie o spaleniu kociej budki w lesie,
tej z moimi kotami,
tak sie złozyło ze pare dni byłam chora i nie wychodzilam faktycznie z domu i dzis zastałam opłakany stan
ręce mi opadły ale moje kocie szcześcia czekały wiec to opanowało mój histeryczny płacz,
poniewaz poszłam po ciemku z Pawłem to tylko na mnie nawarczał ze histeryzuje,
ale ostatecznie doszedł do mnie na komisariat...
to tak w skrócie bo dopiero wrócilam... ehh
gnojki
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw wrz 26, 2013 14:39 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

z Agatą Sz. robie Romkowi i Seniorowi i Wioletty Burczymuchą ogłoszenia na tablicy i trojmiasto.pl

natomiast chłopaki dostały ode mnie jeszcze w pakiecie ogłoszenia dalej ;-)
trzymajcie kciuki za domki

a Balbinka w nowym domu sie odnalazła i jest szczęśliwa, super!
Obrazek

maria_kania

Post » Pon paź 07, 2013 10:18 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

do adopcji poszedł Seniorek
a przyjechała do nas Molly czarna przemiła koteczka (znaleziona bardzo ciezko chora i wyleczona) przez 3 miesiace w lecznicy czekała na zdrowie
Obrazek

maria_kania

Post » Czw paź 10, 2013 9:14 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

wczoraj z łapanki przywiozłyśmy z Sabina 2 dzikie kotki (poszły na terylizacje i w swoje miejsce pobytu) oraz dwóch chłopaków wręcz na rękach.. nie miałysmy transporterów a oni byli grzeczni o co tu zrobić...
Sreberko okazala sie domowym kastratem od tygodnia błąkał sie
a Antałek od miesiecy prosił Sabine o dom

po nizej wklejam treści do ogloszeń jak by ktoś chciał nam pomoć,
proszę o kontakt
pozdrawiam

Sreberko:
ZNALAZŁAM KOTKA, W OKOLICACH UL. CHABROWEJ PUSTKI CISOWSKIE
WIEM ŻE TEN KOT KILKA TYG TEMU BYŁ POSZUKIWANY PRZEZ OPIEKUNÓW. WIDZIAŁAM OGŁOSZENIA. A KOTA WYCHUDZONEGO ZNALAZŁAM DOPIERO WCZORAJ. NIE WIEM JAK ODNALEŹĆ OPIEKUNÓW? MOŻE DO WAS KTOŚ ZGŁASZAŁ ZAGINIĘCIE?
ObrazekObrazek
SREBERKO przybłąkało się do warsztatu samochodowego i chciało przeżyć w grupie dzikich kotów wolnobytujących. Bez szans- bite, przeganiane, ciagle samotnie stało gdzieś w kąciku pod samochodem i żałośnie płakało. Tego dnia łapałam z koleżanką kotki do sterylizacji. Sreberko podeszło do nas i wprost po kociemu błagało: "weź mnie stąd proszę, nie mam tu szans." Koteczek od razu wylądował w naszym samochodzie, był kochany- nie gryzł, nie drapał. U weterynarza tak samo spokojnie dał się badać, odrobaczać, szczepić. Ten bursztynowooki koleszka okazał się bezjajecznym , domowym kotkiem. Może zabłądził? Może szukał domu? Znalazłam go w okolicy ul. Chabrowej w Gdyni Pustki Cisowskie. Kilka tygodni wcześniej widziałam na tej ulicy ogłoszenia o poszukiwaniu srebrzystego kotka. Wiem, że ma dom- ale czy odnajdziemy go? Nie wiem...ogłoszenia zerwał wiatr. Robię nowe, szukamy mu jego opiekuna. Jeśli się nie uda- Sreberko będzie do adopcji z hotelu Miau Gdynia Demptowo. Koteczek jest wspaniały, pro- ludzki, czysty, mądry i prześliczny. POMÓŻMY ODNALEŹĆ DORGĘ DO DOMU SREBERKOWI!!!

ANTAŁEK
ObrazekObrazek
to koteczek zabrany (wszedł sam na ręce) ze stada wolnobytujących kotów spod kościoła na Pustkach Cisowskich. Jako jeden pro- ludzki lizus wyróżniał się z tłumu dziczków. Nie mogłam nie dać mu szansy- taki whiskasowy skarb powinien grzać 4 litery przy kominku, a nie siedzieć w krzakach podczas nadchodzącej zimy. Chłopak cudowny, grzeczny, bardzo miły i juz po kastracji. Teraz kocie cudeńko ma ciepły kącik i pyszne jedzonko i swoją kuwetę. Serdecznie zapraszam do jego adopcji. Zyczę mu aby domek był dobry i ciepły i nigdy już nie zaznał głodu.

Molly to kotka uratowana cieżko chora również przyszła do kociarni po wyleczeniu:
ObrazekObrazek
Molly to cudem odratowana koteczka. Jej historia to ból, cierpienie i szpital. 3 miesiące ratowaliśmy życie tej biednej istocie, która wypiękniała i zrobiła się cudownym kotem domowym. Kiedyś podwórko i tułaczka, teraz ręka człowieka, tulanki, mizianki- mruczanki. Kosztowała nas majątek- cena leczenia równa się zakupowi kota rasowego z hodowli. Ale nasza Molly jest bezcenna, bo daje nam ogrom miłości. Koteczka miniaturowa, zdrowa, po sterylizacji. Czysta, miła, mądra i godna polecenia :) Chcemy wyadoptować ją do odpowiedzialnego domu- który doceni i pokocha ten mini czarny koci skarb :)
Ostatnio edytowano Pt paź 11, 2013 18:20 przez maria_kania, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

maria_kania

Post » Pt paź 11, 2013 18:09 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

dziś rano Sabinie wyszły pod nogi 2 kociaki okolo 2miesięczne dzieci kotki którą sterylizowałysmy 2 dni temu.
jeden wyglada jak z reklamy Feliksa a drugi czarny z białymi akcentami, ehh oswojone po mimo ze wolnobytujace, co było robić....
teraz po obejrzeniu przez weterynarza gruchają spokojnie w boksie a Antalkiem który jest prze szczęśliwy ze ma swoim ziomali w pokoju ;-)
serio co to za fanty kocurek ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Sob paź 19, 2013 8:29 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Obrazek

maria_kania

Post » Wto paź 22, 2013 11:29 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Obrazek

maria_kania

Post » Czw lis 28, 2013 11:50 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Cymbałek i Bimbałek poszły do adopcji ale sa nie grzeczne i chyba wroca...
po za tym adopcje stoja, zero telefonów ehh
zly czas...

na dodatek w grudniu moj maz traci prace,
generalnie porazka....
Obrazek

maria_kania

Post » Sob gru 21, 2013 17:10 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

do adopcji poszła Karolcia (koteczka mleńka podrzucona do garazu Sabiny) oraz Sreberko
hip hip hura!

Ania co u Szyli bez oczka?
Obrazek

maria_kania

Post » Sob gru 28, 2013 15:43 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

do adopcji poszła Molly i pan Kotek (roczniak pozostawiony w hotelu)
Obrazek

maria_kania

Post » Nie gru 29, 2013 21:36 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

do adopcji dzis poszedł Antałek
:ok:
Obrazek

maria_kania

Post » Nie gru 29, 2013 21:46 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

brawo, dobre wieści na koniec roku!
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Wto gru 31, 2013 14:40 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

mgj pisze:brawo, dobre wieści na koniec roku!

tak ;-)
szukamy domku dla Romka
zaszczepiony, miziasty, i przystojny czego wiecej trzeba ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Śro sty 08, 2014 10:02 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

wesoły Romek nadal szuka swojego domu!
Obrazek

maria_kania

[poprzednia][następna]