Blusia półślepinka nie szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 11, 2013 19:40 Re: Blusia półślepinka szuka domu

Wątek Blusiątka nadal bez zdjątka.

Dlaczego Blusia ma na imię Blusia? Przecież jest czarna, co prawda z jasnym podszerstkiem, ale jednak czarna. Otóż nasza znajomość z Blu rozpoczęła się po zmroku, niektórzy twierdzą, że nocą wszystkie koty są czarne, ale nam się zdawało, że Blusia jest niebieska :mrgreen:

Zmieniłam tytuł, bo przestałam się łudzić, że znajdziemy inny tymczas. Blusia szuka domu stałego.
Wśród naszych kotów Blusia odnajduje się całkiem dobrze - najważniejsza jest micha. Blu przyjęła postawę pokornej i cichej, zatem zołzowata rezydentka tylko czasem syknie na nową, ot tak, żeby Blu za wiele sobie nie myślała. Nasze paniczne obawy o to, że Milenaka zamorduje Blu nie sprawdziły się, uf. Milenka nadal nienawidzi jedynie Lei. Permanentnie od 2 lat... Co dziwne, najbardziej przyjazne stworzenie w domu - Hipolit boi się Blusi. Bo Blusia potrafi łapkami machać, z liścia przyłożyć, nafukać, żeby zagarnąć michę. Milena się nie daje, ale Hipolitek z malutkim móżdżkiem owszem.

Musicie uwierzyć na słowo, że Blu nabrała ciałka. W uszkach prawie nie ma obcych, przynajmniej gołym okiem nie widać. Oczko jest zakraplane i Blusia trochę mnie unika z tego powodu. Bo owszem, jedzenie daję, ale męczę kocie uszy i oko :wink:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Czw gru 12, 2013 11:20 Re: Blusia półślepinka szuka domu

trzymamy kciuki więc na domek :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw gru 19, 2013 10:40 Re: Blusia półślepinka szuka domu

Blusia pozdrawia 8)

Obrazek

Uszek już nie czyścimy. Tylko oczko jest zakraplane.

Joako

Post » Czw gru 19, 2013 10:48 Re: Blusia półślepinka szuka domu

łapie słońce ;-)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw gru 19, 2013 11:22 Re: Blusia półślepinka szuka domu

mamaGiny pisze:łapie słońce ;-)

tak :lol:

Dziś koty miały atrakcję, bo gołąb usiadł na antenie a balkon był otwarty - Blusia czaiła się na ptaszka w pierwszym rzędzie, była bardzo poruszona 8)

Blusia jest zdecydowanie kotem niskopiennym, znalazła sobie azyl za naszym łóżkiem w sypialni, chętnie leży na kamiennej podłodze w kuchni, pewnie jest jej gorąco, wszak ma zimowe futerko. Dopiero od 2 dni maleńka wskakuje na kanapę. Jeszcze jedna fotka:

Obrazek

Joako

Post » Czw gru 19, 2013 20:00 Re: Blusia półślepinka szuka domu

Niesamowity kolor futerka Blusi :D zdecydowanie
lepiej wygląda na kanapie niż w krzaczkach :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt gru 20, 2013 11:27 Re: Blusia półślepinka szuka domu

Tak, Blusia jest śliczną kotką - futerko na zewnątrz czarne, krótkie, pod spodem szare i puchate. Ten szary kolor jest także na pyszczku (co sprawia, że Blusia przypomina krecika, szczególnie tego z kreskówki :)), na przednich łapkach i brzuszku.
Wystarczy przeciągnąć ręką po grzbiecie a Blusia przewraca się na plecki, pokazując brzusio i mruuuuczy jak szalona - niesamowicie wdzięczne stworzenie. W zasadzie to filigranowa kotka, w zasadzie, bo trochę jej się w kłębie przybrało.... :roll:

Zdjęcia jak widzicie są robione z pewnej odległości, ale jedna osoba nie poradzi sobie i z Blusią i z aparatem - kicia ucieka widząc, że człowiek czai się z jakimś przedmiotem przy oku, błysk lampy także przeraża. Ale mam nadzieję, że wkrótce pokażemy Wam, jaka piękna jest Blusia.

Aha, weekend spędziła u nas moja mama - nie zauważyła, że są cztery a nie trzy koty :mrgreen: A uwierzcie, żaden z nich się nie ukrywał.

Joako

Post » Wto gru 24, 2013 12:26 Re: Blusia półślepinka szuka domu

Razem z Blusią życzymy spokojnych, zdrowych i pogodnych Świąt!

Obrazek

Joako

Post » Wto gru 24, 2013 13:33 Re: Blusia półślepinka szuka domu

Wesołych Świąt :-D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto gru 31, 2013 13:56 Re: Blusia półślepinka szuka domu

Dziękujemy za życzenia świąteczne :D A wszystkim odwiedzającym wątek Blusi ślemy życzenia wszystkiego dobrego na nadchodzący 2014 Rok :ok:

Obrazek

W oczekiwaniu na śniadanie, od dołu: Hipolit, Blusia vel Kluska oraz Milusia

Obrazek

Joako

Post » Wto gru 31, 2013 13:59 Re: Blusia półślepinka szuka domu

ależ piękna ekipa :ok:
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw sty 02, 2014 11:53 Re: Blusia półślepinka szuka domu

mamaGiny pisze:ależ piękna ekipa :ok:

Słodziaki, prawda? To jeszcze pokażę Jusię, która nie przychodzi śniadać do kuchni:

Obrazek

A oto jak Blusia odwdzięcza się za 3 tygodnie dłubania w uszach i dwa tygodnie zakraplania oczka.

Obrazek

Joako

Post » Czw sty 02, 2014 18:20 Re: Blusia półślepinka szuka domu

Przepiękne koty! :1luvu:
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sty 07, 2014 15:49 Re: Blusia półślepinka szuka domu

witamy sie z Nowym rokiem :piwa:

Blusia tak pięknie reklamuje Twoje zaangazowanie w dłubaniu w uszach,że wiara , jak zajrzy tutaj, zleci się do Ciebie na kuracje :lol: Następne zdjecie będzie z wdzięcznymi opiekunami zamiast Blusi :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sty 10, 2014 14:33 Re: Blusia półślepinka szuka domu

Wszystkiego dobrego w nowym 2014 , dla Ciebie Joasiu i Blusi. Za domek :ok:

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

[poprzednia][następna]