u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 04, 2013 18:31 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Bardzo Wszystkich przepraszam za milczenie.
Podjęłam pracę, wreszcie. Jest mi dość ciężko i uczę się innej organizacji czasu. Staram się mieć jak najwięcej czasu dla naszych słoneczek, stąd ograniczanie go na inne sprawy.
Koty i psy mają się dobrze. Ptasia rodzina się powiększyła. Po wystawie ptaszków przybyły nam również trzy nowe gatunki i planujemy rozbudowę. Za to z powodu coraz wyższych rachunków za prąd i różnych awarii musimy zmniejszyć ilość akwariów. Będę to robiła z ciężkim sercem. Postaram się zrobić jakieś zdjęcia w dniu wolnym od pracy, czyli niestety nie przez najbliższe siedem dni. W mieszkaniu znowu zimno, coś te nasze kaloryfery nie wyrabiają. :roll: Co jeszcze mogłabym napisać? Ciekawa jestem, co u Was wszystkich, ale nie zdążę już dziś na wątki zajrzeć. Mam nadzieję, że wszystko pomyślnie się układa.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro gru 04, 2013 19:10 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

:)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 04, 2013 19:52 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Ilonko za prace :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Z biegiem czasu wpadniesz w ten tok i wszystko ogarniesz :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro gru 04, 2013 21:02 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Obawiam się, że nie do końca. Praca dość wyczerpująca, jak dla mnie. Dlatego, niestety troszkę ograniczeń muszę wprowadzić.
Ale liczę, że po grudniu, w spokojniejszym miesiącu nadrobię zaległości forumowe, bo tęsknię do Waszych wątków.
Koty dzielnie utrudniają mi życie brojąc sto razy bardziej. :) Ale tęsknią, rozumiem je.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Śro gru 04, 2013 23:57 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

:ok: :ok: :ok: Kciuki za Twoją pracę Ilonko. Trzymaj się.
Spokojnie czekam na Twoją obecność.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Czw gru 05, 2013 23:35 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Ilonko, to życzę dużo sił i wytrwałości do nowej pracy, na pewno z upływem czasu wszystko sobie odpowiednio zorganizujesz, najgorzej jest jak wiadomo wszystko ogarnąć na początku. :ok:
Przesyłam gorące całusy w noski dla Twojego stadka, wygłaskaj je ode mnie w wolnej chwili. :1luvu:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Sob gru 07, 2013 19:56 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Witaj...wiem co czujesz ja pracuje od miesiaca w innym miejscu.Trzymaj sie .Zyczymy duzo sil i wiecej czasu ;*

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Nie gru 08, 2013 21:45 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Dzięki wszystkim za pamięć i odwiedziny oraz dobre słowa.

Zwierzaki wszystkie wygłaskane, bo dla nich zawsze musi być czas.

Teraz nowa edycja programu Tablica.pl nakarm psa - na codzienne klikanie też zawsze znajduję chwilkę, dziś karmiłam:
http://tablica.pl/oferta/nakarm-psa-uni ... nomobile=1
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Czw gru 12, 2013 15:56 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Tablicowy piesek kliknięty.

Dzisiaj dzień wolny i w ambitnych planach było nadrobienie wszelkich zaległości. Ale wiadomo, jak to w życiu, plany swoją drogą, realia swoją. Postanowiłam jednak zajrzeć na chwilkę. W końcu należy mi się chwilka relaksu przy kawie. Niestety przeziębiłam się i sił jakoś mało. Na szczęście (nie zapeszając) stadko zdrowe. Co szczególnie mnie cieszy ze względu na tymczasiątko, które do nas za sprawą Marty_po zawitało.

Wątek stworzonka tutaj: viewtopic.php?f=13&t=158782&p=10299102#p10299102 , zapraszam do odwiedzania.
Ja również postaram się jakąś fotkę wstawić, o ile to żywe sreberko upoluję.

Zapomniałam już, jak takie małe kociątko potrafi dać popalić. Wszystko ją interesuje, wszystko musi zbadać, obejrzeć. Jest takim śmiesznym kotkiem. Nazywamy ją roboczo Pchełką, ze względu na mikre gabaryty. Bezbłędnie kuwetkuje, chociaż kwiatek przez chwilkę był w niebezpieczeństwie, ale to wina ogromnej i bardzo kuszącej donicy. Wspina się zgrabnie, skacze i biega. Mam chwilami wrażenie, że jest ich więcej niż jedna. Potrafi pokazać pazurki i zbuntować się z charakterkiem mimo młodego wieku. Jednak jest przekochana. Kiedy mruczy, to jak traktorek. Kiedy się bawi, to całą sobą. Ambitna, nigdy nie odpuszcza upolowania wędkowego stworka. Normalnie trzeba mieć oczy na około głowy.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt gru 13, 2013 0:06 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Świetnie i trafnie ją uchwyciłaś. Chyba pozwolę sobie Ciebie cytować i wrzucać na jej wątek te opisy.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pt gru 13, 2013 21:54 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Jeśli tylko na coś może się ta moja paplanina przydać, to cytuj, bardzo proszę.

A mnie cały czas zastanawia to stworzonko. Jak można być tak odważnym i brawurowym i płochliwym zarazem? Mam nadzieję, że szybko przejdzie jej to uciekanie, choć śmiesznie to wygląda. Podbiega do ludzia na przywitanie, zagaduje - lubi pogadać i pokrzyczeć - grzbiecik wygina i nagle pstryk, ucieka. Ale tylko na sekundkę, zaraz wraca. Jakby gdzieś z tyłu tej malutkiej główki instynkt ostrzegał ją przed niebezpieczeństwem. Ale osobowość jest silniejsza. Mimo, że ucieka w pierwszej chwili od dłoni, to uwielbia głaskanie. Przewraca się na boczek, jak pies, i potem tylko nadstawia z każdej strony, mrucząc wesoło. Ale niech się ciocie nie dadzą zwieść. Potrafi jakiś fiś w główce zaskoczyć i dziabie mały skubaniec. Po czym znowu pręży grzbiecik do pieszczot. Kotunia jest pełna sprzeczności. Przy głaskaniu, czy innych zajęciach, wygląda, jakby nie mogła się skoncentrować i robi sto rzeczy na raz. A kiedy poluje na zabawki na wędce, to nic nie jest w stanie jej rozproszyć.

Strasznie szybko wyłapuje różne nawyki naszych rezydentek i naśladuje mniej lub bardziej udanie. Wszystko jest jej. Wszędzie wlezie. Rezolutna do przesady. I jakie to ma pomysły! Załapała już do czego służy klamka. Gdyby nie antypsia blokada, to już by się wszędzie dostała i zewsząd wydostała wedle własnego uznania. Skacze i wiesza się na klamce, donośnym krzykiem oznajmiając co myśli o oporach materii.

Dziś rano, kiedy zrzuciłam ją z siebie, przewracając się w łóżku na bok zagadała mnie i zaczęła mruczeć, nim jej dotknęłam. Po czym podeszła do mojej twarzy i dotknęła noskiem mojego nosa. Mrugnęłam i spłoszyła się, odskoczyła. Ale zaraz radośnie przedreptała po mnie by przywitać się z TŻtem.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Nie gru 15, 2013 15:21 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

http://tablica.pl/oferta/nakarm-psa-sna ... nomobile=1 Dziś nakarmiłam uroczą Snajperkę, już tak nie wiele kliknięć jej trzeba.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Nie gru 15, 2013 18:27 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Już nakarmiona :D
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie gru 15, 2013 19:15 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Ilonko ale miło się czyta o wyczynach malutkiej :)
Cieszę sie że powolutku się uklada i "jakos" leci :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie gru 15, 2013 23:27 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

:)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]