Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 27, 2013 10:49 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

Myszolandia pisze:Hejka Ziomy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hej Mysiulki! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lis 27, 2013 10:50 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

AnnAArczyK pisze:Brywieczorek :D

Witaj Zuziu!
Miło że już jesteś! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 27, 2013 10:51 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

barbarados pisze:Siemanko wieczornie :mrgreen:

Hejka Basiunia! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 27, 2013 10:51 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

Miaudobry Poleńka i Zuzieńka! Lizamy was po uszkach.
U was też zimno? Nasza Duża marudzi, że się oziębiło okropecznie, a ona musi tuptać do pracy. A my jezdeśmy mądre kotki, nie tuptamy do żadnej pracy, tylko siedzimy w domciu i grzejemy dupinki :D
Książniczka Ofelja i Mała Ciorna Carmen
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lis 27, 2013 10:58 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

mir.ka pisze:witaj Ewciu :1luvu:

u nas od rana słoneczko, choc chłodno

Witaj Mireczko!
U nas za to od rana przywitał nas śnieg.
Na szczęście róże opatuliłam wczoraj i śnieg im nie grozi.
Byłam dziś rano u bezdomniaczka. Stał i czekał. :D
Kocio jest naprawdę cudny i bardzo proludzki.Widziałam że ktoś mu przyniósł mielonego mięska. Dosypałam chrupeczek, usunęłam lód z wody i nalałam świeżej ciepłej,wybawiłam kocurka i wymiziałam.
Niestety zakład fryzjerski nie wypalił bo kocio jest pełnojajeczny i właścicielka boi się że będzie znaczył. Nie fajnie byłoby iść do fryzjera i czuć kocie siuśki.Trochę ją rozumiem. Jeśli nic się nie znajdzie chyba trzeba go będzie odwieść do schroniska - tam chociaż będzie miał ciepło.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 27, 2013 11:03 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

szkoda kocurka :(
a jakie jest to schronisko u Was? jaką ma opinię? bo schroniska są bardzo różne
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lis 27, 2013 11:04 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

MB&Ofelia pisze:Miaudobry Poleńka i Zuzieńka! Lizamy was po uszkach.
U was też zimno? Nasza Duża marudzi, że się oziębiło okropecznie, a ona musi tuptać do pracy. A my jezdeśmy mądre kotki, nie tuptamy do żadnej pracy, tylko siedzimy w domciu i grzejemy dupinki :D
Książniczka Ofelja i Mała Ciorna Carmen

Witajcie Ofelku i Karmusiu!
U nas też zimno i biało na dworku bo w nocy spadł taki biały zimny puszek.
Duża zabrała nasze chrupeczki i poszła gdzieś.Jak wróciła niuchała obcym kotkiem 8O
Wie że do domku nie może go przyprowadzić bo byśmy się śmiertelnie obraziły na nią i ugryzły byśmy kotka bo my nie lubimy obcych. :evil:
Zuzia i Pola przekonane o swojej racji
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 27, 2013 11:07 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

mir.ka pisze:szkoda kocurka :(

Po zmianie dyrektorki bardzo opinie się poprawiły.
Na miau jest wątek naszego schroniska i dużo dziewczyn pracujących w wolontariacie. Ale będzie to ostateczność.
Kocurek jest naprawdę śliczny i wielki z niego miziak. Może jutro uda mi się zrobić mu parę fotek to go pokarzę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 27, 2013 11:10 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:szkoda kocurka :(

Po zmianie dyrektorki bardzo opinie się poprawiły.
Na miau jest wątek naszego schroniska i dużo dziewczyn pracujących w wolontariacie. Ale będzie to ostateczność.
Kocurek jest naprawdę śliczny i wielki z niego miziak. Może jutro uda mi się zrobić mu parę fotek to go pokarzę.

to moze by przez nie udało się znaleźć chociaż DT
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lis 27, 2013 11:11 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

Poleńka i Zuzieńka. Macie racyję. Ja też nie lubiam opcych kotów.
Książniczka Ofelja

A ja nie lubiam białego puszka bo wtedy jezd zimno i kotki są głodne i chore :( . Jak byłam malutka i było tak zimno to mię Duża znajdnęła i przyniesła do domciu i pokoffała. Ale ja się dalej bojam białego puszku i że znowuż będę głodna i zmarźnięta :(
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lis 27, 2013 11:18 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

MB&Ofelia pisze:Poleńka i Zuzieńka. Macie racyję. Ja też nie lubiam opcych kotów.
Książniczka Ofelja

A ja nie lubiam białego puszka bo wtedy jezd zimno i kotki są głodne i chore :( . Jak byłam malutka i było tak zimno to mię Duża znajdnęła i przyniesła do domciu i pokoffała. Ale ja się dalej bojam białego puszku i że znowuż będę głodna i zmarźnięta :(
Mała Ciorna Carmen

Ja też nie lubię tego białego bo wiem że to nic dobrego. Zimno w łapki i brzuszek pusty :(
Tylko Pola lubi i lata po nim jak głupia bo jej się puszek nie kojarzy źle. Jak łapki zmarzną to leci do domku i duża rozgrzeje.
Głupol z niej ale ona nigdy nie była głodna i zmarznięta.
Zuzia po przejściach
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 27, 2013 11:28 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

Zuzieńko. My się dobzie rozumimy. Ja cię lizam po łepku i po ogonku.
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lis 27, 2013 11:30 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

Ja ciebie tez Karmusiu!
My doświadczone kotki musimy się trzymać razem.
Zuzia
MB&Ofelia pisze:Zuzieńko. My się dobzie rozumimy. Ja cię lizam po łepku i po ogonku.
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 27, 2013 16:06 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

a gdzie Ewcia? :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lis 27, 2013 16:09 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.13

mir.ka pisze:a gdzie Ewcia? :(

No przecież jestem cały czas :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]