Totek znalazł DS u Aniutelli :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 16, 2013 20:25 Totek znalazł DS u Aniutelli :)

To, co niżej, już minęło! :) teraz trzymamy kciuki za zdrowie i adaptację Totka w super DS, do którego wkrótce się wybiera.

Sprawa jest bardzo PILNA - nie mam możliwości tymczasowania kotów, choć zawsze staram się jak mogę, żeby jakoś pomóc.

Teraz nie miałam wyboru - idąc nocą przez Piastów (k/Warszawy) zauważyłam kota na osiedlu - zaczął do mnie płakać i mruczeć, po czym SZEDŁ ZA MNĄ PONAD KILOMETR do domu dziadków. Bał się po drodze panicznie samochodów i psów, ale maszerował dzielnie i pomiaukiwał, że idzie. Nie odganiałam go, chociaż teraz tego żałuję, bo nie ma co z nim począć. :(

Przechowałam go do rana w pomieszczeniu i zabrałam do pokoju służbowego mojego znajomego. Byliśmy u weta - kotek to krówko-pingwinek, kocurek WYKASTROWANY, dorosły, wychudzony, zęby ma w złym stanie z powodu kamienia, zaczerwienione dziąsła (dostał antybiotyk na 5 dni). Założyłam mu książeczkę zdrowia, został odrobaczony. Poza zębami wszystko z nim OK.
To kot na bank domowy, na dźwięk samochodów reagował paniką. UWIELBIA ludzi, najchętniej siedziałby non-stop na rękach i na kolanach, mruczy jak TRAKTOR i robi maślane oczy. Tak przylepny i oswojony kot poszedłby za każdym pewnie i dalej, niż kilometr.

Kot w mieszkaniu czuje się dobrze, ma apetyt, chrupie suche chrupki, bezbłędnie korzysta z kuwety, ale czasem płacze i jakby szuka czegoś - właściciela? jednak wystarczy, że się go weźmie na ręce i już jest spokojny i rozanielony. Łagodny, jak na razie nie bardzo sportowo-zabawowy, bardziej towarzyski miziankowy.
Rozkleiłam ogłoszenia na osiedlu, gdzie go spotkałam, na razie wielka cisza, nikt z pytanych osób nic nie wie o takim kocie.

BŁAGAM o pomoc dla niego, nie będzie mnie w Polsce 26.11-03.12 i 19.12-02.01 i nie mogę nic zrobić, żeby to zmienić. W międzyczasie mogę go przechować w tym pokoju służbowym, chociaż nie mogę z nim cały czas tam być z powodu dziadków.

[size=150]BARDZO PROSZĘ CHOCIAŻ O TYMCZAS. Karmię go z kasy z moich bazarków na KB, ale ledwo wyrabiam się finansowo (cierpią na tym koty z cmentarza wolskiego, które dokarmiam :( )
Czy ktoś mógłby pomóc lub chociaż coś doradzić? Jeśli nic się nie znajdzie, będę stała przed dylematem - zostawić go z powrotem na tamtym osiedlu pod blokiem (bo gdzie?) licząc, że stanie się cud z marną pociechą, że chociaż tydzień się najadał, był bezpieczny), albo dać go gdzieś do schronu? azylu? tylko do jakiego, na Paluch - powiększyć grono paluszków? Błagam Was, pomóżcie! Kocurek jest przefajny. I w kropce. :-(
Gdyby ktoś zlitował się nad nim i go przechował, działałabym ogłoszeniowo-bazarkowo na maksa.
[/size]
kotek na filmach:
filmik 1: http://www.youtube.com/watch?v=IO8CVNnI ... e=youtu.be
filmik 2: http://www.youtube.com/watch?v=OQF5fWAHLNI

Totek:
Obrazek ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 27, 2016 19:03 przez Fleur, łącznie edytowano 6 razy

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob lis 16, 2013 21:20 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka- pieszczocha z ulicy - TDT,

:( :( :(
kicikicimiauhau

Post » Sob lis 16, 2013 21:23 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

Fleur, mogę wspomóc Cię karmą, rozpowszechnianiem historii.
Miejsca nie mam. Dzisiaj trafił do nie kot z Wołomina, podobna historia w sumie do Twojej.
Mieszkam blisko Cmentarza Wolskiego.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob lis 16, 2013 22:50 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

Popytam... :roll:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

KACPER[*]22.05.2009-24.04.20011 ...JENNY[*] 25.07.2000-10.09.2013 .... LENKA-22.05.2009 ............... MAJA-13.06.2011 .............................ETNA- 30.01.2010
........................... Kocham Cię Jenny - wróć do mnie !

Gunia1

Od: Pt lip 12, 2013 22:06

Post » Sob lis 16, 2013 23:00 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

ariel pisze:Fleur, mogę wspomóc Cię karmą, rozpowszechnianiem historii.
Miejsca nie mam. Dzisiaj trafił do nie kot z Wołomina, podobna historia w sumie do Twojej.
Mieszkam blisko Cmentarza Wolskiego.

właśnie miałam w piątek jechać do cmentarniaków, ale w tym czasie byłam z Małym u weta :( chętnie przyjmę karmę i będę wdzięczna za rozpowszechnianie

jutro zrobię wydarzenie na facebooku... może to pomoże... cokolwiek. byle był bezpieczny.

Gunia1 pisze:Popytam... :roll:

dziękuję!

dowiozę go prawie wszędzie, byle tylko bezpiecznie mógł czekać na nowy dom. jest kochanym miziakiem :(

Fleur

Post » Sob lis 16, 2013 23:07 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

Swojego czasu Trzynastka z Sopotu zalozyla watek o DT...,ale sie jakos juz sie nie odzywa na forum:/

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Sob lis 16, 2013 23:08 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

Jak zrobisz wydarzenie na fb, to wrzuć linka - poudostępniam, inaczej nie mogę pomóc..

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Sob lis 16, 2013 23:10 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

Fleur jeszcze gosia samosia szuka kota na DS...

Czarna puma

Post » Nie lis 17, 2013 0:02 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

Czarna puma pisze:Fleur jeszcze gosia samosia szuka kota na DS...

możesz podać mi jakiś kontakt? nie mogę znaleźć na forum

Fleur

Post » Nie lis 17, 2013 0:12 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

Fleur pisze:
Czarna puma pisze:Fleur jeszcze gosia samosia szuka kota na DS...

możesz podać mi jakiś kontakt? nie mogę znaleźć na forum

Na KOCIARNI jest...;)

Czarna puma

Post » Nie lis 17, 2013 0:33 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

już napisałam do gosi samosi z bijącym sercem, zawsze światełko w tunelu. dzięki!

Fleur

Post » Nie lis 17, 2013 11:52 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

Podrzucam Kocinka. Drobnica taka to i niewiele miejsca zajmie w domu ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie lis 17, 2013 12:26 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

Fleur a Ty gdzies oglaszasz tego kota? Moze przenies ten watek na KOCIARNIE...?

Czarna puma

Post » Nie lis 17, 2013 15:10 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

gosia jeszcze nie odpisała.

jamkasica pisze:Podrzucam Kocinka. Drobnica taka to i niewiele miejsca zajmie w domu ;)

drobnica, ale zawiera ogrom czułości.

Czarna pumo, założę mu osobny wątek adopcyjny na Kociarni, startuję też dziś z ogłoszeniami i FB.

dodaję ruchomy obraz biedaka na filmach! UWAGA, zawiera dużo miłości:

http://www.youtube.com/watch?v=OQF5fWAH ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=IO8CVNnI ... e=youtu.be

Fleur

Post » Nie lis 17, 2013 20:06 Re: BŁAGAM o pomoc dla kocurka-pieszczocha z ulicy - TDT, DT

wydarzenie na FB - bardzo proszę, udostępniajcie!

https://www.facebook.com/events/615930071778877/

Fleur

[następna]