Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 31, 2013 22:54 Re: Koty mrożone żywcem

[quote="redaf"][quote="Ja-smina"]

To właśnie był powód, dla którego odeszłam z forum - nie interesują mnie żadne konfrontacje.

To było kilka lat temu, wtedy to była zarejestrowana hodowla, a właścicielka była we władzach klubu - sprawdzałam.
Odbierałam osobiście, w Wilanowie.
O c.d. dowiedziałam się z mediów na wiosnę.
Nie jestem z W-wy, niewiele mogłam zrobić..

redaf - dajmy spokój, proszę.......

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Pt lis 01, 2013 8:06 Re: Koty mrożone żywcem

Przerażające - przecież ona powinna siedzieć już dawno w więzieniu.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Pt lis 01, 2013 16:17 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Oświadczenie Iwony D. - szok
Iwona Duma
OŚWIADCZENIE I APEL
OŚWIADCZAM, ŻE INFORMACJE PROPAGOWANE BEZZASADNIE I ZŁOŚLIWIE NA MÓJ TEMAT W CIĄGU OSTATNICH PARU DNI SĄ NIEPRAWDZIWE I NIE DOTYCZĄ MNIE. JEST PRZECIWKO MNIE JAKAŚ STRASZNA NAGONKA W MEDIACH I POLOWANIE NA CZAROWNICE, OPARTE NA DOMNIEMANIACH, NIESPRAWDZONYCH INFORMACJACH I CZYJEJŚ NIENAWIŚCI. PRZYBIERA TO FORMY NIE DO ZNIESIENIA. JESTEM TROPIONA, PODSŁUCHIWANA, MOJE KOMÓRKI SĄ NAMIERZANE, DOSTAJĘ GŁUCHE TELEFONY, JESTEM POSZUKIWANA JAK PRZESTĘPCA, NACHODZONA, INWIGILOWANA RÓWNIEŻ NA FACEBOOKU, POD MOIM MIESZKANIEM KOCZUJE TELEWIZJA. WYDANO NA MNIE PUBLICZNY WYROK MIMO, ŻE NIKT NICZEGO MI NIE UDOWODNIŁ.
OŚWIADCZAM, ŻE NIGDY NIE TRZYMAŁAM ŻADNEGO KOTA W ZAMRAŻARCE ANI NAWET NIE WIDZIAŁAM NIGDY CZEGOŚ TAKIEGO, CHYBA ŻE U MOJEGO WETERYNARZA W PRZEZNACZONEJ DO TEGO CELU ZAMRAŻARCE.
MAKABRĄ NIE SĄ ZAMROŻONE PADŁE (NIE ŻYWE!) KOTY W ZAMRAŻARCE, KTÓRE KTOŚ MÓGŁ TRZYMAĆ NP. NA SEKCJĘ LUB JAKO DOWÓD W SPRAWIE.
MAKABRĄ JEST DLA MNIE TO, ŻE NIE MA USTAWY O OCHRONIE CZŁOWIEKA.
NA MNIE SIĘ POLUJE, TROPI SIĘ MNIE JAK ZWIERZĘ, MIMO, ŻE 11 LAT ŻYCIA ODDAŁAM ZWIERZĘTOM, SZUKAJĄC W NICH CIEPŁA, MIŁOŚCI I SZCZEROŚCI, KTÓRYCH NIE ZNALAZŁAM U LUDZI. ZABIERAJĄC MI JE W MAJU TEGO ROKU, POZBAWIONO MNIE WIELKIEJ MIŁOŚCI I PASJI ŻYCIA. MOJE KOTY MIESZKAJĄCE W KLATKACH U STRAŻY DLA ZWIERZĄT ŚNIĄ MI SIĘ PO NOCACH, WOŁAJĄ DO MNIE PROSZĄC O RATUNEK.
A JA ZAMIAST DZIAŁAĆ, ŻEBY ODZYSKAĆ TO, CO KOCHAM, I ZNALEŹĆ DLA WIELU Z NICH KOCHAJĄCE I ODPOWIEDZIALNE DOMY, PRZESTAŁAM JEŚĆ I SPAĆ, BO JESTEM NĘKANA PONAD LUDZKĄ MIARĘ. MUSZĘ SIĘ UKRYWAĆ I UCIEKAĆ JAK PRZESTĘPCA, BO PUBLICZNIE JUŻ ZOSTAŁAM SKAZANA.
DZIŚ LUDZI NIE OBCHODZĄ FAKTY, WIERZĄ W TO, W CO CHCĄ WIERZYĆ.
CZEMU NAIWNIE I BEZMYŚLNIE WIERZYMY KAŻDEMU SŁOWU, KTÓRE PISZE PRASA. PRASA ŻYJE Z SENSACJI. NIE WSZYSTKO WYGLĄDA TAK, JAK SIĘ TO PRZEDSTAWIA. MIEJMY ODWAGĘ IŚĆ DO ŹRÓDŁA. SPRAWY SĄ BARDZIEJ SKOMPLIKOWANE NIŻ WYGLĄDAJĄ.
WIEM, ŻE I WŚRÓD WAS SĄ LUDZIE ROZSĄDNI, KTÓRZY NIE DALI SIĘ NAKRĘCIĆ TEJ MASAKRYCZNEJ ŁAPANCE I SZUKANIU TANIEJ SENSACJI.

ZOSTAŁAM ODARTA Z PRYWATNOŚCI - UJAWNIONO WSZYSTKIE MOJE DANE OSOBOWE, ŁĄCZNIE Z ADRESEM, IMIENIEM I NAZWISKIEM, ZAWODEM I MIEJSCEM PRACY. DOSTAJĘ SMSY I MAILE ZE ZŁORZECZENIAMI, ŻEBYM SIĘ SMAŻYŁA W PIEKLE, ŻEBYM ZGINĘŁA W ZAMRAŻARCE.
NA FB "STEVEN" UKRADŁ MOJE KONTAKTY - MOICH ZNAJOMYCH I PRZYJACIÓŁ I POSZUKUJE MNIE, MOICH TELEFONÓW, ADRESU, ITP. KTO MU DAŁ TAKIE PRAWO? KIM ON JEST, ŻE WIERZYCIE W TO, CO PISZE?
TO WSZYSTKO JEST POTWORNE I NIE DO UNIESIENIA. TYLKO BÓG, W KTÓREGO MIŁOŚĆ I SPRAWIEDLIWOŚĆ GŁĘBOKO WIERZĘ, ZNA MOJE SERCE I ON JEST MOIM SĘDZIĄ.
TAK ŁATWO NAM KAMIENOWAĆ INNYCH I ULEGAĆ PSYCHOLOGII TŁUMU. DOŚWIADCZAM NĘKANIA I PUBLICZNEGO MOBBINGU NIE DO ZNIESIENIA. "KTO Z WAS JEST BEZ GRZECHU, NIECH PIERWSZY RZUCI W NIĄ KAMIEŃ".
APELUJĘ DO WSZYSTKICH O ZACHOWANIE ROZSĄDKU I NIE ULEGANIE PSYCHOLOGII TŁUMU.
JEŚLI ZNACIE JAKĄŚ ORGANIZACJĘ LUB LUDZI ZAANGAŻOWANYCH W POMOC LUDZIOM NĘKANYM, ŚCIGANYM, LINCZOWANYM PUBLICZNIE, INWIGILOWANYM, DRĘCZONYM PSYCHICZNIE, KTÓRYM ODBIERA SIĘ PRAWO DO SPRAWIEDLIWEGO POSTĘPOWANIA, DO USTALENIA WSZELKICH FAKTÓW I OKOLICZNOŚCI, TO PROSZĘ WAS O POMOC I WSPARCIE. KOCHAM ZWIERZĘTA I ODDAŁABYM OSTATNIĄ ZŁOTÓWKĘ, ŻEBY IM POMÓC. ALE CZYŻ ZDROWIE I ŻYCIE LUDZKIE NIE MA NA TYLE WARTOŚCI, ŻEBY JE RÓWNIEŻ USZANOWAĆ? CZY CZŁOWIEK NIE ZASŁUGUJE NA SZACUNEK CHOĆBY ZE WZGLĘDU NA GODNOŚĆ, JAKĄ NADAŁ MU STWARZAJĄC GO BÓG? CZY NIE MA WŚRÓD GORLIWYCH OBROŃCÓW PRAW ZWIERZĄT RÓWNIEŻ OBROŃCÓW ŻYCIA LUDZKIEGO?
STOJĘ NAD SKRAJEM PRZEPAŚCI, W KTÓRĄ NIENAWIŚĆ, IGNORANCJA, AROGANCJA I GŁUPOTA LUDZKA SPYCHA MNIE Z CORAZ WIĘKSZĄ ZACIEKŁOŚCIĄ I ROZJUSZONĄ PRZEZ MEDIA AGRESJĄ KAŻDEGO DNIA.
MOGĘ JEDYNIE WYRAZIĆ NADZIEJĘ, ŻE CI, CO TAK WALECZNIE I SKĄDINĄD SŁUSZNIE BRONIĄ PRAW ZWIERZĄT, SAMI ZACHOWUJĄC SIĘ JAK "DZIKIE ZWIERZĘTA" NIE STRATUJĄ CENNEGO W OCZACH BOGA JAKŻE KRUCHEGO ŻYCIA LUDZKIEGO.
NIE KAŻDA OWCA JEST PRAWDZIWĄ OWCĄ I NIE KAŻDY WILK PRAWDZIWYM WILKIEM. SĄ WŚRÓD NAS WILKI W OWCZEJ SKÓRZE I SĄ OWCE, Z KTÓRYCH BYĆ MOŻE KTOŚ ZROBIŁ WILKA.
DOBRZE WIDZI SIĘ TYLKO SERCEM, NAJWAŻNIEJSZE JEST NIEWIDOCZNE DLA OKA. EXUPERY
NIECH BÓG BĘDZIE SĘDZIĄ NAS WSZYSTKICH
POWIERZAM MU RÓWNIEŻ LUDZKI WYMIAR SPRAWIEDLIWOŚCI UFAJĄC, ŻE SĄ JESZCZE NA TYM ŚWIECIE LUDZIE SUMIENIA, ROZUMU I PRAWOŚCI
IWONA D.

Secret Land

Od: Śro lis 21, 2012 15:27

Post » Pt lis 01, 2013 16:48 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Jak się koło d... pali to nagle jest płacz i zgrzytanie zębów :evil:
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Sob lis 02, 2013 23:40 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Iwona D. szuka pomocy i ratunku, ale tak się składa, że wśród jej znajomych jest masę osób od których kupowała koty a na tych filmach udostępnionych w sieci ludzie je rozpoznali!!! tak więc proszę nie szukać ratunku i zrozumienia bo jest Pani osobą nie bez serca dla zwierząt!!!

Jeśli chodzi o zamrażanie kotów i dzikie chodowle prowadzone przez Panią Iwonę D. oraz Magdalenę K. to jest mnóstwo świadków gotowych zeznawać przeciwko Pani. nawet z zagranicy!!!

Pani Opiekun od kotów również udostępnił w Maju tego roku film przedstawiający tragiczne warunki w jakich żyło ok 60 kotów.w mieszkaniu w Wilanowie.

Wtedy też Pani Pisała, że się wszyscy na Panią uwzięli???

To nie jest miłość do zwierząt tylko psychoza!!!

http://www.interwencja.polsat.pl/Interw ... ml#1327632
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 04152.html
http://www.fakt.pl/dziesiatki-martwych- ... 6575,1.htm
http://wawalove.pl/Makabryczne-znalezis ... ce-sl11660
http://www.mmwarszawa.pl/463796/2013/10 ... pozaMiasta
http://www.youtube.com/watch?v=MOharm48 ... e=youtu.be

anonimowi

Od: Sob lis 02, 2013 23:19

Post » Nie lis 03, 2013 11:23 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Koty można zabierać do DT.

Cytat z FB:
"Drodzy Państwo,
w związku z pojawiającymi się spekulacjami dotyczącymi adoptowania na DOM TYMCZASOWY kotów, oświadczam.
Straż dla Zwierząt w Polsce zgodnie z protokołem przejęcia kotów od Komendy Powiatowej Policji w Legionowie jako materiał dowodowy w sprawie, nie może przeprowadzać adopcji stałej, dlatego też postanowiliśmy dla dobra tych kotów szukać DOMÓW TYMCZASOWYCH, koty w domach tymczasowych zdecydowanie szybciej będą dochodzić do zdrowia.

Jakie należy spełnić warunki:

1. Mile widziane domy tymczasowe w Warszawie lub okolicach Warszawy
2. Umówić się na spotkanie w siedzibie SdZ W-wa Wolska 60 e-mail r.rajska@sdz.org.pl lub tel. 22 353 50 60 w godz. 10-16
3. Zabrać ze sobą dowód osobisty
4. Zabrać ze sobą transporter lub dobrze zamykany koszyk, tak aby zwierzę się nie uwolniło.
5. Podpisać umowę czasową wraz z oświadczeniem, że do czasu zakończenia postępowania i uprawomocnienia się wyroku sądowego, zwierzę nie zostanie wysterylizowane ani wykastrowane, chyba że będzie to zagrażało jego zdrowiu lub życiu, tu decyzja lekarzy weterynarii Centrum Zdrowia Zwierząt przy SdZ.
6. Po prawomocnym wyroku osoby, które adoptowały kota na dom tymczasowy mają pierwszeństwo adoptować go na stałe.

Jednocześnie oświadczam, że są jeszcze koty z interwencji z maja 2013r których Iwona D. zrzekła się na rzecz SdZ i są do STAŁEJ ADOPCJI.

Adopcje tymczasowe będą się odbywać po całkowitym zdiagnozowaniu i przeprowadzeniu badań, przewidywany termin adopcji 08.11.2013r
w godzinach 11.00 do 16.00 przy ul. Wolskiej 60 w Warszawie.
Wszelkie informacje, zapytania prosimy kierować na adres e-mail r.rajska@sdz.org.pl

Z wyrazami szacunku M. Janda"
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Nie lis 03, 2013 11:33 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Tego punktu za diabła nie rozumiem 8O
Podpisać umowę czasową wraz z oświadczeniem, że do czasu zakończenia postępowania i uprawomocnienia się wyroku sądowego, zwierzę nie zostanie wysterylizowane ani wykastrowane, chyba że będzie to zagrażało jego zdrowiu lub życiu, tu decyzja lekarzy weterynarii Centrum Zdrowia Zwierząt przy SdZ.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lis 03, 2013 12:03 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

kropkaXL pisze:Tego punktu za diabła nie rozumiem 8O
Podpisać umowę czasową wraz z oświadczeniem, że do czasu zakończenia postępowania i uprawomocnienia się wyroku sądowego, zwierzę nie zostanie wysterylizowane ani wykastrowane, chyba że będzie to zagrażało jego zdrowiu lub życiu, tu decyzja lekarzy weterynarii Centrum Zdrowia Zwierząt przy SdZ.

To samo chciałam napisać 8O

Wygląda to tak, jakby SdZ nie wykluczała możliwości, że się babie zwróci koty do dalszych eksperymentów hodowlanych 8O
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Nie lis 03, 2013 12:11 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

SdZ zrobi to co będzie w wyroku sądu. Takie jest prawo.

fajerka

Od: Nie paź 20, 2013 11:55

Post » Nie lis 03, 2013 12:12 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Jeśli właściciel nie zostanie skazany i sąd nie orzeknie przepadku zwierząt, SdZ będzie musiała je zwrócić właścicielowi. W stanie niepogorszonym. Czyli niewycięte. O to tutaj chodzi.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Nie lis 03, 2013 12:50 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

myamya pisze:Jeśli właściciel nie zostanie skazany i sąd nie orzeknie przepadku zwierząt, SdZ będzie musiała je zwrócić właścicielowi. W stanie niepogorszonym. Czyli niewycięte. O to tutaj chodzi.

Chyba, że lek. wet SdZ orzecze zagrożenie zdrowia kota w związku np z ropomaciczem.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Nie lis 03, 2013 13:21 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

No to widzę tłum chętnych DT na niesterylizowane kotki i niekastrowane kocury, do trzymania bezterminowo (do wyroku sadu mogą potrwać lata :? ). Zgłaszających się godzinach od 10-16.
Szkoda zwierzaków :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lis 03, 2013 13:47 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

alix76 pisze:No to widzę tłum chętnych DT na niesterylizowane kotki i niekastrowane kocury, do trzymania bezterminowo (do wyroku sadu mogą potrwać lata :? ). Zgłaszających się godzinach od 10-16.

:?: 8O
Teraz mają nieporównywalnie lepsze warunki niż w tamtym miejscu. Nie grozi im głód, zaniedbanie, życie w odchodach i smrodzie. Będą leczone w razie choroby. Nie grozi im zamrażarka.

Takie jest prawo i nic na to nie możemy poradzić. Możemy mieć talko nadzieje, że będą to miesiące zanim zapadnie wyrok. Poprzednia sprawa trwała od maja do listopada.

Nawet jak do brania na DT nie będą tłumy a tylko kilka/kilkanaście kotów znajdzie DT to i tak będzie bardzo dobrze.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie lis 03, 2013 13:48 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

alix76 pisze:No to widzę tłum chętnych DT na niesterylizowane kotki i niekastrowane kocury, do trzymania bezterminowo (do wyroku sadu mogą potrwać lata :? ). Zgłaszających się godzinach od 10-16.

No ja się obawiam, że chętni będą. Przyjść, wziąć za darmo niekastrowanego kocurka "w typie" i parę płodnych kotek "w typie", "przypadkiem" je rozmnożyć ("{no przecież nie chciałem, samo wyszło"...) Boże Narodzenie dla pseuduchów przyszło wcześniej w tym roku. :?

Miejmy nadzieję, że SdZ da zwierzęta tylko do sprawdzonych, zweryfikowanych DT. A nie każdemu, kto przyjdzie z koszykiem, dowodem osobistym i obieca z poważną miną, że o kota zadba. :?

Edit:

MariaD pisze:Poprzednia sprawa trwała od maja do listopada.

Poprzednia sprawa, z tego co pisze SdZ, nadal trwa. Dopiero się zaczyna przed sądem - coś tam pisali, że akt oskarżenia wpłynął i że ma być w najbliższym czasie pierwsza rozprawa.

myamya

Post » Nie lis 03, 2013 19:04 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

myamya

[poprzednia][następna]