Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 22:48 Re: Koty mrożone żywcem

Na FB napisali coś takiego :

"Informujemy, ze koty z interwencji przejmuje Straż dla Zwierząt ul. Wolska 60 w Warszawie. Uprzejmie Was prosimy o jak największe zainteresowanie kociakami, aby sprawa nie ucichła. Niech każdy usłyszy o tym bestialskim zachowaniu. Błagamy o odwiedzanie kociaków, o telefony w ich sprawie i jak najwiekszy halas!
tel. 223 535 060

Włascicielka "hodowli" juz raz była sprawaczynia podobnego bestialstwa. Sprawą zajmowałą sie prokuratura!!!!"

Niby to takie realne, prawda?. Ja mam jednak dziwne przeczucie, że to wszystko co tam się dzieje, to jest ściema ... przejrzałam sporo postów na FB, podpisów, zdjęć ze zbiórek dla dzieci, wszyscy zachwalają, pomagają ... na FB krótko jest ta Fundacja - kilka dni, tyle tam wpisów w tak krótkim czasie, tyle polubień?. Nie wiem, ale mam złe przeczucie ...
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon paź 28, 2013 22:55 Re: Koty mrożone żywcem

To co? Screeny i na policję?:)

KRS twierdzi, że taka fundacja nie istnieje....

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon paź 28, 2013 22:56 Re: Koty mrożone żywcem

A Policja zrobi niby co?

Ja się zagłaszczę!
"Straż dla zwierząt" przejmie co?
Fotę?
Zawartość zamrażarki?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon paź 28, 2013 22:59 Re: Koty mrożone żywcem

aannee99 pisze:Na FB napisali coś takiego :

"Informujemy, ze koty z interwencji przejmuje Straż dla Zwierząt ul. Wolska 60 w Warszawie. Uprzejmie Was prosimy o jak największe zainteresowanie kociakami, aby sprawa nie ucichła. Niech każdy usłyszy o tym bestialskim zachowaniu. Błagamy o odwiedzanie kociaków, o telefony w ich sprawie i jak najwiekszy halas!
tel. 223 535 060

Włascicielka "hodowli" juz raz była sprawaczynia podobnego bestialstwa. Sprawą zajmowałą sie prokuratura!!!!"

Niby to takie realne, prawda?. Ja mam jednak dziwne przeczucie, że to wszystko co tam się dzieje, to jest ściema ... przejrzałam sporo postów na FB, podpisów, zdjęć ze zbiórek dla dzieci, wszyscy zachwalają, pomagają ... na FB krótko jest ta Fundacja - kilka dni, tyle tam wpisów w tak krótkim czasie, tyle polubień?. Nie wiem, ale mam złe przeczucie ...

Dokładnie, cuchnie to wszystko na kilometr. Jeśli to jest ukartowane to nieźle się przygotowali.

Facet, który to rozkręca, ma agencję foto o tej samej nazwie, która specjalizuje się w robieniu fotek półnagim kobietom i kręci się w środowisku klubowym w Warszawie. O działalności fundacji pisze na bieżąco na prywatnym profilu, jest sporo komentarzy znajomych. Sporo ryzykuje.

Wojtek_Wwa

Od: Śro maja 15, 2013 11:51

Post » Pon paź 28, 2013 22:59 Re: Koty mrożone żywcem

A jest jakos mozliwosc zgoszenia tego na FB,ze to oszustwo? Bo ludzie tam komentuja pozytywnie i wplacaja nadal kase na to podane konto... 8O 8O 8O

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pon paź 28, 2013 23:01 Re: Koty mrożone żywcem

Wojtek_Wwa pisze:Dokładnie, cuchnie to wszystko na kilometr. Jeśli to jest ukartowane to nieźle się przygotowali.

Facet, który to rozkręca, ma agencję foto o tej samej nazwie, która specjalizuje się w robieniu fotek półnagim kobietom i kręci się w środowisku klubowym w Warszawie. O działalności fundacji pisze na bieżąco na prywatnym profilu, jest sporo komentarzy znajomych. Sporo ryzykuje.

Albo ktoś się pod niego podszywa.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon paź 28, 2013 23:04 Re: Koty mrożone żywcem

OK, najprawdopodobniej sprawa jest niestety autentyczna.

https://www.facebook.com/PsyPilneAdopcje - dziewczyny prowadzące profil potwierdzają... podobno jedna z nich jest na miejscu. To ta sama kobieta co mnożyła koty w Wilanowie, tym razem zrobiła to samo gdzieś na wsi.

Wojtek_Wwa

Od: Śro maja 15, 2013 11:51

Post » Pon paź 28, 2013 23:06 Re: Koty mrożone żywcem

Czy może potwierdzić również legalność fundacji? :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon paź 28, 2013 23:14 Re: Koty mrożone żywcem

Wojtek_Wwa pisze:...dziewczyny prowadzące profil potwierdzają...
podobno jedna z nich jest na miejscu.

Podobno to ja jestem podobna do Marylin Monroe :roll:

OKI, żartujesz?
Tu ściema ściemą pogania 8)
Ostatnio edytowano Pon paź 28, 2013 23:16 przez redaf, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

redaf

Post » Pon paź 28, 2013 23:14 Re: Koty mrożone żywcem

redaf pisze:
Wojtek_Wwa pisze:...dziewczyny prowadzące profil potwierdzają...
podobno jedna z nich jest na miejscu.

Podobno to ja jestem podobna do Marylin Monroe :roll:

A ja jestem lubiana :lol:
Nie mam informacji od fundacji, tylko od koleżanki, z którą działam, i która od 4,5h jest na miejscu... I nie za bardzo rozumiem, jaki link mam Ci podać? Na miejscu jest prokurator, policja, SdZ, niezależny wet, właścicielka i 2 telewizje.
Ta co potwierdza..
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon paź 28, 2013 23:30 Re: Koty mrożone żywcem

PsyPilneAdopcje podłączyły się na fali zainetresowania zamrożonymi trupkami.
PPA kocie trupki razem ze Strażą dla Zwierząt opanują.
Kasę wpłacaną stadami na FB też jakoś zagospodarują.
A konto podane do wpłat to czyje jest? 8)
Obrazek

redaf

Post » Pon paź 28, 2013 23:41 Re: Koty mrożone żywcem

akcja autentyczna

zaraz napisze wiecej
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon paź 28, 2013 23:42 Re: Koty mrożone żywcem

jopop pisze:akcja autentyczna

zaraz napisze wiecej

Hmm...

Jednak to czyje jest konto nadal tajne.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto paź 29, 2013 0:04 Re: Koty mrożone żywcem

rozmawialam z Beata Krupianik, szefowa Karuny.

Akcja jest, trwa. jest kontynuacja sprawy z maja, tej z reportazu. wtedy prowadzila ja Straz dla Zwierzat. Teraz tez jest tam Straz dla Zwierzat oraz ludzie zakladajacy te Bizzare Foundation - o ile dobrze zrozumialam to oni wykryli miejsce przetrzymywania zwierzat. na miejscu jest miejscowy lekarz powiatowy, wezwany przez Karune.

Czesc kotow (padla liczba 30 sztuk) ma trafic do lecznicy wspolpracujacej z Bizzare Foundation - i to dla nich sa przeznaczone pieniadze zbierane przez FB.

Sama Bizzare Foundation jest w trakcie tworzenia. Nie wiem czyje konto udostepnili, bo KRSu jeszcze nie maja. To jest na pewno nie w porzadku. Ani ja ani Beata nie znamy nikogo z nich osobiscie, Beata zostala poproszona o pomoc dopiero wczoraj. Ale pomysl przekazania czesci kotow do lecznicy brzmi sensownie, szkoda tylko, ze prowadzony jest nieprofesjonalnie.

Dla dociekliwych - gdyby nie nazwisko Beaty ktora znam osobiscie - nie pisalabym tu nic, ale sama Beate znam od lat i zadzwonilam do niej z ciekawosci. Kotow - zywych - jest okolo 100. Niestety nie jestesmy tez w stanie pomoc i przejac kotow, zreszta to bedzie dosc skomplikowana procedura zwiazana z postepowaniem sadowym.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto paź 29, 2013 0:15 Re: Koty mrożone żywcem

Od 10 dni działają, pierwsza akcja dot. zwierząt i już mają lecznicę współpracującą?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[poprzednia][następna]