Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 17, 2013 20:55 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

O, widzę że może się kroi domek... No to wielkie :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw paź 17, 2013 21:37 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Raczej ne kroi się...Pan ma już coś na oku, jutro będzię jakąś 3 miesięczną kicię oglądał :(

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pt paź 18, 2013 7:30 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Szkoda. :(

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt paź 18, 2013 17:03 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Szkoda :(

W końcu udało mi się zrzucić zdjęcia sterylizowanej drugiej suni. Oj narodziła się biedulka w swoim życiu :( Ale teraz sobie odpocznie...
Obrazek

Obrazek

Robię porządki w drugim poście, bo niestety sporo kotów poginęło :(

Razem z Agnieszką zrzuciłam się po 20zł na paliwo dla Marty za dowóz Chrupka do DS. Na koncie mam 11zł, a w portfelu 6,85zł... :roll: Dobrze, że chociaż na bazarku zalicytowane są dwie rzeczy, to dług się wyrówna i zostanie jakiś marny grosz na bilety :(

Chorego kociaka na którego zbierałam deklaracje zabieram w weekend lub zaraz po, bo na razie pożyczyłam swoją klatkę.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt paź 18, 2013 17:50 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Jestem załamana po porządkach w drugim poście, strasznie dużo kotów mi poginęło... głównie te, które udało mi się wysterylizować :( Mam tylko nadzieję, że po prostu może gdzieś się przeniosły :( Ale niestety, taki jest ten los bezdomniaków, że nigdy nie wiemy co może się stać :cry:
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 19, 2013 14:14 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Agnieszka znalazła domek dla Murzynka :)
Okazało się, że oddana przez karmicielkę do nowego domku młodziutka szaro-biała kicia ma białaczkę :strach: W stadzie, w którym żyła są jeszcze 4 w pół dzikie koty :strach: a wcześniej kilka zostało oddanych do nowych domów 8O

Zakupiony Azimycin pomógł :D Pani Wiesia podzieliła go na 3 koty i widać efekty :) Jeszcze jedna seria by się pewnie przydała, ale za co kupić ? :cry:

edit: Pani Mirka znalazła już domek w Darłowie dla swojej tymczasowej suni, którą ogłaszałam. Niestety właściciele matki nie odzywają się w sprawie sterylizacji.
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 22, 2013 15:39 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Jutro jadę zobaczyć chorego kocurka. Miałam to zrobić dzisiaj, ale niespodziewanie okazało się, że tata ma wolne, a wolałabym, żeby nie spotkał mnie jak wnoszę do domu kolejnego kota... ;)

Zdjęcia z DS'ów

Pusia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziunia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kitka
Obrazek

Bunia
Obrazek

Julek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fiona i Pchełka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 25, 2013 19:22 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Chorego malucha nie widzę.
Kupiłam dzisiaj puszkę mokrego, żeby mu zanieść, ale niestety nie było go.
Nie wiem, czy ja na niego nie trafiam, czy coś mu się stało.
Nie zabieram go jednak na DT, to moja ostateczna decyzja.
Nie chcę szukać mu domu na swoją odpowiedzialność, a później gdyby kolejny dom okazał się totalną porażką, czytać słów typu " to nie pierwszy przypadek u Ciebie ", " znowu adoptowany od Ciebie kot? ".
Zamówiłam już dla niego Azimycin i będę leczyła go na zewnątrz.
O ile jeszcze żyje.

Karmicielka podarowała mi opakowanie styropianu 5cm - 12 szt i kilka deseczek, i jutro zabieram się za robienie pierwszych budek, bo niestety ze styropianowych pudełek podarowanych przez Hanię zostało mi już tylko kilka, co z pewnością nie wystarczy dla wszystkich.

Niestety kocia mama przeniosła gdzieś swoje 3 ( nowe ) maluchy.

Jutro planuję iść do ludzi od " + koty z gospodarstwa ( 3 dorosłe + 5/7 małych ) ". Trzymajcie kciuki, żeby udało mi się namówić ich na sterylki.
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 25, 2013 19:30 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Kciuki są jak zawsze.
Najgorsze że nie zawsze udaje się namierzyć koty, nawet jak wiadomo, gdzie mniej więcej są.
Moje bezdomniaki spod byłej pracy na pewno mieszkają w jakiejś okolicznej piwnicy, nie wiem dokładniej gdzie. Nawet nie wiem, ile teraz przychodzi do misek, bo przychodzę raz dziennie nałożyć karmę i tylko wtedy mogłabym wypatrzyć któregoś kota. Pingwinek był widziany kilka razy, Szaraczka nie... Ale miski pustoszeją, więc trzeba mieć nadzieję.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt paź 25, 2013 21:34 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Kinga, nie przejmuj sie glupimi komentarzami. Krytykuja zazwyczaj ci, ktorzy nic nie robia. Popatrz na zdjecia z DSow :))) Dla takich fotek warto :)
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob paź 26, 2013 9:50 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Karena pisze:Kinga, nie przejmuj sie glupimi komentarzami. Krytykuja zazwyczaj ci, ktorzy nic nie robia. Popatrz na zdjecia z DSow :))) Dla takich fotek warto :)

Tylko skąd ta pewność, że będzie tak zawsze ?
Już za dużo naprzeżywałam się w związku z zaginięciami, zabiciem przez samochód, brakiem jakiegokolwiek kontaktu... :(
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 26, 2013 9:58 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

kinia098 pisze:
Karena pisze:Kinga, nie przejmuj sie glupimi komentarzami. Krytykuja zazwyczaj ci, ktorzy nic nie robia. Popatrz na zdjecia z DSow :))) Dla takich fotek warto :)

Tylko skąd ta pewność, że będzie tak zawsze ?
Już za dużo naprzeżywałam się w związku z zaginięciami, zabiciem przez samochód, brakiem jakiegokolwiek kontaktu... :(

Wiem... Rozumiem, że możesz mieć dosyć.

Karena

Post » Wto paź 29, 2013 18:47 Re: Koty Darłowo- znowu kocięta... :( ile można... :(

Niestety odszedł Misio :( Najprawdopodobniej mimo tego, że był regularnie szczepiony, złapał pp :(
Z dnia na dzień dostał biegunki i zrobił się markotny. Po zastrzykach nastąpiła chwilowa poprawa i niestety stan Misia znowu się pogorszył :( Nie udało się go uratować.. [*]

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 29, 2013 21:37 Re: Koty Darłowo- szykujemy budki....

Misio :-( [*]

Karena

Post » Śro paź 30, 2013 18:32 Re: Koty Darłowo- szykujemy budki....

Znowu nie widziałam Maluszka Bomby, byłam dzisiaj :(
Odebrałam w końcu zamówiony Azymycin, kupiłam saszetkę i poszłam z nadzieją, że uda mi się podać mu już pierwszą dawkę, ale niestety, malucha nie było :(

9,94zł w portfelu, na koncie 11zł.
Koty są na minusie 29,06zł. Ale nie doszły jeszcze pieniądze z bazarku, bo muszę najpierw wysłać paczki.
Założyłam na razie 50zł ze swoich.

Wydatki:
- 1,37zł- wkręty i blaszki do robienia budek na zimę,
- 2,15zł- saszetka Kitekata,
- 21,15zł- Azymycin dla chorego maluszka kotki Bomby,
- 2,28zł- puszka karmy dla chorego maluszka kotki Bomby,
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 1897_n.jpg

Pierwsza budka zrobiona :D Nie przeze mnie, ale przez wujka, którego będę starała się zmobilizować do dalszej pomocy :kotek:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]