Widać, że idą do cholery jasnej święta!
Udaliśmy się dzisiaj z małżem do jednego z super-hiper-mega marketów, co by nabyć prezent jakiś dla dziecia i tym samym Mikołaja wyręczyć.
Pełzniemy więc przez alejki i stoiska z mnóstwem arcy-potrzebnych i tak samo drogich obiektów dziecięcego pożądania - małż zaaferowany (jak zawsze na zakupach), ja z miną skazańca (również - jak zawsze).
Nagle mijają nas ludzie, pchając przed sobą wózek wypełniony jedynie foliową podskakującą siatką.
W pierwszej chwili nie skumałam, bo wybitną bystrością się pochwalić nie mogę, ale
przypaczam się tej podrygującej siatce, a tam karpie, czy inne tego typu stworzenia szamoczą się, próbując złapać dech jakikolwiek.
Komentuję więc głośno (często to działa), mówiąc do małża: "Patrz no, rzucają się te biedne zwierzęta w siatce, jakby nie mogli kupić ubitych".
Poziom reakcji = 0
Powtarzam więc mniej-więcej podobny komentarz, dodając jednak do mej wypowiedzi słowo ogólnie uznane za niecenzuralne.
Poziom reakcji = 1 (kobieta udaje jednak, że nie słyszy).
Głośno więc powiadam: "Pani na łeb wypadałoby założyć taką siatkę i niech spróbuje oddech łapać!"
Kobieta patrzy na mnie oburzona i rzecze: "Bo one miały być ogłuszone!"
Na co odparłam, że jak widać nie są i należało by wrócić do stoiska, żeby im skrócić męki.
Mąż baby spojrzał na mnie jak na skończoną wariatkę i zagarnął swą towarzyszkę ręką, żeby się ode mnie czymś nie zaraziła.
Co roku to samo...
To jest nie na moje nerwy...
yooraskowo pisze:Cudownie te Twoje koty wyglądają

. Wasia wygląda jak błyszczący klusek

Tak... Waś istotnie jest błyszczącym kluskiem... z naciskiem na KLUSKIEM...
Wstyd było mi przyznać, żeby kotkins i Neigh nie zjadły mnie razem z trampkami, ale mówiąc wprost - Wasilij jest gruby.
I inaczej nie da się tego określić...
Co bym nie kombinowała i jak pięknie tego w słowa nie ubrała - fakt pozostaje faktem...
Ale za to jest śliczny i rozkoszny, prawda?

Jeszcze Wam pokażę Kropkę doniczkową:

I artystyczne niezmiernie zdjęcie części Wasieńka, które poczynił mój pierworodny. O: