STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 25, 2013 15:47 Re: TRZY KOCIE BIEDY - bez szans na opuszczenie schronu !!!

:(

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro wrz 25, 2013 16:00 Re: TRZY KOCIE BIEDY - bez szans na opuszczenie schronu !!!

Biedne koteczki :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Śro wrz 25, 2013 18:05 Re: TRZY KOCIE BIEDY - bez szans na opuszczenie schronu !!!

bardzo to smutne :(
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Śro wrz 25, 2013 18:10 Re: TRZY KOCIE BIEDY - bez szans na opuszczenie schronu !!!

czas płynie. Może dziś będzie ten szczęśliwy dzień?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 25, 2013 18:36 Re: TRZY KOCIE BIEDY - bez szans na opuszczenie schronu !!!

ASK@ pisze:czas płynie. Może dziś będzie ten szczęśliwy dzień?

Może :? .
Kombinuję "jak koń pod górę" . Niestety znów nie wygrałam w lotto , a to by pomogło wielu starym , chorym kotom. Oj losie , losie . Pomóż mi zrealizować moje marzenie .........
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro wrz 25, 2013 19:00 Re: TRZY KOCIE BIEDY - bez szans na opuszczenie schronu !!!

Malgosiu, bardzo zycze Ci spelnienia marzenia, a jeszcze gorecej ze wzgledu na koty. :)
Masz dobra reke, wierze, ze tej trojce tez pomozesz. Troszke pocieszam sie tym, ze sa w schronisku, ze nie umra z glodu i zimna, ktore juz nadchodzi. I ze zdaza jeszcze znalezc wlasne domy...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro wrz 25, 2013 23:15 Re: TRZY KOCIE BIEDY - bez szans na opuszczenie schronu !!!

Niestety dla takich kotków najlepsze byłyby domy, w których miałyby człowieka i jego ciepłe, łagodne dłonie tylko dla siebie, a tych tu jak na lekarstwo albo brak :( Chyba że ktoś kto ma jednego spokojnego, starszego kota, chciałby pomóc.... One potrzebują dużo spokoju i cierpliwości.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw wrz 26, 2013 5:48 Re: TRZY KOCIE BIEDY - bez szans na opuszczenie schronu !!!

Koki-99 pisze:Niestety dla takich kotków najlepsze byłyby domy, w których miałyby człowieka i jego ciepłe, łagodne dłonie tylko dla siebie, a tych tu jak na lekarstwo albo brak :( Chyba że ktoś kto ma jednego spokojnego, starszego kota, chciałby pomóc.... One potrzebują dużo spokoju i cierpliwości.

Dokładnie tak . Dom cichy i spokojny . Bardziej liczę na to ,że znajdziemy coś wśród swoich rodzin , znajomych . Dlatego założyłam ten wątek abyście o nich usłyszeli i opowiadali innym. Może "pocztą pantoflową" jakiś dom dla każdego z nich się znajdzie .
Tak jak napisała Agneska - nie są głodne , zmarznięte. Mimo wszystko są bezpieczne.
A ja gram dalej.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw wrz 26, 2013 6:56 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

och Małgonia, jakie biedy :|
Serce pęka z żalu, że nie można pomóc :(
i nic nie pomaga stwierdzenie, że całego świata się nie uratuje :|

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw wrz 26, 2013 7:04 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Przypomnę o kociskach :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 26, 2013 7:25 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

viewtopic.php?f=1&t=138125&p=10135257#p10135257

dopisałam na wątku seniorów, a czy ktoś zrobił starszakom jakieś FB ? To ma czasem magicznie dobry wpływ na takie historie.
PS. sama mam 3 seniorów w tym jedną biedę babuleńkę...łapią mnie za serce starszaki
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 26, 2013 8:22 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

czarno-czarni pisze:dopisałam na wątku seniorów, a czy ktoś zrobił starszakom jakieś FB ?

nie za bardzo możemy, bo te koty oficjalnie nie są póki co do adopcji i tak naprawdę nie powinniśmy ich ogłaszać nawet tu, musimy się najpierw skonsultować ze schroniskiem
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Czw wrz 26, 2013 9:50 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

wrzućcie ślepki na "ślepaczki",bo nie widze,żeby tam były...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 26, 2013 10:27 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Najbardziej mi żal Nadzieii :(

O ile jak opiekować się satarszym czy niewidzącym kotem można dowiedzieć się w różnych wątkach, wiele osób ma takie koty w domu, ja sama mam niedowidzącą Zytę, ale jak opiekować się kotem który nie widzi i nie słyszy? Co taki kot do szczęścia potrzebuje? Czy stwarza jakies problemy? Osoba która zdecydowałaby się na adopcję Nadzieji potrzebowałaby chyba jakiejs porady?

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Czw wrz 26, 2013 10:36 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Dziewczyny, bardzo proszę sklećcie jakiś tekst (opis kotów), który byłby do zaakceptowania przez Schronisko i prześlijcie wraz ze zdjęciami na e-mail: pacze.sercem@gmail.com czyli strony ślepaczków na Fb. Tam czasem zdarzają się cuda :ok: :ok: :ok:
A te koty baaardzo ich potrzebują :(
Jest mi potwornie przykro i źle, że nie mogę nawet jednego zabrać na DT :(

Klub Ślepaczków na pewno wesprze dom tymczasowy, jeśli tylko takowy się znajdzie.
Dodam, że kot niewidomy nie musi trafić do bardzo spokojnego domu, musi trafić do domu dobrego - jak wszystkie koty :ok: :ok: :ok:

Niestety we wszystkich schroniskach koty niewidome są izolowane w klatkach, bo nie dają sobie rady w grupie na wybiegu. Natomiast w domu wcale nie muszą być jedynakami. Bo w domu nie szaleją ze strachu...

Doczytałam post Zyty. Na pewno masz rację, w przypadku Nadziei będzie najtrudniej na początku. Ale są tu dziewczyny, które mają takie kotki. Postaram się "ściągnąć" kogoś takiego do tego wątku.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]