Mirmiłki VI - czekamy na Boże Narodzenie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 14, 2013 22:24 Re: Mirmiłki VI

Reklamówki są fałszywe i wredne. Jedna złapała Kotka (a była w niej puszka z farbą i pędzle) i goniła go przez całe podwórze i klatkę schodową aż się Kotek ze strachu posikał na schodach. Inna złapała Tofika (kota szwagierki) aż musiał skakać z balkonu. Dobrze, że przy okazji trochę zadziałała jak spadochron. A co do krzesełek to już chyba pisała, jak się jedno z Czworopaka za głowkę powiesiło na metalowych szczebelkach? Na szczęście byłam w pobliżu. Bolek jest trochę jak nasz Zenek - jak przez jakiś czas nie było rozwalonej łapy albo innej kontuzji to wiedzieliśmy, że prędzej czy później to nastąpi.

Dudę-Gracza obowiązkowo muszę zobaczyć!
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Nie wrz 15, 2013 12:36 Re: Mirmiłki VI

Boluś w każdym razie udowodnił, że Aniada nie powinna mieć najmniejszych wyrzutów sumienia, zamykając go do paki na czas swojej nieobecności. Jeżeli miała jakieś złudzenia, to prysły bezpowrotnie.
I tak dobrze, że nie przegryza wszystkich dostępnych kabli, jak Krecik meggi2, bo doszedłby strach o pożar lub porażenie prądem, o spustoszeniu w sprzęcie elektronicznym nie wspominając.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie wrz 15, 2013 15:21 Re: Mirmiłki VI

mziel52 pisze:I tak dobrze, że nie przegryza wszystkich dostępnych kabli, jak Krecik meggi2, bo doszedłby strach o pożar lub porażenie prądem, o spustoszeniu w sprzęcie elektronicznym nie wspominając.

Borze szumiący... Wyobraziłam sobie JESZCZE ten problem i zachciało mi się płakać...
Sprzedałabym dzięcioła na pchlim targu. Za czapkę śliwek.
Aniada

Post » Nie wrz 15, 2013 20:55 Re: Mirmiłki VI

Psie są, IMHO, fajniejsze, ale dla Aniady: http://avanti24.pl/moda/51,103632,14571730.html?i=9
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon wrz 16, 2013 12:04 Re: Mirmiłki VI

Aniada pisze:Sprzedałabym dzięcioła na pchlim targu. Za czapkę śliwek.

A ja to ujrzałam oczyma duszy (to sprzedawanie za czapkę śliwek) i mało się nie oplułam :ryk:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pon wrz 16, 2013 12:38 Re: Mirmiłki VI

Aniada pisze:
mziel52 pisze:I tak dobrze, że nie przegryza wszystkich dostępnych kabli, jak Krecik meggi2, bo doszedłby strach o pożar lub porażenie prądem, o spustoszeniu w sprzęcie elektronicznym nie wspominając.

Borze szumiący... Wyobraziłam sobie JESZCZE ten problem i zachciało mi się płakać...
Sprzedałabym dzięcioła na pchlim targu. Za czapkę śliwek.

To przeca Mis jest kablolubny, dlaczego więc ukochanego Bolutka chciałabyć się pozbyć :?: :mrgreen:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Wto wrz 17, 2013 22:46 Re: Mirmiłki VI

Dziś zarzuciłam MarięD pogłowiem sukulentowym:-)
Hihihih zaśmiala się - i nieco zjadliwie......

Bo jakby co to ja służę dalszym ciągiem.........:-)

Pospolite to chwasty i jakże ochoczo odrastające......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto wrz 17, 2013 23:06 Re: Mirmiłki VI

dbry
przyjszłam powiedzieć, że w temacie sów zgłaszam akces.
Jest za trzy północ, a ja w planach mam sprzątanie garderoby. I oraz ogólne też.
Tyle że jakby nie mam zapału :/...
za to intensywnie uprawiam kulinaria, tj wekuję uczynione właśnie grzyby przesmażone z ziołami i zapakowane w słoiczki, a też żurawinę z jabłkami - galaretka taka, do mięs na zimno i ciepło, pyyyszna...
no nic, idę sprzątać....

aha!
jeszcze w kwestii butów... :oops:
chyba byśmy się z Sernikiem dogadały.. może pomijając fakt, że ja na obuwie ostatnio poluję w ciuchlandach.
W minionych dniach - 5 par: boskie zielone kozaczki a la Kot w Butach, z klamrą, prawie do kolan - 12 zł;
- fińskie skórzane trapery - 3 zł...
- sandały trekkingowe - 6 zł;
- zarąbiaszcze trekingowe trapery, lekkie jak piórko i nieprzemakalne, 13 zł;
- botki z futerkiem przy wylocie, sznurowane, z materiału w stylu "zamsz wycierany", 8 zł...

niech mi ktoś zakaże wjazdu do szmateksów, plizzzz.....
KotkaWodna

Post » Wto wrz 17, 2013 23:41 Re: Mirmiłki VI

KotkaWodna pisze:niech mi ktoś zakaże wjazdu do szmateksów, plizzzz.....

Tyyyyy, a gdzie takie szmateksowo-butowe eldorado :?: :?: :?: :?:

Neigh pisze:Dziś zarzuciłam MarięD pogłowiem sukulentowym:-)

Zdradzisz czym konkretnie? :mrgreen: :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto wrz 17, 2013 23:44 Re: Mirmiłki VI

w Bydgoszczy. Więc z Poznania wcale niedaleko :mrgreen:
w razie wu służę adresami. M.in. na Dworcowej pojawił się jakiś czas temu sklep z różnościami - nie tylko ciuchy, ale np naczynia, sztućce, artykuły dekoracyjne, buty w ilościach masowych, łyżworolki, rowery, biżuteria, drobny sprzęt agd i meble, obrazy, walizki... no szał gwizdka. Cena w dniu dostawy - 19 zł, a trafiają się istne skarby...
KotkaWodna

Post » Śro wrz 18, 2013 7:10 Re: Mirmiłki VI

izka53 pisze:
Neigh pisze:Dziś zarzuciłam MarięD pogłowiem sukulentowym:-)

Zdradzisz czym konkretnie? :mrgreen: :mrgreen:

Pierdylionem zygokaktusów, gruboszy, sukulentów i boziaraczywiedziećczego, które nawet nie wiadomo którym końcem do gruntu wsadzić.
Dziś pofocę i wstawię do watku "roślinnego" na KŁ coby tu nie śmiecić. Linka dam.
Jest też wyrośnięta żyworódka do adopcji ale z odbiorem własnym.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro wrz 18, 2013 11:04 Re: Mirmiłki VI

Przeczytałam kilka dni temu historię małego Bolusia, niestety nie nadążam z czytaniem dalej, jako że teraz sama mam własne futrzane szczęście, aczkolwiek Boluś i Mirmiłek (Miś?) podbili moje serce filmikiem na youtube. Głaski ode mnie dla całej gromadki i pozdrowionka dla właścicieli :)
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Śro wrz 18, 2013 17:15 Re: Mirmiłki VI

Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro wrz 18, 2013 19:01 Re: Mirmiłki VI

Kurna chata....!! :evil:
A ja wlazłam ostatnio w Poznaniu do szmateksu bo mi się na wystawie spodobał sweter i co?
I zaraz w drzwiach wrzeszczy jakaś kobita :"DZIEŃDOBRYPANIDOKTOR!!!!"
Wszystkie głowy się odwróciły ku mnie i zlustrowały....

Pacjenci są jak bakterie- są wszędzie i niektórzy szkodliwi...

Odpowiedziałam na powitanie i wlazłam.
Sweter był za mały.
Za to powitalna kobita pokazywała mnie palcem innym stojącym w drugim końcu sklepu.
Wymiękłam.
Zwiałam

Będę kupowała w necie.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro wrz 18, 2013 19:15 Re: Mirmiłki VI

Cześć wszystkim, ze szczególnym uwzględnieniem Sheili86 i KOTKI WODNEJ kochanej.
Odsypiam i walczę. Całe moje życie to walka. Ze sobą i z kotami.
- Czesio od miesiąca ignorował balkon, ale tonem nieznoszącym sprzeciwu wyraża pragnienie wyjścia w największą ulewę.
- Miś tkwi w niezłomnym przekonaniu, że go będę karmić na gwizdek, jakieś fafnaście razy w ciągu godziny. Szału dostaję.
- Boluś nadal utrzymuje, że potrafi latać i jest niezniszczalny. Tkwi w stanie permanentnego hopsa-hopsa!
- Aniada natomiast kłóci się ze mną ząb za ząb w kwestii chodzenia spać po powrocie z pracy. Twierdzi, że umiera, a jest dopiero 3 tydzień września

Kotkins, ja wszędzie natykam się na uczniów. I - o zgrozo! - w Katowicach, potężnym mieście też. Na swoich, katowickich, ale także - JELENIOGÓRSKICH!!! Wchodzę kiedyś, jeszcze w zeszłym semestrze, na kawę do McDonalda, a tam mój licealista siedzi.
Aniada

[poprzednia][następna]