u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 12, 2013 18:08 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Obgaduję Futra i zapomniałam przekazać, kontrola Gajeczki wypadła dobrze. Wszystko ładnie się goi. Cieszy mnie to, bo martwiła mnie jej dzisiejsza ospałość i zmniejszony apetyt. Ale zasadniczo, to pogoda zadziałała tak na wszystkie kocice. Gaja dostała zastrzyk o przedłużonym działaniu dzisiaj, a w niedzielę ja mam w domu jej podać ostatni. nie zachwyca mnie ta perspektywa. To będzie ciężka walka. Ta kocica ma charakter. Wolałabym leczyć tygrysa.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt wrz 13, 2013 8:39 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Dziś Gaja przespała całą noc na TŻ. Rano upomniała się o śniadanko, a teraz śpi. Miałabym ochotę iść w jej ślady.

Wszystkie zwierzaki po śniadaniu zaległy w pieleszach. Tylko Prima co chwilkę informuje mnie okrzykiem, że znalazła właśnie coś baldzio baldzio fajnego, co muszę natentychmiast zobaczyć. :roll:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt wrz 13, 2013 13:23 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Ilonko nie obgaduj futer, bo wiesz... mogą pod czytać i zemsta murowana :wink:

Gajeczka romantyczna na Dużym sobie sypia :mrgreen:

Ciesz się Ilonko jak wszyscy śpią przynajmniej Primka dotrzymuje Ci towarzystwa. U mnie jak zapadną w sen to jakoś tak cicho i pusto :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt wrz 13, 2013 17:24 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

One się mszczą na zapas z dużym wyprzedzeniem, także nie mam obaw. :mrgreen:

Tak, dotrzymuje. Ciągnie mnie za kostkę, gdy zmywam, dziś wbiła pazurki. I gada i woła i kwęczy i jęczy. Aaaaaa.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt wrz 13, 2013 18:31 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Namolniak z niej :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pt wrz 13, 2013 20:34 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Jaka gadułka z niej ;)
Tak jak moja Mili.

Czytając o Gajeczce to ciagle przypomina mi sie że ja porządek ze szczęką Miluni powinnam zrobić. Już mi dawno wet mówił, ze z kamienia powinnam oczyścić a jak tak kasy nie mam bo ta przyjemność ok 100 zł. A ja sama teraz choruję i kasę wydaje na siebie.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob wrz 14, 2013 11:19 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Gaja nie miała nigdy kamienia na ząbkach. Z wierzchu wydawało się, że do usunięcia są jakieś zasiedziałe mleczaki. Okazało się jednak, że to poważna paradontoza wywołana przez koci katar przebyty w dzieciństwie. Zabieg kosztował 450 zł więc nadszarpnął nasz budżet solidnie, ale co robić. Teraz w kolejce Neska do szczepienia, Ghana do usunięcia nadmiarowego ząbka z przodu, Zuza do zdjęcia lekkiego kamienia. A potem może wreszcie ja do dentysty. :mrgreen:
Wydatki to ostatnio drażliwy temat, ale cóż robić, gdy nie da się ich uniknąć. :roll: Jeszcze gdyby moja insulina zechciała być w większym stopniu refundowana, to byłoby człowiekowi lżej.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Sob wrz 14, 2013 12:55 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

witam sobotnio :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob wrz 14, 2013 13:06 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

I ja witam.
Wreszcie wszystkie footra zasnęły. Ulga i cisza. No, prawie cisza, bo dwaj ptasi chłopcy przekrzykują się wzajemnie.
Primka rano strasznie się darła, żeby wymusić zabawę. Kocha aportowanie, więc zeszła nam na tym godzinka. Brawcia, której ruch by się przydał, nie ma zamiaru zejść z fotela. Neska domagała się śniadania, a potem drugiego, i chciałaby też trzecie i czwarte, ale nie dostanie. Gaja zjadła, obeszła mieszkanko i poszła gdzieś spać. Suńki najchętniej poszalały by, ale w tej chwili leje, jak z cebra. Muszą poczekać.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Sob wrz 14, 2013 13:10 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

u nas świeci taki nieśmiałe słoneczko :D , jest nawet ciepło
kociaki wszystkie śpia, a pieski zaraz na spacer :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob wrz 14, 2013 13:14 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

U nas ciepło nie jest. A w mieszkaniu zimno wręcz. Palce u rąk kostnieją. :(
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Sob wrz 14, 2013 14:36 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

W mieszkaniu coraz zimniej.
Ciekawe jak będzie w po weekendzie, ma być zimno na dworze, ogrzewania pewnie nie włączą. Będziemy marznąć my i futerka :(

U nas na szczęście dziś bez deszczu, co jakiś czas słoneczko wyjrzy zza chmurek :wink:
Przesyłam Wam Ilonko trochę tego słoneczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a to za poprawę finansów :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie wrz 15, 2013 15:32 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

U nas jutro mają puszczać wodę do kaloryferów wiec ja mam cicha nadzieje, ze zaczna grzać.

saintpaulia pisze:Wydatki to ostatnio drażliwy temat, ale cóż robić, gdy nie da się ich uniknąć. :roll: Jeszcze gdyby moja insulina zechciała być w większym stopniu refundowana, to byłoby człowiekowi lżej.

Oj te leki. Ja na astmę regularnie kupuję. Kiedyś były za 1 grosz a teraz masakra jakaś.
Ale z Mili to już koniecznie muszę iść. Ostatniego zęba po jednej stronie ma już z dziura. Chyba to dziura. ciekawe czy nie do usunięcia będzie. Mój pierwszy kot nie miał problemów z zębami. A te obie maja. Bo u Amy też juz kamień widzę. chyba kupię u weta pastę i szczoteczkę i będę im żeby myć. One dość cierpliwe wiec może ten trik się uda :)

Miłego popołudnia Ilonko :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie wrz 15, 2013 16:20 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Dziękuję Moniko. Jeśli kociczki cierpliwe, to faktycznie spróbuj. U mnie ten numer nie przeszedł nawet z Brawcią, bo ona się śmiertelnie obraża. Ale kupuję ciasteczka i przysmaki do żucia. Kamienia nie widać. U Zuzi troszkę się zebrało, ale ona ma już 6 lat. U suniek sprawdzają się gryzaki z chlorofilem. U Gajeczki niestety nic nie dało się zaradzić. Tak bezradnie wygląda z tym wsuwającym się języczkiem. :( Ale to chyba bardziej problem w mojej głowie, niż w jej funkcjonowaniu. Dziś podaliśmy ostatni zastrzyk. TŻ ma dość głębokie sznyty. Następnego już by nam raczej nie darowała. 8O
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Nie wrz 15, 2013 18:19 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

U mnie tez mycie żeby nie przeszłoby.
Dzulka na swoje 12 lat ma super zęby 8O weci nie wierzą, że ich jej nie czyszczę. Od czasu do czasu je przysmak z chlorofilem :mrgreen:
Kubuś ząbki ma ok, ale kiełka ma nadkruszonego :roll: Mam obserwować. Jakoś nie widzi mi się zabieg pod narkozą :(
Tofiś ma zapalenie dziąseł, raz lepiej raz gorzej. Ale chyba go nie boli bo karmę chrupie zawodowo.

Dziewczyny u Was też leje ? :evil:

Ilonko nie martw się Gajeczką :ok: Dobrze zniosła zabieg, ma apetyt tylko się cieszyć :wink: , a wystający ozorek na pewno wygląda uroczo :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]