Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 02, 2013 8:59 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Anna61 pisze:No cóż, jest tyle krzywdy na świecie, a tak mało osób chcących pomagać.

Troszkę zdjęć

malutka burasia, matki pewnie wyczekuje :(
Obrazek

Obrazek Obrazek

starszy braciszek, miziaczek :(
Obrazek

Obrazek Obrazek

Temu czarnuszkowi też potrzebne są ogłoszenia, to taki miły, miziasty koteczek, :( szkoda go na wieczną poniewierkę jak i tych maluszków.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon wrz 02, 2013 9:02 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

moim zdaniem trzeba im zrobić wydarzenie na facebooku i opisać tam, że grozi im śmierć, są przeganiane, obok ulica, tam wchodzi masa ludzi i szybciej znajdą domy niż przez ogłoszenia. Ktoś tu jest dobry w facebooku?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon wrz 02, 2013 13:19 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

tak, ogłoszenie na fb może się uda zrobić tylko jaki tekst aj niestety nie jestem w tym mocna :( . Ogłoszenia i tak dam już rozmawiałam z CatAngel zawsze większe szanse. Najgorsze jest to, ze tak na prawdę do dają się głaskać mama bura i jeden czarny malec a reszta trochę dzika :cry: .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pon wrz 02, 2013 13:27 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Byłam u kotków, dałam jeść serduszek drobiowych, ale to mało bo duże koty wszystko zjadły i maluchom nawet zbliżyć się nie dały, a tak bidulki patrzyły. :(
Wysypałam im też miarkę suchego aby tym chociaż mogły się posilić.
Nawet dzisiaj tam wody nie było. :(

Kilka zdjęć
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

dzisiaj pojawiła się mała szylkretka, która tylko kiedyś raz widziałam
Obrazek Obrazek

i ten piękny kiedyś kot, a teraz bida z nyndzą :(
ale przy odpowiedniej opiece wyszedł by jeszcze na ''koty''
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Oczywiście solidaryzowałam się z kotami, poszłam do nich z pustym brzuchem, głodna, ale Wam życzę smacznego.
Ostatnio edytowano Pon wrz 02, 2013 14:19 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon wrz 02, 2013 13:29 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Obrazek Obrazek Obrazek

:cry: :cry:

edit: te uszka to pewnie po walkach kocich :(
Ostatnio edytowano Pon wrz 02, 2013 14:51 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon wrz 02, 2013 14:18 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Straszne bidulki :cry:
Aniu placac za rzeczy z bazarku dodalam troszke na jedzonko dla tych bidulkow :kotek: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pon wrz 02, 2013 15:37 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

marysienka pisze:Straszne bidulki :cry:
Aniu placac za rzeczy z bazarku dodalam troszke na jedzonko dla tych bidulkow :kotek: :1luvu:

Bardzo dziękuję, :1luvu: będzie na serduszka drobiowe bo im smakują, tak samo jak burasi Agatce.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 02, 2013 15:54 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Kasia 1568 poprosiła mnie o wiersz dla koteczki, więc coś tam skleciłam od serca na dobrą wróżbę :lol:

"Pytasz czy cenię wolność? Nie wiem, jestem zbyt mała.
Ale powiem Ci jedno, własny domek bym chciała.
A w nim pełną miseczkę i mięciutką podusię,
I kogoś kto pokocha miłą i grzeczną burusię.
Nie chcę takiej wolności, zimna, pustego brzuszka
Chcę by KTOŚ się przytulał, do mego kociego serduszka."

Bardzo smutna sytuacja tych biedaków, czy naprawdę w całych Pabianicach nie ma żadnej organizacji pro zwierzęcej, TOZu aby chociaż sterylki zapewnić, worek karmy dać???
Budki się przydadzą, tylko chyba trzeba je ukryć w zaroślach bo zaraz znikną.
Martwi mnie też ten rudasek, te uszka są takie nienaturalne, no chyba że taka jego uroda.

Ktoś zrobi wydarzeniena fb, czy ja mam się tym zająć?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon wrz 02, 2013 16:22 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

:1luvu: :1luvu: Ewuniu a mogłabyś zrobić wydarzenie? :?: :?: . Ty jesteś wprawiona w tych bojach, ja srtaram się je ogłosić. Cat Angel powiedziała, ze coś pomyśli żeby to ogarnąć a ja zapłacę za te ogłoszenia. Kompletnie się w tym gubię a tak bardzo chcę pomóc. Ania jest wielkim człowiekiem a ja tylko tak mogę pomóc. Nie miałam nigdy tymczasów, boję się,żeby moje koty czegoś nie złapały:(, nie mam jak ich izolować , bo gdyby była taka mozliwość pewnie też bym zabrała już jakiegoś malucha. Może to tchórzostwo a moze troska o moich rezydentów :(

kasia1568

Post » Pon wrz 02, 2013 16:54 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Zrobię wieczorem fb dla buruni, ma na imię Agatka? Ile ma mniej więcej lat? No i Aniu jak tylko możesz to rób jej jakieś zdjęcia bo im więcej tym lepiej. Ogłoszenia Kasiu zamów, bo na fb jest takie zatrzęsienie zwierząt do adopcji, że głowa mała :( Ale może akurat się uda. Kilka kotów z łódzkiego schronu udało mi się wyadoptować poprzez fb, może i tym razem szczęście dopisze. Tylko jeszcze raz proszę o ładne zdjęcia szczególnie pysia słodkiego.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon wrz 02, 2013 18:04 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Ewuniu, dziękuję ślicznie za pomoc :1luvu: :1luvu: . Kotka ma na imię Agatka ma 2 latka, jest łagodna, miziasta, zdrowa po sterylce.
Te maluchy to jej kotki i te czarne też. Ten czarnuszek ma około 10 miesięcy do roku, łagodny i też miziasty lgnie bardzo do ludzi.
Tamte maluchy to raczej dzikuski ale do oswojenie bo podchodzą do jedzenia, boją się :( .

Tak wiem Ewunia, że właśnie Ty i CatAngel macie ogromne szczęście do znajdowania domków dlatego tak bardzo zależy mi na Waszej pomocy. Ja będę też udostępniała na fb i starała się szukać :)

Aniu jak widzisz wspólnymi siłami moze się uda :ok: :1luvu:

kasia1568

Post » Pon wrz 02, 2013 18:35 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Dzięki dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zdjęcia Agatki to chyba te do ogłoszeń, choć to wszystko czarno widzę, nigdy z fc nie było odzewu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 02, 2013 18:44 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Ania będą ogłoszenia też inne wiec może, trzeba próbować z każdej strony. Nie jest łatwo , kotów jest ogrom a domy coraz bardziej zakocone. Wiem również, ze sporo osób ostatnio przekonuje się do kotów. Przykładem jestem ja, zawsze miałam psy- kotów w domu nigdy a odkąd córka przyniosła jednego maleńkiego znajdka 8 lat temu to nie wyobrażam sobi, żeby w domu nie było kotów :) a dla spokoju sumienia :D mam i psa i 2 koty i jeszcze świnkę morską :kotek: i 8- latka pod opieką . Trzeba próbować i być dobrej myśli.

kasia1568

Post » Pon wrz 02, 2013 18:52 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Jak będzie wydarzenie to proszę o link rozesle po grupach na fb.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon wrz 02, 2013 20:14 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

kasia1568 pisze:Ania będą ogłoszenia też inne wiec może, trzeba próbować z każdej strony. Nie jest łatwo , kotów jest ogrom a domy coraz bardziej zakocone. Wiem również, ze sporo osób ostatnio przekonuje się do kotów. Przykładem jestem ja, zawsze miałam psy- kotów w domu nigdy a odkąd córka przyniosła jednego maleńkiego znajdka 8 lat temu to nie wyobrażam sobi, żeby w domu nie było kotów :) a dla spokoju sumienia :D mam i psa i 2 koty i jeszcze świnkę morską :kotek: i 8- latka pod opieką . Trzeba próbować i być dobrej myśli.

Też próbujemy. :kotek: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]