S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 19, 2013 2:25 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -499920220 694 071 893

3,5-letnia kotka, czarno-biała
1 lipca 2013 z bloku na ul.Sikorskiego 28 wybiegł kot, niewychodzący. Na pewno wybiegł na zewnątrz. Kotka jest w wieku 3 lat, koloru czarno-białęgo o ciekawskim typie charakteru.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -510432010 519891749

Zaginą kot koloru rudego w okolicach ul Kruczej Katowice. Znalazcę czeka nagroda.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -510805447 729422093

Zaginął rasowy kot syberyjski w nocy z dnia 5 sierpnia na 6 sierpnia w centrum Katowic w okolicach ulicy Żwirki i Wigury ( Pałac Młodzieży/ Dworzec Główny ). Proszę o jak najszybszy kontakt, kot ma wrodzoną wadę i bierze codziennie zastrzyki warte 2000 zł miesięcznie. Znalazca zostanie hojnie wynagrodzony.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -511698424

W dniu 05 sierpnia w okolicy ul. Lompy w Katowicach zaginęła biało- bura kotka wabi się KICIA jest bardzo ufna, zależy mi na jej odnalezieniu.
Jeśli ją zauważycie proszę o zgłoszenie się pod nr telefonu
510- 671-075 lub 793-013-053

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -512637485 500386730

W piątek 09.08.2013 nad ranem zaginęła nam kotka Pysia. Pysia jest młodą kotką (ok, 2 lata) do tej pory nie wychodziła. Jest dość płochliwa. Wyskoczyła z okna kamienicy z III p przy ul. Częstochowskiej 14. Najprawdopodobniej nad ranem.
Kotka jest bez obroży. Jest wykastrowana, szczepiona.
Będziemy wdzięczni za pomoc i informacje.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -513098151 726-047-851

W Katowicach dzisiaj na ul 3-go Maja przy skrzyżowaniu z ul Słowackiego zaginęły 2 czarne kotki jedna z białym krawacikiem jeśli ktoś je widział proszę o kontakt
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 19, 2013 11:00 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

VeganGirl85 - przyjęłam dzięki :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon sie 19, 2013 13:35 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Tania, czy Max jest zdiagnozowany? Jesli nie je to może być plazmocytarne zapalenie przewodu pokarmowaego. Robiłaś mu usg? Nie wszyscy weci to potrafia leczyć. Polecam klinikę w Zabrzu tel.271 1133 (Młynarscy).

Mój kocio prawie odchodził. Był strasznie chudy. karmiłam go siłą, leczyłam sterydami i jest dobrze.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon sie 19, 2013 18:18 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

u niego chyba największym problemem nie jest układ pokarmowy, tylko problemy z poruszaniem się
zresztą tak na prawdę nikt nie wie
z tego co wiem drugi wet go juz diagnozuje, ostatnio Tania i wet poniesli klęske przy popbraniu krw- to trudny pacjent

...a w schronisku...

w klatce wyladował Teofil- rozłożył się baardzo :(

gordon od dzis ma smarowana łapkę rivanolem, nadal czekamy, bo moze coś z łapki da sie uratować. Trzeba poczekać ,żeby zobaczyć ile łapki jest martwer.. Dostanie od nas ,,postawioną,, conwenię dodatkowo

Do domku pojechała Szpilka, to domek, który był w sobotę, tak długo z nimi gadaliśmy
fajny dom, ale pierwszy kot wiec kciuki potrzebne

obdzwoniłam dziś sporo domków, wszędzie raczej spokój, ktos tam pokichuje itd, ale tam weci zaliczeni oczywiscie :wink:
pozdrawiam od biało-czarnego co go niue poznaliscie, małej czarnej od ,,śmiesznego,, pana z soboty, od choruska czarno-białego, ostatniej kamakolowej, ostatniego synka Pelotki, od Terencji, Holly, Idy, maleńkiej burasi, Uszatego, Mileya, Boniego i Dziuni... to chyba tyle :P

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sie 19, 2013 18:27 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:VeganGirl85 - przyjęłam dzięki :wink:

nie ma za co, mam nadzieję, że choć część z tych stworów się odnajdzie i rzeczywiście ktoś na nie czeka :)

ciąg dalszy pewnie nastąpi :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon sie 19, 2013 18:39 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

VeganGirl85 pisze:

nie ma za co, mam nadzieję, że choć część z tych stworów się odnajdzie i rzeczywiście ktoś na nie czeka :)

ja też dzięki
to zawsze daje szansę, że jeśli do nas trafi ktos z nich to będę wiedziała gdzie dzwonić
Ludzie często nie wpadają na to ,Żeby szukać w schronisku

Mała1

Post » Pon sie 19, 2013 18:40 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:
VeganGirl85 pisze:

ja też dzięki
to zawsze daje szansę, że jeśli do nas trafi ktos z nich to będę wiedziała gdzie dzwonić
Ludzie często nie wpadają na to ,Żeby szukać w schronisku

dlatego zbieram takie ogłoszenia. Swoją drogą dzięki temu, że chciałam tu kiedyś wstawić kolejną porcję trafił do mnie pewien Nuchol :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sie 19, 2013 18:42 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

:kotek:
mam nadzieje ,że wszystko u Was oki ?

Mała1

Post » Pon sie 19, 2013 18:54 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze::kotek:
mam nadzieje ,że wszystko u Was oki ?

Jasne. W lutym trafiła do nas Teje (znana kiedyś jako Albinka szukająca domu, ale jak ma zostać to dostała egipskie imię ;)) i dość mocno się zwalczały, ale już jest prawie OK. Nusia ma ciężki charakter, Tejek też jest bardzo zaborczy... z Baśką (Bastet) i Ozym (Ozyrysem) na szczęście wszystko w porządku, z Ozypersem chyba się nawet zaprzyjaźnili :)

bardzo miziasty ten Nuś do tego, i woli mnie od męża chyba jako jedyny :D

Szanowni (nie tylko) Katowiczanie, takie oto panie na bałaganie ma schronisko na wydanie :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sie 19, 2013 19:25 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

szczęsliwa kota :kotek:
i pomyśleć ,że takie coś się błąkało po ulicy

Mała1

Post » Pon sie 19, 2013 19:33 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:szczęsliwa kota :kotek:
i pomyśleć ,że takie coś się błąkało po ulicy

Mam nadzieję, że szczęśliwa :) po błąkaniu się został na szczęście tylko nadmierny apetyt i skłonność do tycia. Chyba ma to po mnie :P
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sie 19, 2013 19:53 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Przepraszam za off ale czy znacie kogoś z Zebrzydowic? Potrzebna mi wizyta przed adopcyjna dla niedowidzącego Bubusia, mojego tymczasa.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon sie 19, 2013 22:55 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Potrzebuję pomocy w sprawie kastracji 6 bezdomnych kotów (w tym prawdopodobnie 4 kotek) dokarmianych przez pewną panią w Dąbrowie Górniczej. Chciałaby pozbyć się przynajmniej części z nich np. na gospodarstwo, przekonałam ją, że ważne jest zapobieganie rozrastaniu się stada. Jeśli ktoś z Was ma jakieś info o możliwości pomocy w sterylkach, będę bardziej niż wdzięczna :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto sie 20, 2013 5:35 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

w Dąbrowie są darmowe sterylki z miasta
trzeba zadzwonić do Urzędu, zapytać gdzie
to jakieś za..upie Dąbrowy z tego co wiem

OlaLola- nie znam niestety

Mała1

Post » Wto sie 20, 2013 6:27 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:w Dąbrowie są darmowe sterylki z miasta
trzeba zadzwonić do Urzędu, zapytać gdzie
to jakieś za..upie Dąbrowy z tego co wiem

lisek pisze:Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale w Dąbrowie Górniczej sterylki dla wolno żyjących kotów są już drugi rok. Od marca. Sterylizację wykonuje przychodnia AGAWET w DG- Strzemieszycach ul. Bursztynowa. Kot po sterylce dostaje 3 kg suchej karmy.

To dzielnica Dąbrowy - trochę zadupie :D.

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

[poprzednia][następna]