Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/DT Ol

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 22, 2013 19:34 Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/DT Ol

Urodził się prawdopodobnie rok temu. Został znaleziony na parkingu WDK w zaklejonym pudle wraz z dwoma szczeniakami.
Trafił na kwarantannę. Od razu było wiadomo, że coś jest nie tak. Stawialiśmy na amputację paliczków lub wadę wzroku lub słuchu, na niedorozwój móżdżku. Po badaniach okazało się, że jest jedną wielką wadą.

Stan zdrowia
Wrodzone wady genetyczne:
wzroku/ widzi, ale bardziej dalej niż bliżej, kształty rozmazane
słuchu/ nie ma typowej głuchoty, „coś tam słyszy”
stóp/ niedorozwój paliczków, niewykształcone pazurki (tylko zawiązki).

Poduszeczki też wyglądają inaczej, mniejsze, bardziej płaskie
Sierść bardzo delikatna „łatwo zagniatająca się”

Ogólnie wygląda jak 5-6 miesięczne kocię.

Łącznie w klatce przesiedział dwa miesiące. Totalny brak zainteresowania.
Trafił do mnie. I tu wielka niespodzianka. Okazało się, że wystarczała odrobina socjalizacji, dobre jedzenie, zabawa (olbrzymie, krzykliwie kolorowe zabawki, kule z papieru, folii aluminiowej), przytulanie i kocik stał się nie do poznania.
Zaczął nawet biegać i wskakiwać na kanapę! Podłogi wyłożyłam dywanami, chodniczkami bo, na gładkiej rozjeżdżają mu się nóżki.

Charakter
tulak: noś mnie, mów do mnie i tul, a będę Cię kochał do końca życia.

Wydawałoby się, że nie jest tak źle, ale jest „ale”. Już gdy siedział w klatce wiadomo było, że nie zawsze trafia do kuwety i jest tak nadal.
Na początku dostał kuwety (niskie), jedną ze żwirkiem (cats best), drugą z podkładem i porwanym papierem. Wybrał tę z podkładem. Włożyłam do drugiej. Teraz sytuacja wygląda tak, że oprócz strategicznych dwóch miejsc (sam je wybrał, przed kuwetami też leżą podkłady), załatwia się też w dowolnie wybranym przez siebie miejscu. Np. przez trzy dni załatwia się do kuwet z podkładami, a czwartego, gdzieś tam, ale nie sika na łóżko, fotele, dywany, ubrania, buty. Jeżeli poza to tylko na gładkiej powierzchni.
Stópki go nie bolą.
Nie wiem co tu jeszcze wymyślić. Jeszcze niższe kuwety, czy wręcz tacki, a może kuweta dla szczeniąt.
Nie wiem. Będę próbowała.

Nie spotkałam jeszcze osoby, która chciałaby go adoptować. Wiem, że ludzie pukają się w czoło, gdy tylko się odwrócę. Pomimo, to szukamy domku. Wyjątkowego.

Poza tym, Kajtuś jest zdrowy. Tydzień temu był kastrowany.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

przed polikliniką

w DT

a tutaj szuka pocieszenia po kastracji
Obrazek

a tutaj jest pocieszany
Obrazek

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Pon lip 22, 2013 20:45 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Boże!-kupka nieszczęścia :cry: :cry: :cry:
A taki piękny!!
Ewcia-fb mu zrób-to dla niego szansa!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lip 22, 2013 21:44 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Cudowny :1luvu:

To zaczynamy trzymać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt lip 26, 2013 14:23 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Piękny :1luvu: , podrzucę do góry :)

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Pt lip 26, 2013 14:29 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Miałam srajdka Żuczka. Sama wada genetyczna. Kochany był nad podziw.
Życzę mu najlepszego domku na swiecie. Kupal to szczegół jeśli tyle miłosci w kocie jest :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 06, 2013 7:33 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Kajtuś szuka kogoś, kto go pokocha :!:

mb

Post » Czw sie 22, 2013 8:00 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

:!: :!: :!:

mb

Post » Czw sie 22, 2013 11:31 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Boże, jest tak cudny, że aż mi łzy napłynęły, że ja nie mam możliwości go przygarnąć :cry:

Podnoszę śliczny obłoczek, niech znajdzie kochający dom!

Może porobić mu banerki i ogłoszenia? viewtopic.php?f=27&t=150484
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Czw sie 29, 2013 18:12 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Bellemere pisze:Boże, jest tak cudny, że aż mi łzy napłynęły, że ja nie mam możliwości go przygarnąć :cry:

Podnoszę śliczny obłoczek, niech znajdzie kochający dom!

Może porobić mu banerki i ogłoszenia? viewtopic.php?f=27&t=150484

Byłabym Ci bardzo wdzięczna za banerek i ogłoszenia. Tylko muszę zmienić tekst. Zaraz siadam. Kajtek bardzo się zmienił :D
Przepraszam, że tak długo nie odzywałam się.

Wszystkim bardzo dziękuję za kciuki i ciepłe słowa :1luvu: To naprawdę pomaga :D

felis

Post » Czw sie 29, 2013 18:35 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Jak ktoś go przygarnie, to chyba się pochoruję z zazdrości :D

Zamówię pakiet ogłoszeń niestety najwcześniej w poniedziałek, jak dostanę jakiś zastrzyk gotówki, bo mojemu kotu i bezdomniakom w pracy Lubego skończyła się karma, musiałam dokupić. Może być?
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pt sie 30, 2013 14:33 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

zaznaczę sobię, jako wielka fanka białych kotów :mrgreen:
felis, będę od września w Oln, jeżeli potrzebna byłaby jakaś pomoc, pisz śmiało. :)
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Nie wrz 01, 2013 17:16 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Bellemere pisze:Jak ktoś go przygarnie, to chyba się pochoruję z zazdrości :D

Zamówię pakiet ogłoszeń niestety najwcześniej w poniedziałek, jak dostanę jakiś zastrzyk gotówki, bo mojemu kotu i bezdomniakom w pracy Lubego skończyła się karma, musiałam dokupić. Może być?

Bellemer nie zauważyłam, że chcesz ogłaszać Kajtka odpłatnie. Jeżeli tak, to nie rób tego. Szkoda pieniędzy. Sama go po ogłaszam "szerzej".
Dziękuję :D

felis

Post » Nie wrz 01, 2013 17:17 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Trufelia pisze:zaznaczę sobię, jako wielka fanka białych kotów :mrgreen:
felis, będę od września w Oln, jeżeli potrzebna byłaby jakaś pomoc, pisz śmiało. :)

Oj, nie wywołuj wilka z lasu 8)
Dziękuję Ci bardzo :D Będę pamiętała :D

felis

Post » Nie wrz 01, 2013 17:39 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Na pewno? To tylko 5zł, a miałabyś mniej roboty. Niech wszyscy Kajtusia widzą i podziwiają ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie wrz 01, 2013 18:05 Re: Kajtek,biały obłoczek/wyzwanie dla przyszłego opiekuna/D

Tak na pewno, grosz do grosza 8)

felis

[następna]